Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Κίνας

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Κίνας

by ikariaki.gr
2 views

DSC_3917Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη  της Λ.Δ. Κίνας, ZouXiaoli (ΖουΞιαολί)


Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ZouXiaoli(ΖουΞιαολί), συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν η συζήτηση για  ναυτιλιακά θέματα, καθώς η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα των επενδύσεων.


«Η σημερινή Κυβέρνηση έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια στρατηγική συνεργασία με την Κίνα.Η επένδυση της Cosco, άλλωστε, στο λιμάνι του Πειραιά, το αποδεικνύει» , ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Για εμάς, εκείνο που προέχει τώρα, είναι να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία αυτή, μετουσιώνοντάς τη σε ακόμη περισσότερα έσοδα και θέσεις εργασίας για τη χώρα», σημείωσε  χαρακτηριστικά.


Ιδιαίτερη μνεία έκανε, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στον πρόσφατο φιλικό διακανονισμό μεταξύ Cosco και Ο.Λ.Π. που, μεταξύ άλλων, καθιστά το λιμάνι του Πειραιά Μητροπολιτικό λιμάνι όλης της Μεσογείου. «Είναι μια συμφωνία για την οποία από την πρώτη στιγμή έχω έλθει σε επαφή με όλες τιςαρμόδιεςδιευθύνσεις και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως γνωρίζετε, τελεί  σήμερα υπό την έγκριση της Ευρώπης», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Κινέζο πρεσβευτή. Ο κ. Xiaoli, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει  με κάθε τρόπο αυτήν την επένδυση, προσβλέποντας με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.


Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, επικεντρώθηκε στο επίπεδο της ναυτιλιακής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει, αυτή τη στιγμή,οι δύο πλευρές. «Σήμερα, οι
Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν καταγράψει μια αυξητική τάση στις παραγγελίες ναυπήγησης νέων πλοίων, στρεφόμενοι, αρκετοί από αυτούς,  προς ναυπηγεία της Κίνας
», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Γι αυτό το λόγο», τόνισε,«θα έχει μεγάλη σημασία η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων από  την Κεντρική τράπεζα της Κίνας προς κάθε Έλληνα που δραστηριοποιείται στην κινέζικη αγορά».


Ξεχωριστή αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το βασικό μας διακύβευμα» , σημείωσε ο Υπουργός, «είναι η Ευρώπη να μην απολέσει την ανταγωνιστικότητά της στη ναυτιλία . Γι αυτό το λόγο προκρίνουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες  που αναστέλλουν περιφερειακούς αποκλεισμούς. Ο ανταγωνισμός στη ναυτιλία, εξάλλου, είναι διεθνής», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.


Ο Πρέσβης  της Λ.Δ. Κίνας, από την πλευρά του, έδωσε βαρύτητα στο «ολοένα αυξανόμενο επίπεδο συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, το τελευταίο διάστημα. «Η συνεργασία αυτή δεν είναι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη. Και θέλω να τονίσω ότι αυτή η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική για όλους», σημείωσε συγκεκριμένα. Παράλληλα, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στην Κίνα, επεσήμανε τη σημασία που θα έχει για την ενδυνάμωσή της.


Ο κ.Xiaoli, επιπρόσθετα, δίνονταςιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική σταθερότητα της χώρας και στη μεγάλη πρόοδο που έχει καταγράψει η σημερινή Κυβέρνηση, τόνισε: «Εμείς, πλέον,  εκφράζουμε την επιθυμία μας για εγκατάσταση κινέζικων εταιρειών στον Πειραιά. Η ολοκλήρωση της επένδυσης της Cosco, εξάλλου,  αναμένεται να δώσει  μήνυμα και  σε άλλους επενδυτές από τη χώρα μου», ανέφερε. «Με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας έχουμε σήμερα έναν κοινό στόχο, να καταστήσουμε τον Πειραιά ως διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων μας στην Ευρώπη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue