Home Αθλητισμός Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας – Η πρόκληση της Α΄ Εθνικής

Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας – Η πρόκληση της Α΄ Εθνικής

by ikariaki.gr
21 views

Sarantos

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑΡΙΑΚΟ ΣΚΑΚΙ

 

Η πρόκληση της Α΄ Εθνικής

banner

 

Η πολύ καλή χρονιά για το Ικαριακό σκάκι κορυφώνεται αγωνιστικά με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Η ομάδα μας, ως πρωταθλήτρια Αιγαίου, θα εκπροσωπήσει το Αρχιπέλαγος στους αγώνες που θα διεξαχθούν από 8 μέχρι 12 Οκτωβρίου στο Ρίο Αχαΐας. Θα συμμετάσχουν 31 δεκαμελείς ομάδες, από τις οποίες οι 25 θα ενισχυθούν με ξένους παίκτες. Ανάμεσα στις 6 που θα στηριχθούν αποκλειστικά τις δικές της δυνάμεις, θα είναι και η Ικαρία!

Ως φαβορί για τον τίτλο προβάλει και φέτος η Π.Σ. Περιστερίου, με κύριους ανταγωνιστές τον Σ.Ο. Καβάλας, την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και τον Φυσιολάτρη Νίκαιας.

Αναλυτικά στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://aethniki15.chessdom.com/wp/

 

Ο απόηχος μιας σπουδαίας διοργάνωσης

Επίλογος των διεθνών σκακιστικών εκδηλώσεων «Ίκαρος 2015», με την απαραίτητη χρονική απόσταση των τριών περίπου μηνών.

Η 38η ετήσια Ικαριακή διοργάνωση ευτύχησε να συμπεριλάβει 132 σκακιστές και σκακίστριες από 13 χώρες (16 τιτλούχοι / 3 γκραν μετρ). Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με νικητή στο πρώτο τον Ούγγρο Π. Προχάσκα και στο δεύτερο τον Ε. Κουρουκλή. Ενσωμάτωσε τα Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ελλάδας (πανελληνιονίκες οι Ν. Γαλόπουλος και Κ. Παυλίδου), καθώς και το Ατομικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (πρωταθλητές οι Β. Σαράντος και Π. Υμεναίου). Από 11 μέχρι 19 Ιουλίου παίχτηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου 578 παρτίδες και σημειώθηκαν 221 νίκες με τα λευκά, 218 με τα μαύρα, 130 ισοπαλίες, ενώ 9 κρίθηκαν χωρίς αγώνα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων οργανώθηκε το Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ, Ατομικό Μπλιτς, Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων και αγώνες Τυφλού Σκακιού.

Διευθυντές Αγώνων ήταν οι Μ. Βένιος και Δ. Σκυριανόγλου και το διαιτητικό επιτελείο συγκρότησαν οι Οδ. Βαζελάκης (επικεφαλής), Μ. Πετσετίδη, Σ. Κυριάκου, Κ. Χαλιορής, Μ. Αναστασίου Π. Ταμβάκος.

Στην ανεκτίμητη προσφορά όλων των παραπάνω να προσθέσουμε και την εξαιρετική συνδρομή της Μαρίας Πετσετίδη στην ζωντανή μετάδοση παρτίδων μέσω διαδικτύου, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που παρήγαγε ο Παναγιώτης Ταμβάκος.

Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκρότησαν οι Ν. Ορνιθόπουλος, Π. Πραχάσκα, Ντ. Σμερντόν, Ν. Καμπάνης, Μ. Παυλίδης, ενώ την γραμματειακή υποστήριξη έφεραν σε πέρας με επιτυχία και φέτος ο Δ. Καπαγιαννίδης και η Α. Σιάκα.

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικό Όμιλος Ικαρίας, με την ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways και την ενεργό στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» καθώς και άλλων τοπικών και σκακιστικών φορέων.

Περισσότερα στοιχεία για τους αγώνες, για τις μαχητικές παρτίδες, για τους σκακιστές που διακρίθηκαν και για τα παιδιά που κέρδισαν μετάλλιο, καθώς και για την απλή αλλά εγκάρδια τελετή λήξης αναφερθήκαμε στα σχεδόν καθημερινά ενημερωτικά δελτία κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αγώνων. Θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε κάτι. Με δύο εξαιρέσεις: στην σπουδαία χειρονομία του νικητή στο β΄ γκρουπ Ευθύμιου Κουρουκλή να προσφέρει το έπαθλό του στο ΚΕΘΕΑ για να αγοραστούν σκακιέρες και βιβλία στους ανήλικους τοξικομανείς (κατατέθηκε από τους διοργανωτές στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης), καθώς και στο δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα κατά την διάρκεια των απονομών, το οποίο συνόδεψε τη βράβευση των τυφλών σκακιστών!

 

Λεζάντα:  Επικεφαλής της Ικαριακής ομάδας στην Α΄ Εθνική θα είναι ο  πρωταθλητής Αιγαίου Βασίλης Σαράντος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue