Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων: Στις 16 Μαρτίου απεργούμε

Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων: Στις 16 Μαρτίου απεργούμε

by ikariaki.gr
10 views

ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 16 του Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία του Ευδήλου στις 11.00 π.μ. Ενώνουμε για ακόμη μια φορά την φωνή μας με τον Ικαριακό λαό και τους χιλιάδες διαδηλωτές και απεργούς όλης της χώρας!

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άλλους τόσους τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μόνο με μεγαλύτερη οργή μας γεμίζει!

Λένε πως φταίει η κακιά η (χ)ώρα…

Ας αναρωτηθούμε όμως μήπως φταίει η κακιά η ώρα που και ο δικός μας κλάδος έχει καταντήσει ένας εργασιακός μεσαίωνας, χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό στους χώρους εστίασης και ξενοδοχείων, όταν υπάρχει εκτίναξη της εντατικοποιημένης εργασίας, όπου βασιλεύει η “ελαστική” απασχόληση, η αδήλωτη εργασία, η κατάργηση των ρεπό, η απληρωσιά, οι συμβάσεις ομηρίας μέσω εργολάβων;

Μήπως φταίει η κακιά η ώρα που τους καλοκαιρινούς μήνες οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξοντωτικές συνθήκες, 7 μέρες την εβδομάδα με 12 και 14 ώρες την μέρα χωρίς μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας; Όταν σημειώνονται περιστατικά εμφραγμάτων και θανατηφόρων ατυχημάτων;

Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στα delivery, στα ξενοδοχεία, κάνουμε τη θλίψη και την οργή μας οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική που δεν λαμβάνει υπόψη τις ανθρώπινες ζωές και τις θυσιάζει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών που μας ξεσπιτώνουν, μας καίνε, μας πνίγουν, μας σκοτώνουν. Δεν φταίει “η κακιά η ώρα” αλλά το κέρδος και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν πιστά.

“ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ”

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους στις μεταφορές, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς, στη θάλασσα, στον πόλεμο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με την οργανωμένη πάλη του από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

Συνεχίζουμε πιο πολλοί και πιο αποφασιστικά για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας!

banner

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:

• Σύγχρονες, αξιόπιστες, ασφαλείς και φθηνές μαζικές μεταφορές στη στεριά, στη θάλασσα, στον αέρα, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

• Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας

• Μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας και να γίνει τώρα έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους δουλειάς
• Υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις
• Επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας
• Ένταξη των ΒΑΕ των διανομέων και των ειδικοτήτων του κλάδου όπως προϋπήρχαν
• Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία

 

Το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue