Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Συνάντηση Βουλευτή Σάμου με τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας – Υγείας

Συνάντηση Βουλευτή Σάμου με τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας – Υγείας

by ikariaki.gr
1 views

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13-3-2015

Την Παρασκευή 13-3-2015 ο βουλευτής νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμοδίου για τα θέματα Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, με στόχο την παρουσίαση των σύνθετων προβλημάτων που αφορούν το νομό. Η τακτική και αδιάλειπτη σύνδεση Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων με τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, η διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, η κανονικότητα των δρομολογίων και η χρήση όλων των λιμανιών, συζητήθηκαν διεξοδικά. Συζητήθηκε επίσης η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προς τους κατοίκους του νομού, καθώς και η σταθερότητα και το κόστος παροχής. Τονίστηκε ο κομβικός ρόλος της ακτοπλοΐας στην εμπορική ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και η γεωπολιτική σημασία της περιοχής που θα ενισχυθεί με την πυκνότερη διασύνδεση με τη γείτονα χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Δήμαρχος Σάμου, οι Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας, καθώς και αντιπροσωπεία κατοίκων από τους Φούρνους, όπου κατέθεσαν εμπεριστατωμένα απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις. Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των εργαζομένων στο πλοίο Μυτιλήνη της εταιρείας ΝΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Από την πλευρά του το Υπουργείο δήλωσε τη βούλησή του για την αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία ενός δημόσιου, κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας, ενώ δίνει βάρος και στους ελέγχους για το αξιόπλοο των πλοίων. Ο έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων που αφορούν το νομό, όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για τη θερινή περίοδο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες και ήδη εκπονείται. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εταιρεία ΝΕΛ το υπουργείο έχει ανακοινώσει την καταβολή οφειλόμενου ποσού προς την εταιρεία.

Από το γραφείο του βουλευτή.

[divider]

Την Πέμπτη 12-3-2015 ο Βουλευτής νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Ξανθό. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού (Δήμαρχος Σάμου, Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Φούρνων), ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, επιστημονικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Ν. Κακλαμάνης, καθώς και εκπρόσωπος των νεφροπαθών Ικαρίας. Κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού εξαιτίας της υποστελέχωσης των δομών υγείας των νησιών μας και της συνεπαγόμενης ελλιπούς παροχής υπηρεσιών υγείας. Η υπερεπείγουσα ανάγκη για την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του δεύτερου ασθενοφόρου για τη Σάμο και την Ικαρία, η ανάγκη για λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Ικαρίας, η πλήρης λειτουργία της Μ.Ε.Θ. (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) στο νοσοκομείο της Σάμου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στα νησιά του νομού, η οργάνωση πολυδύναμων ιατρείων, οι κατεπείγουσες ανάγκες για την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό-διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, το θέμα των αγροτικών γιατρών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, οι παροχές ΕΟΠΠΥ κ.λπ. ήταν μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν προς διαβούλευση. Στη μακρά συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ξανθό, παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες και προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση των απολύτως επειγόντων προβλημάτων. Κατατέθηκαν επίσης και πλήρη υπομνήματα από τους παριστάμενους εκπροσώπους. Ο Αναπληρωτής Υπουργός, από την πλευρά του, έκανε σαφή τη βούληση του Υπουργείου για την ενδυνάμωση και τον επανασχεδιασμό του δημόσιου συστήματος υγείας στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο ετοιμάζει εντατικά το Υπουργείο, δεσμεύθηκε για τη δίκαιη κατανομή των προσλήψεων στις δομές υγείας της χώρας, ενώ δήλωσε ότι στις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά κάθε ανθρώπινος και υλικός πόρος που διαθέτει το σύστημα δημόσιας υγείας.

Από το Γραφείο του Βουλευτή

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue