Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Σωμ. Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων : Απεργούμε στις 26 Σεπτέμβρη

Σωμ. Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων : Απεργούμε στις 26 Σεπτέμβρη

by ikariaki.gr
8 views

girokomeio

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟ

 

Συνάδελφοι/σσες

Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στο δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, δικάζονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Το έγκλημα τους!!….. Είναι  η υπεράσπιση γερόντων ηλικιωμένων στο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν πρόνοια!

Η συνδικαλιστική και κοινωνική δράση έχει μπει στο στόχαστρο διαχρονικά των κυβερνήσεων και ποινικοποιείται .

Εδώ και χρόνια έχει ανοίξει μια «φάμπρικα» διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι και λαός , προκειμένου να συναινέσουν στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά λαμβάνονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και μας εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο.

Η «δεύτερη φορά Αριστερά» υλοποιεί αυτό άλλωστε που δήλωσε ο Πρωθυπουργός «…το κράτος έχει συνέχεια….» . Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η ίδια, αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έχει απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται.

banner

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την καταστολή  και τις διώξεις όσων αντιστέκονται.

 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση λαϊκής δράσης

Να αθωωθούν οι συνάδελφοι του γηροκομείου τώρα!

Συνάδελφοι/σσες

Εκφράζοντας τη στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται, δίνουμε μαζικά, οργανωμένα το παρόν έξω από το δικαστήριο, στις 26 Σεπτέμβρη από το πρωί, με ομόφωνη απόφαση που πήρε το Σωματείου μας για 3ωρη στάση εργασίας (από το πρωί έως τι 11πμ) και στη συνέχεια συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε ή ΑΔΕΔΥ για το νησί μας από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου).  Στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν αλλά και μας ατσαλώνουν περισσότερο για να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟΥ

                                     ΤΟ  ΔΣ                Ικαρία 24/9/2016

 

 

 

 

 

 

eks

Σάμος,  23 Σεπτεμβρίου  2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

     Στην Ικαρία στις 26 Σεπτεμβρίου σέρνονται σε δίκη οι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Κατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του εκκλησιαστικού γηροκομείου της Μητρόπολης Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.

 

Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί.  Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

  

   Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκομένους και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.

   Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.   

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ οι διωκόμενοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας,αλλά και οι διώμενοι συνδικαλιστές στις δίκες του Μαρτίου του ’17 για τις υποθέσεις των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της Δ.Ο.Υ Ικαρίας, της αναγραφής συνθημάτων σε τοίχους.                   

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην  Συγκέντρωση  τη Δευτέρα  26 Σεπτεμβρίου έξω από το Δικαστήριο του Αγιου Κηρύκου από τις 8:30΄ το πρωί.

 

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue