Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σωματείο εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων: Όλοι στην απεργία και στην συγκέντρωση στον Εύδηλο

Σωματείο εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων: Όλοι στην απεργία και στην συγκέντρωση στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
33 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 πμ στην Πλατεία Ευδήλου

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, οι τεράστιες συγκεντρώσεις εργαζομένων και νεολαίας μας δείχνουν το δρόμο για την οργάνωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι, όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος τόσο θα μετράμε τραγωδίες.
Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.
Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα αλλά και χώρους εργασίας όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.
Στους Δήμους αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις, η οικονομική αυτοτέλεια, η ανταποδοτικότητα, τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται όπως πρέπει, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται, οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί. Αυτή την τιμωρία δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν. Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το «συνάφι» ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φώς στα κοράκια των FUNDS να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.
Εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε την αντίσταση μας απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους.
Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.
Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας. Προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών δηλώνοντας πως:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΤΟ ΔΣ Ικαρία 14/3/2023

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue