Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου σε Τουριστικές Εκθέσεις σε Γερμανία και Καβάλα

Συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου σε Τουριστικές Εκθέσεις σε Γερμανία και Καβάλα

by ikariaki.gr
4 views

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2015», η οποία διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Koelnmesse» της Κολωνίας της Γερμανίας. Αποτελεί την κορυφαία διεθνή, αμιγώς εμπορική, έκθεση του κλάδου στην υφήλιο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη «SIAL» του Παρισιού.

Ο αριθμός των εκθετών στην «ANUGA 2015», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 200.000 εμπορικοί επισκέπτες απ’ όλο τον πλανήτη (αγοραστές – hosted buyers: εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.α.).

Τα info desks με τα λογότυπα όλων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν, επισκέφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός εμπορικών αγοραστών από την Ευρώπη (κυρίως Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ελλάδα), αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ, Λίβανος), της Αφρικής (Μαρόκο, Αίγυπτος, Τυνησία), της Άπω Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν) και της Αμερικής (Η.Π.Α., Καναδάς, Βραζιλία, Μεξικό), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωστικές δοκιμές των περισσότερων brands, να λάβουν έντυπο διαφημιστικό υλικό – δείγματα προϊόντων και να διαπραγματευτούν με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες ή τους εμπορικούς αντιπροσώπους τους στη Γερμανία, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορικές εισαγωγικές συνεργασίες.

banner

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αγορά της Γερμανίας και κυρίως σ’ αυτήν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας που αριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές και η οποία με χιλιάδες Έλληνες ανάμεσά τους, αποτελεί κατά τεκμήριο τη σπουδαιότερη δυνητική αγορά της Γερμανίας για τα ελληνικά προϊόντα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, δήλωσε για τη συμμετοχή: «Η γερμανική αγορά, όπως και πολλές διεθνείς αγορές γενικότερα, αποτελούσαν και αποτελούν στόχο για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μας. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μας στην ANUGA, την κορυφαία έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, ήταν επιβεβλημένη και πιστεύω τα αποτελέσματα για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να είναι ικανοποιητικά. Η προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας ποιοτικών προϊόντων, στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Οι προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν αμείωτες».

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε επίσης στην 23η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης της Καβάλας, με μεγάλο χορηγό της συμμετοχής την «Hellenic Seaways».

Στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2015 – 16.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο οποίος δήλωσε: «Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή για την ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή της Π.Β.Α. σε μία πολύ σημαντική περιφερειακή τοπική έκθεση, αυτή της Καβάλας. Η παρουσία των νησιών μας σε ανάλογες εμπορικές εκδηλώσεις – επιχειρηματικές αποστολές, εκτός των κλασικών συμμετοχών στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, αφού δίνεται η δυνατότητα με εξαιρετικά χαμηλά κόστη, να ανοίξουν νέες δυνητικές αγορές, τόσο για τα προϊόντα όσο και για τον τουρισμό».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue