Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Συμπαράσταση ΕΚΣ στις κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών

Συμπαράσταση ΕΚΣ στις κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών

by ikariaki.gr
0 views

πλοία 2Σάμος, 31 Μάρτη 2013

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

banner

 

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει ομόφωνα το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» και στηρίζει την απεργία των ναυτεργατών στις 3 Απρίλη.

Η κυβέρνηση των εφοπλιστών παίρνει νέα μέτρα προκειμένου να θωρακίσει τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Μέτρα που είναι σε βάρος των ναυτεργατών αλλά και των νησιωτών.

Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών, αλλάζει τη σύνθεση των πληρωμάτων με την άρση του Cabotage, συμβάλλει να επικρατεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε πολλαπλάσιο βαθμό. Χτυπά κατακτήσεις και δικαιώματα. Έτσι η κυβέρνηση φτιάχνει φθηνό εργατικό δυναμικό για τους εφοπλιστές.

Την ίδια στιγμή με άλλους νόμους τους δίνει νέες φοροαπαλλαγές από τη μια και αυξάνει τους φόρους για τους ναυτεργάτες, αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την άλλη.

Για μας τους νησιώτες αυτές οι αλλαγές, καθώς και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, όπως και η κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης πλοίων, θα φέρει νέες αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια και θα μεγαλώσει την απομόνωση των νησιών μας.

Με αυτά τα μέτρα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια της ζωής στην θάλασσα, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των εφοπλιστών μια και για αυτούς η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια είναι κόστος.

Συμπαραστεκόμαστε στον Απεργιακό Αγώνα των ναυτεργατών την Τετάρτη 3 Απρίλη, οι οποίοι παρόλο που είναι επιστρατευμένοι παλεύουν και αγωνίζονται κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης που λειτουργεί κατ’ εντολή του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Τα νησιά μας τα απομονώνει η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όσοι της κάνουν πλάτες και όχι οι αγώνες των ναυτεργατών.

 

Συμπαραστεκόμαστε και διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

  • Να σταματήσει τώρα η επιστράτευση των ναυτεργατών και να καταργηθεί αυτός ο νόμος που επιστρατεύει τους εργάτες.

  • Δημιουργία εθνικού οργανισμού ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Πλοία σύγχρονα – ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.

  • Εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, καμία ανατροπή στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας μπορούν και επιβάλλεται να γίνουν βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.

  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ τώρα.

 

Καλούμε τα μέλη μας, τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, το μαζικό λαϊκό κίνημα, όλους τους φορείς των νησιών μας, σε αποφάσεις στήριξης της Απεργίας των ναυτεργατών και συμμετοχή στις τοπικές κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας, στα συλλαλητήρια συμπαράστασης στους ναυτεργάτες απεργούς την,

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΑΜΟΣ: Συγκέντρωση 7:00 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

και πορεία διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο

ΙΚΑΡΙΑ: Συγκέντρωση 8:00 μ.μ. στην Πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue