Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων: Στάση εργασίας στις 17 Απρίλη

Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων: Στάση εργασίας στις 17 Απρίλη

by ikariaki.gr
111 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12-ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

Συναδέλφισσα –φε ,

Στις 17 Απρίλη προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο στις 12:00 το μεσημέρι.

Όλοι βιώνουμε  και γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας . Στην εργασία μας προσπαθούμε καθημερινά να διαχειριστούμε προβλήματα από την υποστελέχωση των υπηρεσιών ,την υποχρηματοδότηση και τις συνεχείς  ιδιωτικοποιήσεις. Οι  μισθοί δεν αρκούν για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες λόγω της ακρίβειας, η οποία τους μετατρέπει σε μισθούς πείνας . Η υγεία , αυτό το βασικό αγαθό , εμπορευματοποιείται ολοκληρωτικά. Συνάδελφε, σήμερα αν δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις τα χειρουργεία,  τις εξετάσεις, τα νοσήλια  πεθαίνεις αναμένοντας σε κάποια λίστα , αν και πληρώνεις για να έχεις δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Η εκπαίδευση παραδίδεται και αυτή βορά στα χέρια ιδιωτών . Αν θέλεις να σπουδάσει το παιδί σου θα πρέπει να πληρώσεις, διαφορετικά οι πόρτες  των Πανεπιστημίων θα μείνουν κλειστές γι’ αυτό . Τα σχολεία κατηγοριοποιούνται και αυτά. Επιδιώκουν τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων που θα λειτουργούν από χορηγίες «φιλανθρώπων». Αλλά οι «φιλάνθρωποι» προτιμούν να δείχνουν την «ευαισθησία» τους σε σχολεία πλουσιοπαίδων…

Αυτά θέλουμε ;

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εγκληματική πολιτική που κυριολεκτικά μας σκοτώνει. Το είδαμε περίτρανα στα Τέμπη , το βλέπουμε καθημερινά στα πολύ συχνά  πλέον εργατικά ατυχήματα, στους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν από ελλιπή ιατρική φροντίδα.

Και ,ενώ όλα αυτά εντείνονται, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ  και της ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να τις περιορίσουν , στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική και υποσκάπτοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων . Απ’ τη μια πλευρά η πλειοψηφία της ΓΣΣΕ στις  28 Φλεβάρη αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ και σήμερα το ίδιο κάνει η ΑΔΕΔΥ. ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την πρόταση για προκήρυξη απεργίας στις 17 Απρίλη. Υπονομεύουν δηλαδή τη δυνατότητα να υπάρχει ενιαία απάντηση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική .

banner

Συναδέλφισσα –φε,

Στις 17 Απρίλη προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας για να εναντιωθούμε στην κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει συνολικά τη ζωή μας, καταληστεύει το εισόδημα μας , υποθηκεύει το μέλλον μας . Ταυτόχρονα όμως εναντιωνόμαστε και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συντονισμένα προσπαθούν να αποφύγουν την από κοινού προκήρυξη απεργίας , για να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

Διεκδικούμε :

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Μέτρα που θα προστατεύουν το εισόδημα μας,
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των αντεργατικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

 

Ικαρία 11.04.2024

ΤΟ ΔΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue