Home Εκπαίδευση Συνεχίζεται η απαξίωση της Κυβέρνησης για τα νησιά μας! Τώρα έχει σειρά και η Παιδεία μας…

Συνεχίζεται η απαξίωση της Κυβέρνησης για τα νησιά μας! Τώρα έχει σειρά και η Παιδεία μας…

by ikariaki.gr
3 views

βατούγιου ανελλ

Πραγματοποιήθηκε ερώτηση από τον Βουλευτή  Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

 

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

 

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

banner

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταφέρω Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου σας, να μην τοποθετήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ διδάσκαλο και νηπιαγωγό, στις πολύπαθες εκπαιδευτικές μονάδες, του συμπλέγματος νησιών του Βορείου Αιγαίου.

 

Στην Ανακοίνωσή τους, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσιώλη, οι Πολύτεκνοι Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, αναφέρουν επί λέξει τα εξής:

 

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με (β) σχετικό επιβεβαίωσε την καταγγελία μας αφού στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών νηπιαγωγών και διδασκάλων δεν τοποθέτησε στα νησιά μας ούτε έναν. (414 Νηπιαγωγοί – 100 Δάσκαλοι)

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά την παρούσα εξέλιξη που αποδέκτες προς καταδίκη έχει τις φορολογούμενες εγκαταλελειμμένες ακριτικές μας οικογένειες απαιτεί την άμεση απονομή δικαιοσύνης ώστε να αποκαλυφθεί ο ένοχος του εν λόγω εγκλήματος και συγκεκριμένα να ενημερωθεί ο νησιώτικος λαός μας για το αν φταίνε οι ίδιοι που διαβιούν σε αυτό τον τόπο, αν ευθύνεται η Α/βάθμια Δνση Σάμου, η Περιφερειακή Δνση Εκπσης Β. Αιγαίου, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση ή στην τελική η Τρόΐκα;

 

Τέλος ζητούμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών και καλούμε την Τοπική Αυτoδιοίκηση και όλους τους συνανθρώπους μας να συμπαρασταθούν με όλη τους τη δύναμη στους αγώνες των θιγομένων οικογενειών των αφημένων στην τύχη τους νησιών μας».

 

Προς επίρρωση των λεγομένων μου, υποβάλλονται οι λίστες προσλήψεων αναπληρωτών διδασκάλων και νηπιαγωγών.

 

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει ΧΘΕΣ η τοποθέτηση αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους;

 

2.Βάσει ποιων κριτηρίων αποφασίστηκαν οι τοποθετήσεις των νηπιαγωγών και των διδασκάλων ανά την Ελλάδα; Ζητώ πληροφορίες για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αλλά και για τα προσόντα των «φωστήρων» που κατήρτησαν τη λίστα.

 

3.Θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου αλλά και της Επιτροπής που κατήρτησε τις λίστες;

 

4.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι:

 

α.Καταδικάζετε στην αμάθεια, πληθώρα μαθητών, που το μόνο λάθος των γονιών τους, ήταν να γεννηθούν και να μεγαλώσουν στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου;

 

β.Καταστρατηγείτε την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής τους συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες;»

  

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Λαμπρινή Βατούγιου
  • Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • Μέλος στο Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue