Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου στην Ικαρία – Παρτίδες και τον χειμώνα!

Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου στην Ικαρία – Παρτίδες και τον χειμώνα!

by ikariaki.gr
81 views

Νέα πολλά υποσχόμενη διοργάνωση θα φιλοξενεί το νησί μας. Πρόκειται για το Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου που θα καλύπτει το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και θα αποτελεί προοίμιο των καθιερωμένων πλέον Διεθνών Σκακιστικών Εκδηλώσεων «Ίκαρος».

Πρώτες σημαντικές διοργανώσεις του Σκακιστικού Φεστιβάλ Αιγαίου 2023 θα είναι το Πρωτάθλημα Σάμου και Ικαρίας, το Κύπελλο Ικαρο-Σαμιακής Φιλίας και οι αγώνες μεταξύ μαθητών σχολείων της Σάμου και της Ικαρίας.

Προγραμματίζονται να διεξαχθούν στον Άγιο Κήρυκο το τετραήμερο 24-27 Φεβρουαρίου, με μία τουλάχιστον συνάντηση στις Ράχες. Ήδη πραγματοποιήθηκαν προκριματικοί αγώνες στη Σάμο και στην Ικαρία για την επιλογή των καλύτερων από κάθε νησί. Διοργανωτές είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας «Ι. Τζελεπής» και η ΤΕΣΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Στον διαχρονικό και σταθερό υποστηρικτή των σκακιστικών εκδηλώσεων στο νησί μας, τον Δήμο Ικαρίας, ήρθε να προστεθεί η ναυτιλιακή εταιρία Dodekanisos Seaways, η οποία, με την ευγενική της χορηγία (δωρεάν μετακινήσεις σκακιστών και έκπτωση 50% στα εισιτήρια συνοδών), συνδέει το όνομα της με την έναρξη του Σκακιστικού Φεστιβάλ Αιγαίου.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση τον Μάρτιο, πάντα με τη στήριξη της Dodekanisos Seaways (https://www.12ne.gr/), θα είναι τα πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού ανδρών, γυναικών, νέων και νεανίδων, με συμμετοχή παικτών μας που διαμένουν στην Κω και στην Λέρο. Θα οργανωθεί επίσης ματς τεσσάρων παρτίδων μεταξύ του πρωταθλητή Αιγαίου Βασίλη Σαράντου και του πρωταθλητή Ικαρίας Γιώργου Τέσκου.

 

Ο πρωταθλητής Αιγαίου Βασίλης Σαράντος, με πρόσφατη διεθνή επιτυχία στη Σουηδία, θα συμμετάσχει τον Μάρτιο στην Ικαρία στο 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου

Σε αυτά τα νησιά διαμένουν σκακιστές και οι σκακίστριες που ανήκουν στον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας και δραστηριοποιούνται σε ποικίλες εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων η σκακιστική οικογένεια Σαράντου συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στην Στοκχόλμη. Ο Βασίλης αγωνίστηκε στο Rilton Elo και τερμάτισε στην 5η θέση μεταξύ 120 παικτών από 20 χώρες με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Η 18χρονη Αγγελική αναδείχθηκε νικήτρια στο τουρνουά «Πία Κράμλινγκ» με 5 νίκες και η 15χρονη Ιωάννα κατετάγη τρίτη με 3 βαθμούς.

Ο 12χρονος Αναστάσιος Δελιέζος, το νεότερο μέλος της ομάδας του Σ.Ο. Ικαρίας που διαμένει στη Λέρο, αγωνίστηκε στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δωδεκανήσου (105 συμμετοχές!) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Οι παραπάνω σκακιστές και σκακίστριες, μαζί με την πρωταθλήτρια Αιγαίου Ποθητή Υμεναίου, θα έρθουν τον Μάρτιο για αγώνες στον Άγιο Κήρυκο και στις Ράχες. Πληροφορίες για όλες τις σκακιστικές δραστηριότητες στην Ικαρία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

 

Η ναυτιλιακή εταιρία Dodekanisos Seaways, με την ευγενική της χορηγία, συνδέει το όνομα της με την έναρξη του Σκακιστικού Φεστιβάλ Αιγαίου.

 

banner

Το Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου αρχίζει με μικρά σταθερά βήματα, σε μια περίοδο ελάχιστα έως καθόλου τουριστική, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μελλοντικά πόλο έλξης για σκακιστές και σκακίστριες από όλο τον κόσμο. Θα είναι ένα μικρό θαύμα να δούμε και τον χειμώνα στην Ικαρία τριψήφιο αριθμό επισκεπτών, όπως συμβαίνει με τους σκακιστικούς αγώνες το καλοκαίρι. Ασφαλώς, όσους συμβάλουν σήμερα στο να γίνουν αυτά τα πρώτα βήματα, θα τους κάνει υπερήφανους!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue