Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συνδικάτα από Ικαρία και Σάμο καταδικάζουν την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό

Συνδικάτα από Ικαρία και Σάμο καταδικάζουν την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό

by ikariaki.gr
2 views

ypourgeio-ergasias-episodia-photo-by-spyros-tsakiris_mg_2724-thumb-largeΤο Εργατικό Κέντρο Σάμου για τις Συλλήψεις στο Υπουργείο Εργασίας

Σάμος 30 Ιανουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταδικάζει τους προπηλακισμούς καθώς και την βίαιη προσαγωγή αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ από την ασφάλεια του Υπουργού Εργασίας όταν ζήτησε να συναντηθεί με τον Υπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις αντεργατικές δηλώσεις του ότι, δηλαδή, το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων.

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία λεηλατήθηκαν κυριολεκτικά από τις κυβερνητικές πολιτικές. Αυτές οι πολιτικές φταίνε που είχαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων άτοκα στην τράπεζα της Ελλάδας. Που τα χρήματα αυτά τα έδιναν επιδοτήσεις (δανεικά και αγύριστα) στην πλουτοκρατία για να αναπτύξει τις επιχειρήσεις της. Που με τα χρήματα αυτά έκανε κοινωνική πολιτική η κάθε κυβέρνηση χωρίς να τα επιστρέφει στα ταμεία. Που τα χρήματα αυτά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα έριξαν και τα ρίχνουν στο χρηματιστήριο για να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι με τον δικό μας μόχθο. Που τα χρήματα αυτά μείνανε στα μισά (από 24 δις σε 12δις) με το κούρεμα του χρέους κατά 50%. Έτσι λεηλατήθηκαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας και καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώνεται με την χρησιμοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να περάσει δια πυρός και σιδήρου η αντιλαϊκή πολιτική.

Η θέση κάθε συνεπή συνδικαλιστή και εργαζόμενου είναι εκεί. Εκεί θα βρισκόμασταν και εμείς αν μας το επέτρεπαν οι αποστάσεις.

Αγώνας ΤΑΞΙΚΟΣ παντού να μην περάσουν τα μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα τους. Οργανωμένα και συλλογικά μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να σταματήσουμε και τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου.

 

 

Η Διοίκηση


Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ Σάμος, 30/01/2013

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΙΑ

 

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό.

Δε δίστασαν να χτυπήσουν και να συλλάβουν δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κλπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.

Ο κ. Βρούτσης απέδειξε με τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι δηλαδή το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων, ότι είναι γνήσιος εκπρόσωπος και υπερασπιστής των συμφερόντων κεφαλαιοκρατών.

Τολμάει και μιλάει ο κ. Βρούτσης όταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των δυο κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης λεηλάτησαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Που με τα χρήματα του ιδρώτα μας έδιναν δανεικά και αγύριστα στην πλουτοκρατία για «την ανάπτυξη», που τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο, που τα κούρεψαν.

Ο κ. Βρούτσης, η τρικομματική κυβέρνηση με την εντολή για χτύπημα των αγωνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από τα ΜΑΤ θέλησε να δείξει ότι όπου δεν υπάρχει συμβιβασμός, και υποταγή, υπάρχει η κυβερνητική βία και η καταστολή, οι συλλήψεις, οι ξυλοδαρμοί και τα ΜΑΤ.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας και καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό προκειμένου να περάσει δια πυρός και σιδήρου η αντιλαϊκή πολιτική.

Καμία κρατική εξουσία και κανένας κατασταλτικός μηχανισμός δεν μπορεί να εμποδίσει τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού κινήματος να παλεύουν για τα δικαιώματά και για την επιβίωσή των εργαζόμενων.

Το Νομαρχιακό Τμήμα καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

 

Απαιτούμε να αφεθούν ΤΩΡΑ όλοι ελεύθεροι.


 

Καταγγελία Συνδικάτων για τις Συλλήψεις στο Υπουργείο Εργασίας by

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue