Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Συναντήσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Ικαρίας στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Υγείας

Συναντήσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Ικαρίας στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Υγείας

by ikariaki.gr
5 views

υπουργειο δικαιοσυνης

dimos

22 Ιουλίου 2016

banner

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις συναντήσεις στα υπουργεία  Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης

 

  Έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας, αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον  Δήμαρχο Σ. Σταμούλο, συναντήθηκε  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΝ, κ. Γ. Τσιρώνη και την κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, συνεργάτιδα του Αν. Υπουργού, αρμόδια για τα δάση. Τέλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κ. Κοσμάτο. Ενώ δεν κατέστη εφικτή η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας.   

 1. Στην συνάντηση με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΝ κ.  Τσιρώνη,  ο Δήμαρχος, παρουσίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δασονομείο Ικαρίας και τα προβλήματα στη λειτουργία του τονίζοντας τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του νησιού, τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει (Α.π:833- 28/6/16) ζητώντας: α. Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, β. Να δημιουργηθεί δασονομείο η δασοφυλακείο στις Ράχες, γ. Να γίνουν σχετικά έργα υποδομής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης δασών δ. Να ενισχυθούν τα μέσα του δασονομείου (πχ περισσότερα οχήματα).
 2.   Από την πλευρά του ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί την ύπαρξη των συγκεκριμένων προβλημάτων και τοποθετούμενος επί των ζητημάτων που έθεσε ο δήμος δήλωσε ότι:

α) θα στηρίξει το αίτημα προς την αποκεντρωμένη διοίκηση για αύξηση των θέσεων στο δασονομείο. β) ζήτησε να υποβληθεί αίτημα από την υπηρεσία σχετικά με νέα έργα και παροχή εξοπλισμού προς το Υπουργείο και την Αποκεντρωμένη. γ) Σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι μια παράμετρο του  θέματος της αποίμενης κτηνοτροφίας, ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη νομοθετική πρωτοβουλία για το κυνήγι και αναφέρθηκε στο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, οπού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «με την ενεργή συνεργασία των εμπλεκομένων δομών (π.χ Δασαρχείου, Λιμενικού, θηροφυλακής, ΔΟΥ κλπ) προχωράει η σύνταξη Τοπικών Σχεδίων Δράσης και τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία του ενιαίου Ελληνικού Σώματος Φύλαξης της Φύσης».

Γ.Τσιρωνης

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και για την πρόταση του δήμου στο  Πράσινο ταμείο του Υπουργείου περιβάλλοντος & ενέργειας σχετικά με την τοποθέτηση Χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Εύδηλο.

   Από την συζήτηση προέκυψε ότι η πρόταση του δήμου έχει αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια επιτροπή και εκκρεμεί η τελική απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει το αργότερo  μέχρι  15/8/2016.

 1. Στην συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κ. Κοσμάτο. Ο Δήμαρχος, παρουσίασε την κατάσταση που υπάρχει στο νησί σχετικά με τις εποπτευόμενες από το υπουργείο υπηρεσίες και εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του δήμου σχετικά με την κατάργηση των νησιωτικών υποθηκοφυλακείων, όπως αυτή αποτυπώνεται και στην παρέμβαση του Δήμου (Α.π: 049-5/7/16) στην διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου. Διατυπώνοντας παράλληλα την θέση ότι οι υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι να τις κυνηγάει ο πολίτης γύρω – γύρω, συμπληρώνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Ικαρίας θα συνεχίσει τις προσπάθειες του .

Από την πλευρά του ο Γ.Γ είπε ότι : «Αποφασίστηκε κατόπιν της διαβούλευσης που ακολούθησε το σχέδιο νόμου να υπάρξει εξαίρεση σε Ικαρία και Σαμοθράκη, όπου θα διατηρηθεί η υπάρχουσα δομή ως το 2020 οπότε και τα κτηματολογικά γραφεία θα αντικαταστήσουν οριστικά τα υποθηκοφυλακεία τα οποία θα λειτουργούν ως αρχεία μόνο». Παραπέμποντας στα άρθρα 1 παράγραφος 5 & 8 παράγραφος 3, των μεταβατικών διατάξεων.

Σχετικά με τα ειρηνοδικεία Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, είπε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να καταργηθούν, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε σε κάτι που να αφορά την επαναλειτουργία του ειρηνοδικείου Ευδήλου.

 1. Τέλος δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που επιδίωξε ο Δήμος στο Υπουργείο Υγείας (Α.π: 5. 422– 5/7/16).

 

Ο Δήμος Ικαρίας  το επόμενο διάστημα, θα επιδιώξει να ενημερώσει για όλα αυτά αλλά και για θέματα της καθημερινότητας όλους τους κάτοικους του νησιού με ένα κύκλο ενημερωτικών συνελεύσεων το επόμενο διάστημα.

 

Υ.Γ : Επισυνάπτονται τα κείμενα που κατέθεσε στα υπουργεία ο Δήμος Ικαρίας

 

discover-habitats-randi_forest003

Άγιος Κήρυκος 5 Ιουλίου 2016

 

Προς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

                               Κοιν:

                                   1)   Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου

                                                         Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη  Σάμου

                                   2)  Βουλευτή  Σάμου  κ.  Δ. Σεβαστάκη.

                                           3)  Κοινοβουλευτικές ομάδες: ΝΔ, Δημοκρατική

                                                         Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛΛ,

                                                          Ένωση Κεντρώων.

 

Παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας στη διαβούλευση για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας»

Κύριε Υπουργέ,

  Με κατάπληξη, απορία, οργή και αγανάκτηση λάβαμε τυχαία γνώση του σχεδίου νόμου που στο άρθρο 1 παράγραφος 2 περίπτωση 13 καταργεί μεταξύ άλλων και τα υποθηκοφυλακεία Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

 • Κατάπληξη διότι το σχέδιο νόμου αγνοεί τη θεμελιώδη αρχή της Νησιωτικότητας της χώρας η οποία είναι και συνταγματική  και ευρωπαϊκή αρχή  αλλά και διότι στην ουσία               οι κάτοικοι του Δήμου Ικαρίας μετά το κλείσιμο της εφορίας και του Ειρηνοδικείου Ευδήλου αποστερούνται από οποιαδήποτε δυνατότητα ρύθμισης στον τόπο τους των υποθέσεών τους. Να τονίσουμε  την  σημασία της παραγράφου 4 του 101 του Συντάγματος «Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους». Επισημαίνοντας ότι η απαίτηση αυτή του νομοθέτη πηγάζει από πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών οι οποίες  μάλιστα έχουν διογκωθεί εξαιτίας της κρίσης και της λιτότητας. Πέραν τούτου η εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών και υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη αυτή να διασφαλίζεται από το κράτος.
 • Απορία για ποιο λόγο η γνώση μας προήλθε από τυχαίο γεγονός, όταν μάλιστα η διαβούλευση ολοκληρώνεται σε συντομότατο διάστημα,  και όχι αφού  είχε  προηγηθεί κάποιος  διάλογος και  όχι με κάποια επίσημη ενημέρωση.

  Απορία διότι δεν υπολογίζεται  το τεράστιο κόστος που μετακυλίεται στους πολίτες  που θα πρέπει να υποστούν το κόστος μετακινήσεων και διαμονής στη Σάμο σε αντίθεση με το Δημόσιο που τα τέλη θα τα εισπράξει από κάθε πράξη που θα γίνει είτε αυτή γίνει στα υφιστάμενα Υποθηκοφυλακεία είτε στο νέο «υδροκέφαλο» υποθηκοφυλακείο. Αν προστεθεί και  ανεπαρκής σύνδεση των νησιών μας, τότε γίνεται αντιληπτό το πόσο πολύ  τιμωρούνται οι Ικαριώτες και εν γένει οι νησιώτες αλλά και πόσο πλήττεται καίρια η οικονομική δραστηριότητα στο νησί της Ικαρίας.

 • Οργή διότι στο υπό σύσταση νέο Υποθηκοφυλακείο Σάμου που θα μεταφερθούν όλα τα αρχεία των υφισταμένων Υποθηκοφυλακείων του Νομού μεταξύ αυτών και του Δήμου Ικαρίας. Θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας αφού αμέτρητα βιβλία και συμβόλαια, χωρίς πρακτικά καμία δυνατότητα ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων τους εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συναλλαγών με κίνδυνο πρόκλησης  βλαβών σε πολίτες και ακίνητα. Επίσης με αυτή την ρύθμιση θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τους επαγγελματίες. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, λογιστές, θα χρειάζονται 2 μέρες και αρκετά χρήματα για να μεταβούν στη Σάμο και να αποκτήσουν ένα και μόνο χαρτί από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.
 • Αγανάκτηση διότι στην ουσία θα σταματήσουν οι συναλλαγές ακινήτων στο νησί μας αφού πρακτικά θα είναι ανέφικτη ή στην καλύτερη περίπτωση δυσχερής η κάθε συμβολαιογραφική πράξη και η ολοκλήρωσή της θα είναι κυριολεκτικά «Γολγοθάς».                Αφού για τον προσυμβολαιογραφικό έλεγχο θα χρειάζεται μετάβαση και διαμονή στη Σάμο, όπου και θα πρέπει να ξαναπάει ο ενδιαφερόμενος για την ολοκλήρωση της πράξης με μεταγραφή και ο χρόνος λήψης πιστοποιητικών θα είναι  μεγάλος λόγω ακριβώς του τεράστιου όγκου ύλης του Υποθηκοφυλακείου και στην ουσία  θα πρέπει ο πολίτης να ξαναπάει στη Σάμο να πάρει τα πιστοποιητικά του. Η οδός αυτή έχει μία και μόνο κατάληξη.. εξαιτίας του χρόνου που θα απαιτείται για ένα απλό χαρτί, και του κόστους στο οποίο θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν αρκετοί πολίτες. Στην ουσία η νομικές υπηρεσίες θα αφορούν μόνο τους έχοντες οι οποίοι είναι ούτως ή άλλως ελάχιστοι.

 

   Κύριε Υπουργέ, κατόπιν αυτών σας καλούμε να μην προβείτε στην κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων  των νησιών και ιδίως αυτών της Ικαρίας, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 1 παράγραφος 2 περίπτωση 13, της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου σας υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας». Παράλληλα ζητάμε έκτος της διατηρήσεως και των δυο υποθηκοφυλακείων, τον διορισμό υποθηκοφύλακα Ευδήλου.

 

Μετά    τιμής

 Ο  Δήμαρχος  Ικαρίας

 Στέλιος  Σταμούλος

 

 

 

 

dimos

Αγ. Κήρυκος: 28/6/2016

ΠΡΟΣ:   

                                                    1) Υπουργείο  Περιβάλλοντος &  Ενέργειας

      Α) Γραφείο Υπουργού

            Β)  Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και  

            Προστασίας Δασών &  Αγροπεριβάλλοντος

                                       2)   Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου

                                      Γενική Δ/νση δασών & αγροτικών υποθέσεων

                                                          3)   Δ/νση δασών   Σάμου

                             ΚΟΙΝ: 

                                   1)     Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου                      

                                                          Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη  Σάμου

                                                   2)  Βουλευτή  Σάμου  κ.  Δ. Σεβαστάκη.

                                           3)  Κοινοβουλευτικές ομάδες: ΝΔ, Δημοκρατική

                                     Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛΛ, Ένωση Κεντρώων.

 

Θέμα:  Αναβάθμιση του Δασονομείου Ικαρίας .

Αξιότιμοι κύριοι.

Σκοπός της επιστολής μας είναι να σας κοινοποιήσουμε την ανησυχία μας σχετικά  με την δυνατότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Ικαρίας να παρέμβουν αποφασιστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Ενός νησιού που το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών του καλύπτεται από δημοτικά δάση και δασικές εκτάσεις τραχείας πεύκης και αείφυλλων πλατύφυλλων, πρίνων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το δάσος του Ράντη, ένα από τα σπανιότερα μεσογειακά προϊστορικά δάση, το οποίο έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης. Η ηλικία του δάσους αυτού υπολογίζεται να είναι πάνω από δύο αιώνες, με μερικά από τα γηραιότερα δέντρα αριάς, να είναι άνω των 300 ετών.

Το περιβάλλον αυτό, όπως γενικά το φυσικό περιβάλλον κάθε τόπου, είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή. Όμως τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, παρατηρούνται εκτεταμένες επεμβάσεις σε αυτό το δασικό περιβάλλον (υπερβόσκηση, παρεμβάσεις στο περιβάλλον κ.α).

Πιστεύοντας ότι η υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος μας αφορά όλους, κατοίκους και φορείς. Ο Δήμος Ικαρίας και το Δασονομείο του νησιού μας, καταβάλλουν προσπάθειες για την προάσπιση και τον έλεγχο των δασών μας, προσπάθεια η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του ότι το Δασονομείο Ικαρίας διαθέτει ένα και μοναδικό παράρτημα στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας (δηλαδή στην νότια πλευρά του νησιού) στελεχωμένο με 5 υπαλλήλους.

Κατά συνέπεια είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στα πλείστα περιστατικά που καλούνται να επιληφθούν τόσο λόγω αποστάσεως (μερικές φορές καλούνται σε περιστατικά έως και 120 χλμ χωμάτινου οδικού δυκτίου), όσο και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δεδομένου ότι είναι απολύτως αναγκαία η ενίσχυση  της Δασικής Υπηρεσίας στο νησί μας, ζητούμε να προβείτε  στην αναβάθμιση του Δασονομείου Ικαρίας, που βρίσκεται στον Αγ. Κήρυκο, σε Δασαρχείο Ικαρίας και τη δημιουργία Δασονομείου στη Δημοτική Ενότητα Ραχών. Η λειτουργία αυτών των υπηρεσιών θα πρέπει να καλύπτεται με μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τουλάχιστον τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.  θεωρούμε απαραίτητο ότι οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και βέβαια με τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4056 (ΦΕΚ 52/12-03-2012 ΤΕΥΧΟΣ Α)  οι δήμοι της χώρας υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους.

Ο Δήμος Ικαρίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις καθημερινές λειτουργικές του ανάγκες, την πληθώρα των αρμοδιοτήτων του και παράλληλα την υποστελέχωση των Υπηρεσιών του, για να μπορέσει να  ανταποκριθεί ως προς τον σκοπό αυτό, διεκδικεί την έγκριση πιστώσεων και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει  την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Ωστόσο σήμερα αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με το υπάρχον προσωπικό. 

Επομένως, το θέμα της προστασίας των δασών και του  περιβάλλοντος κρίνεται  άκρως επείγον και αναγκαίο και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα προς την ικανοποίηση όλων των προαναφερθέντων αιτημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας .

 

Με  εκτίμηση

 

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας                                                                                

Στέλιος   Σταμούλος

 

 

 

 

ypougeioygeiasktirio1468478541

dimos

 

 

 

 

 

 

Άγιος Κήρυκος 14 Ιουλίου 2016

Προς:  Υπουργείο Υγείας                                 

        Γραφείο Υπουργού  κ. Α. Ξανθού

                                                        Κοιν: Διοίκηση 2ης ΥΠΕ

 

Θέμα: Αίτημα συνάντησης για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου σας  

Σχετ:  1) Η 160-2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας

2) Το από 16/6/2016 έγγραφο που αφορά το Π.Ι Ραχών.

3) Η από 2/6/15 ανακοίνωση του ΣΕΝΙ

4) Η από  16/11/2015 επιστολή του συλλόγου Νεφροπαθών

  

  Κύριε υπουργέ, είναι γενικά γνωστή η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Η κατάσταση, μόνο με μελανά χρώματα μπορεί να περιγραφεί:

 • Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργούν οι αναγκαίες κλινικές με τις αντίστοιχες ειδικότητες γιατρών, που να καλύπτουν 24ωρη λειτουργία.
 • Τα κενά σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό & βοηθητικό προσωπικό συνεχίζουν.
 • Στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο υπηρετεί μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός, και ελάχιστο προσωπικό αν και από τον οργανισμό λειτουργίας του προβλέπονταν εννέα  θέσεις ειδικοτήτων.
 • Σε περιοχές που υπάρχουν αγροτικά ιατρεία αυτά όλο και πιο συχνά εγκαταλείπονται, μένουν χωρίς γιατρό για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Στις Ράχες, έδρα μεγάλης δημοτικής κοινότητας και με πολλούς και διάσπαρτους οικισμούς, λειτουργεί ένα αγροτικό ιατρείο, που πολύ συχνά μένει χωρίς γιατρό.
 • Η μονάδα αυξημένης φροντίδας ο σταθμός αιμοδοσίας, και η μονάδα τεχνητού νεφρού ακόμα να «βρουν τον δρόμο τους».
 • Όσο για το ΕΚΑΒ αν και άρχισε να λειτουργεί και στην Ικαρία, με την υπάρχουσα δύναμη του δεν βγαίνουν οι βάρδιες σε 24ωρη βάση, δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα περιστατικά στο νησί της Ικαρίας.

 

Κύριε υπουργέ

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες με την κατάσταση των δημόσιων  δομών και των παροχών Υγείας στα νησιά μας.   Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ξανά και ξανά και ξανά, πολλά χρόνια τώρα, ζούμε επεισόδια στο ίδιο έργο: στο έργο της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, στο έργο της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, στο έργο που λέγεται «πλήρωνε για να έχεις».

Που οδηγεί τους κατοίκους της Ικαρίας και τους επισκέπτες της, λόγο των σοβαρών ελλείψεων των δημόσιων δομών υγείας, να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, με τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες.

Για μια ακόμα φορά λέμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι τα πράγματα μόνο έτσι μπορεί να είναι.

Γι’ αυτό και επιμένουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε, όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ότι δικαιούμαστε καθώς πιστεύουμε ότι η Υγεία πρέπει να είναι αγαθό που θα παρέχεται σε όλους χωρίς εξαίρεση είτε είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, ανεξάρτητα από το εισόδημα, ανεξάρτητα αν μένει στην Αθήνα ή στην περιφέρεια, στην πόλη ή στο χωριό.

Κάθε Ικαριώτης σε όποιο χωρίο, σε όποιο σημείο του νησιού, το πιο απομακρυσμένο και να βρίσκεται πρέπει να έχει πλήρη και σύγχρονη φροντίδα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

 

Κύριε υπουργέ γνωρίζεται πιστεύουμε ότι όλη αυτή την κατάσταση την οξύνουν οι ενέργειες των υπηρεσιών σας (όπως η μετακίνηση της μοναδικής αγροτικής γιατρού του Νοσοκομείου της Ικαρίας στους Φούρνους), και η αδυναμία (η αδιαφορία)  αντιμετώπισης  των προβλημάτων που έχουν κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου σας από το Π.Ι  Ραχών και από τον σύλλογο νεφροπαθών Ικαρίας.

  Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας έχει καθορίσει με απόφαση του,  ομόφωνα για το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας. Σήμερα εκτιμούμε ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών σας ώστε να δρομολογηθούν οριστικές και μόνιμες λύσεις σε αυτά τα επείγοντα ζητήματα.

 

Κύριε υπουργέ,

   Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε μια νέα συνάντηση αντιπροσωπείας μας με εσάς, δεδομένου ότι από την προηγούμενη συνάντηση μαζί σας, δεν έχουν προκύψει ουσιαστικές αλλαγές στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά μας γενικότερα,  ούτε στα συγκεκριμένα θέματα που έχουν σαφώς επείγοντα χαρακτήρα.

Σας ενημερώνουμε ότι  θα βρισκόμαστε στην Αθήνα 20 Ιουλίου, και ζητάμε αν είναι δυνατόν να ορίσουμε την συνάντηση τότε. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να σας επισκεφθούμε όποτε διευκολύνει το δικό σας πρόγραμμα , αρκεί να ενημερωθούμε νωρίτερα για να διευθετήσουμε τα διαδικαστικά ζητήματα του ταξιδιού.

 

Μετά    τιμής

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας                                                                                

Στέλιος   Σταμούλος

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue