Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Σωματείο ΟΤΑ Δήμων Ικαρίας & Φούρνων: Όλοι στην απεργία της 21 Σεπτέμβρη

Σωματείο ΟΤΑ Δήμων Ικαρίας & Φούρνων: Όλοι στην απεργία της 21 Σεπτέμβρη

by ikariaki.gr
99 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

banner

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 21 του Σεπτέμβρη δεν πάει κανένας στη δουλειά. Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες, του Δήμου, η καθαριότητα , τα δημαρχεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές δομές.

 

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που μας γυρνάει 150 χρόνια πίσω.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά μας προκαλεί. Πριν ακόμα κηδέψουμε τους νεκρούς μας από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μας φέρνουν ένα ακόμα νομοσχέδιο έκτρωμα προκειμένου να βάλουν φρένο στην εργασιακή «αναρχία». Μα η αναρχία είναι δικό τους γέννημα, τη τρέφει και τη γιγαντώνει το κυνήγι του κέρδους, που η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι κυβερνήσεις το προστατεύουν.

Μας λένε ότι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας, δηλαδή για να  έχουμε ένα πιάτο φαΐ, να έχουμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε στο σπίτι μας, για να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας και να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο θα πρέπει να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο και αυτό το βαφτίζουν κανονικότητα.

Μας λένε να ξεχάσουμε το πενθήμερο, θα δουλεύουμε και έκτη μέρα χωρίς ρεπό την επόμενη εβδομάδα και η αμοιβή μας θα φτάνει τα 8 ευρώ για την έκτη μέρα.

Μας λένε ότι θα πρέπει να δουλεύουμε όποτε το θέλει ο εργοδότης όπως θέλει και όσο θέλει.

Και τέλος μας λένε ότι δεν πρέπει να μιλάμε δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς αλλά να σκύβουμε το κεφάλι και να τους παρακαλάμε να μας δώσουν ένα πιάτο φαΐ. Όποιος αντιδρά, όποιος διεκδικεί, όποιος ενημερώνει τους συναδέλφους του και περιφρουρεί την απεργία αυτός θα τιμωρείται με 5000 ευρώ πρόστιμο και 6 μήνες φυλακή και αν το ξανακάνει οι ποινές του θα διπλασιάζονται.

Δεν έχουμε λοιπόν καμιά αυταπάτη. Και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται κατά παραγγελία. Δημιουργήθηκε και φτιάχτηκε από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1152.

Επί της ουσίας έρχεται να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, να καταργήσει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας είχαν απομείνει και ταυτόχρονα να  καλλιεργήσει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Αποτελεί ένα ακόμα τερατούργημα που έρχεται ως συνέχεια των νόμων της Αχτσιόγλου και του Χατζηδάκη.

 

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε και να τους επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν  σε μια μίζερη ζωή. Δεν θα κάνουν δούλους εμάς και τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά, στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 8 ώρες για να κάνουμε ότι θέλουμε στη ζωή μας. Τώρα θα πρέπει να χτυπήσει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης ή μορφής εργασίας, Από το νέο έκτρωμα της κυβέρνησης δεν εξαιρείται κανείς.

                                            Όλοι στον αγώνα ! Όλοι στην απεργία!

Είναι ο μόνος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, γι αυτό και φέρνουν συνεχώς νέους κατασταλτικούς νόμους.

 

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας»   

 

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

  • Σταθερή και μόνιμη εργασία με ΣΣΕ ,ουσιαστικές αυξήσεις σύγχρονα δικαιώματα.
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Προστασία και διεύρυνση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς

 

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

ΤΟ   ΔΣ                              Ικαρία  19/9/2023

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue