Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Συμμετοχή φορέων στη κινητοποίηση για την Υγεία των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας

Συμμετοχή φορέων στη κινητοποίηση για την Υγεία των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας

by ikariaki.gr
0 views

υπουργειο υγειας - υπουργείο υγείας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συγκεντρώσεις για την Υγεία

Παρασκευή 11 Δεκέμβρη

Για τη Σάμο: 6:00 το απόγευμα στο Νοσοκομείο Σάμου

Για την Ικαρία: 11:00 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Οι δομές υγείας, πανελλαδικά και στο νομό μας, είναι υποστελεχωμένες, υπολειτουργούν, λόγω υποχρηματοδότησης, ελλείψεων προσωπικού και αναλώσιμων. Κλείνουν κλινικές, ακόμα και παιδιατρικές, καταρρέουν ολόκληρα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Κίνδυνος υπάρχει και για το νομό μας.

 

Ο λαός είναι αυτός που πληρώνει τη βάρβαρη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων, στον τομέα της Υγείας. Πολιτική που είναι σε πλήρη συμφωνία με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου. Ο τομέας την Υγείας – Πρόνοιας είναι «φιλέτο» για το κεφάλαιο. Έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. σαν «προνομιακό πεδίο επενδύσεων που θα φέρει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη». Μια ανάπτυξη που δεν είναι για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Που την πληρώνει ο ίδιος ο λαός με ποικιλόμορφες θυσίες και με την ίδια του τη ζωή πολλές φορές.

 

Η υγεία, όπως και όλες οι κοινωνικές παροχές, γι αυτούς είναι «κόστος». Από 23 δις ευρώ το 2009, δίνονται μόνο 8,4 δις ευρώ το 2015 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνολικά μειώνονται όσα δίνονται για Κοινωνική Ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία, κατά 570 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015. Όλο αυτό το πλαίσιο καθιστά επικίνδυνη την κατάσταση για την υγεία του λαού.

 

Αυτή είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και κάνει εμπόριο την υγεία, που απολύει εργαζόμενους, που δημιουργεί ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικά υλικά, που κλείνει νοσοκομεία και κέντρα υγείας, που αφήνει τα νησιά μας χωρίς ασθενοφόρα.

 

Στόχος τους είναι να αποτελεί ατομική υπόθεση η παροχή υγείας, όπως και η κοινωνική ασφάλιση. Η κατεδάφιση στην Κοινωνική Ασφάλιση στερεί  σε ακόμη περισσότερους τη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.

 

Ο ασθενής και ο λαός συνολικά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «αγοράσει τις εμπορευματοποιημένες υπηρεσίας υγείας και περίθαλψης». Άλλωστε και την κρατική υποχρηματοδότηση για την Υγεία και τα φάρμακα του λαού, τα πληρώνουν ούτως ή άλλως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες. Ανασφάλιστοι, χρόνια πάσχοντες, ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρίες, καταδικάζονται.

 

Η πολιτική τους υποβαθμίζει την παρεχόμενη υγεία και οδηγεί σε ανθρώπινες απώλειες. Γίνεται πλέον πιο αναγκαίο και επίκαιρο να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά οι παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που κάνει το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Δήμου Ικαρίας και του σωματείου εργαζομένων στην υγεία, στο υπουργείο υγείας στην Αθήνα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στις  συγκεντρώσεις. Να κάνουμε μονόδρομο τον  αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας.
  • Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση.

 

 

ola doyleyoyn roloi

 

 

 

β.αιγαιο γονιμη γραμμη

Συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση

στο υπουργείο Υγείας για τα δίκαια αιτήματα

των κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων

 

Η περιφερειακή παράταξη Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή συμπαρίσταται και υποστηρίζει την ομόθυμη και κυρίως δίκαιη κινητοποίηση των φορέων και του λαού της Ικαρίας και των Φούρνων για την προάσπιση του μέγιστου αγαθού της Υγείας. Αγαθό που πλήττεται σφοδρά την τελευταία πενταετία, από τη μνημονιακή περικοπή όλων των δαπανών. Οι κοινωνίες των νησιών μας πλήττονται πολλαπλάσια και κυριολεκτικά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με τους κατοίκους να βλέπουν καθημερινά τον τόπο τους να αποψιλώνεται από υποδομές και ανθρώπους.

  • Παλεύουμε μαζί με τους ΙΚΑΡΙΩΤΕΣκαι ΦΟΥΡΝΙΩΤΕΣ για αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Αγωνιζόμαστε για επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού και για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.
  • Διεκδικούμε μαζί τους την πραγματική συμβολή της Πολιτείας στην δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου από τον Δήμο Ικαρίας.
  • Δεν εφησυχάζουμε και θα αντιδράσουμε μαζί με τον Ικαριακό Λαό, αλλά και όλους τους κατοίκους τους Βορείου Αιγαίου, σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) στα νησιά μας.
  • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κατοίκους και ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, των αγροτικών ιατρείων και των Κ.Υ. της περιοχής. Επίσης, σημειώνουμε με έμφαση ότι το ΕΚΑΒ πρέπει, επιτέλους, να καλύπτει με επάρκεια κάθε περιστατικό. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει κάθε σκέψη για συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη να δημιουργηθεί μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί.
  • Τέλος, απαιτούμε δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για όλους (χωρίς πλαφόν εξαιρέσεις και περικοπές) με μόνιμο προσωπικό. Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες. Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.

Καλούμε κι εμείς με την σειρά μας κάθε νησιώτη και κάθε άλλο πολίτη που γνωρίζει τι σημαίνει ο αγώνας των Ικαριωτών και των Φουρνιωτών να συμμετάσχει στην κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 10:30, έξω από το υπουργείο Υγείας

Δεσμευόμαστε, όπως και στο παρελθόν, να ξαναφέρουμε το θέμα στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 11/12

 

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία συμμετέχει στην κινητοποίηση της 11/12 στο Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση για την κινητοποίηση έχει ληφθεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Οκτωβρίου και για την προετοιμασία της έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ενημερώσεις σε όλα σχεδόν τα χωριά της Ικαρίας. Στις ενημερώσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ μας, αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας των νησιών μας και οι πολιτικές που τα γενούν και αναδείχθηκαν τα αιτήματα αιχμής της περιόδου. Η επιτακτική ανάγκη κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων και του νοσοκομείου, η μονάδα τεχνητού νεφρού και ο αξονικός τομογράφος αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Σε συνέχεια του μεγάλου και πολύμορφου αγώνα με τον οποίο υπερασπιστήκαμε το Νοσοκομείο μας όλα αυτά τα χρόνια η 11η του Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό σταθμό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 8:00-11:00 π.μ. ώστε με την συμπληρωματική στάση της ΟΛΜΕ 11:00-14:00 (επισυνάπτεται η σχετική απόφαση), να διαμορφωθεί το απεργιακό κάλεσμα της 11/12 για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας.

Η υπόθεση της ΥΓΕΙΑΣ δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην  συγκέντρωση της Αθήνας είναι αυτή που κρίνει την δυνατότητα μας να υπερασπιστούμε το πιο κρίσιμο δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα προηγηθεί (αναμένουμε απάντηση σε σχετικό αίτημα μας) παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για τα ζητήματα των κενών και των μεταφορών, από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και συλλόγους γονέων.

 

(Για πληροφορίες σχετικά μα το ταξίδι και την κινητοποίηση στην Αθήνα επικοινωνήστε με: 6977099610  Τζίνη Ολυμπία)

 

 

 

Την Παρασκευή 11/12 κλείνουμε τα σχολεία. Συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις.

 

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

 

Ο πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Πετράκης Βασίλης                                                    Δάμαλος Χρήστος

    Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

Fax: 210 33 11 338

www.olme.gr

email: [email protected]                                                            Αθήνα, 8/12/15

 

 

 

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για την ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ.  για τα τοπικά ζητήματα της υγείας και της παιδείας.

 

Η Πρόεδρος                                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ                                                                                                            Νίκος Παπαχρήστος

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

 

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Νοεμβρίου.

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα. Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων είχαν ως εξής: η Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πραγματικές προϋποθέσεις για προγραμματική συγκρότηση του προεδρείου, πρότεινε αναλογική συγκρότηση με συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Η Αγωνιστική Συσπείρωση επανέλαβε τη θέση της για αναλογική-αντιπροσωπευτική συγκρότηση. Η Κόντρα κατέθεσε κείμενο προγραμματικής συμφωνίας και δήλωσε ότι δεν βάζει υποψηφιότητα για καμία θέση του προεδρείου και δεν ψηφίζει κανέναν σε καμία θέση χωρίς προγραμματική συμφωνία.

Μετά τις σχετικές ψηφοφορίες, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Φώτης Μαντζώρος

Γραμματέας: Μαρίνα Ζαχαροπούλου

Αντιπρόεδρος: Περικλής Μανιώτης

Ταμίας: Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Μέλος: Μεταξία Δολιανίτη

Έγινε μερική παράδοση-παραλαβή του αρχείου και του ταμείου του Συλλόγου και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση για την Υγεία στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (βλ. και τη συνημμένη αφίσα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους).

Θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί η μετάβαση στην Αθήνα και για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας νωρίς το πρωί, πριν τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) και καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00).

Επίσης, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:15-16:15) για τα ολοήμερα τμήματα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των συναδέλφων με το πλοίο για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

POESY

 

Οι ακρίτες έχουν δικαίωμα στην υγεία

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Ικαρίας και των Φούρνων, που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, διεκδικώντας τόσο τη στελέχωση των κενών θέσεων, όσο και την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού.
Οι δημοσιογράφοι στηρίζουν το δικαίωμα των ακριτών της νησιωτικής Ελλάδας για ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 

 

 

doe2

  Αθήνα 7/12/2015

Προς

Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων

 

 

 

Θέμα: Κήρυξη στάσης εργασίας

 

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας κηρύσσει τρίωρη (3ωρη)  στάση εργασίας για τις ώρες 11:00 – 14:00 την Παρασκευή 11/12/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν σε κινητοποίηση για την Υγεία και την Παιδεία στην Αθήνα.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue