Home ΚοινωνίαΚόσμος Σήμανση οδού στα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Σήμανση οδού στα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

by ikariaki.gr
27 views

ek

Διακρίνονται από αριστερά: οι Λίτσα Διαματάρη, Ηρακλής Διαματάρης,

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Αντώνης Η. Διαματάρης (με το πιστό αντίγραφο

της πινακίδας το οποίο ο Δήμος της ΝΥ δώρισε στον εκδότη), Τζίμι Βαν Μπρέιμερ, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Η παγκόσμια πρωτεύουσα, κατά πολλούς, Νέα Υόρκη, όπου πάρα πολλοί ομογενείς ζουν και διαπρέπουν για δεκαετίες, απέκτησε σήμανση δρόμου της στα ελληνικά. Πρόκειται για την οδό «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

 

Τα αποκαλυπτήρια της σήμανσης, στον πυλώνα της οδού Con Edison στη συμβολή της 30ής Οδού και της 37ης Λεωφόρου στην Αστόρια -έξω από τα γραφεία της ημερήσιας ομογενειακής εφημερίδας  «Εθνικός Κήρυξ»- έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με αφορμή και την 101η επέτειο από την ίδρυση του «ΕΚ». Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 1915.

 

Η σχετική απόφαση της ονοματοδοσίας ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης και επικυρώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Bill de Blasio στα τέλη Φεβρουαρίου.

banner

 

Εγκρίθηκε, για πρώτη φορά η εγγραφή του ονόματος της οδού στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στο Κουίνς. Επίσης είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που ένας δρόμος της Νέας Υόρκης φέρει το όνομα ενός ιδρύματος του Ελληνισμού, όπως ο «Εθνικός Κήρυκας», ο οποίος πέρυσι γιόρτασε τα 100 χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας:

http://bit.ly/1UElcdr

Βίντεο: www.youtube.com/watch?v=jAyYpi1nxn4 και www.youtube.com/watch?v=lTFnbiz44-s

Το ομογενειακό New Greek TVγια την ονοματοδοσία: http://bit.ly/1SDF6RV

Το αμερικανικό ΝΥ1για την ονοματοδοσία: http://bit.ly/1qlnJMH

 

Συνημμένες οι λεζάντες αλλά και οι δηλώσεις για την απόφαση ονοματοδοσίας του ΔΣ της Νέας Υόρκης.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες (και σε μεγαλύτερη ανάλυση), πληροφορίες ή δηλώσεις σχετικά παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο του Εθνικού Κήρυκα στην Αθήνα: 2103614598.

 

ek2

Από την τελετή της μετανομασίας της Οδού «Εθνικός Κήρυξ – Herald Way».

Δηλώσεις για την απόφαση του ΔΣ της ΝΥ

 

Το  επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον αρχηγό της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΝΥ,  κ. Jimmy Van Bramer για την ονομασία της οδού «Εθνικός Κήρυξ – Herald Way»ανέφερε:

«Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή-Αμερικανική Κοινότητα στην πόλη μας, καθώς επίσημα αλλάζουμε την ονομασία της 30ής Οδού ανάμεσα στην 37η και 38η Λεωφόρο στην Αστόρια, σε ‘Εθνικός Κήρυξ-National Herald Way’.

Είμαι περήφανος που εισηγήθηκα αυτή τη σπουδαία τιμητική διάκριση τιμώντας την προσφορά του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στη γειτονιά του σπιτιού μου στην Αστόρια και κάνοντας το ‘Εθνικός Κήρυξ – National Herald Way’ την πρώτη οδό στο Κουίνς με ελληνικά γράμματα.

Επί έναν αιώνα, ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ είναι ο φάρος προοδευτικής δημοσιογραφίας, βοηθώντας οικογένειες στην Κοινότητά μας που έχουν ανάγκη και συμβάλλοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα τα οποία καθιστούν την Αστόρια μία από τις καλύτερες συνοικίες και γειτονιές στην πόλη μας».

ek3

«Έχουμε μια ιστορία που υπερβαίνει τα 100 χρόνια», επεσήμανε

ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι «ο ‘Ε.Κ.’ εκφράζει την Ομογένεια»

Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κωνσταντινίδης είπε ότι «κατά τα περασμένα εκατό χρόνια ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ είναι ένα αφοσιωμένο μέσον ενημέρωσης στην ελληνική γλώσσα για τους Ελληνοαμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα. Η κάλυψη σε βάθος αμφοτέρων των εγχώριων θεμάτων, καθώς επίσης εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ειδήσεων που αφορούν και σχετίζονται με την Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος θεσμός για την Κοινότητά μας. Είμαστε υπερήφανοι που τιμούμε την αφοσίωση του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στην Κοινότητά μας με αυτή την ονοματοδοσία της οδού και ευχαριστώ τον δημοτικό σύμβουλο Van Bramer για τη δυναμική του ηγεσία».

 

Ο κ. Αντώνης Η. Διαματάρης, εκδότης- διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» δήλωσε: «Είμαι βαθιά ικανοποιημένος που η πόλη της Νέας Υόρκης, μέσω του γραφείου του αρχηγού της πλειοψηφίας Van Bramer, αποφάσισε να αναγνωρίσει τη σημαντική συμβολή του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στην Κοινότητά μας και στην κοινωνία γενικότερα κατά τα περασμένα 100 χρόνια. Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου στον αρχηγό της πλειοψηφίας Van Bramer και στον δήμαρχο Bill de Blasio για την τιμή».

 

 

 

 

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Το σημερινό δημοσίευμα είναι τιμή για εμάς, που μας το εμπιστεύτηκαν για αναδημοσίευση οι πολλοί καλοί συνάδελφοι της μεγαλύτερης ομογενειακής εφημερίδας της Αμερικής ” Εθνικός Κήρυκας”, με τεράστια προσφορά σε όλη την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής (μεταξύ αυτών βέβαια και του πολύ δραστήριου Ικαριακού Ομογενειακού στοιχείου). Είμαστε πάντοτε ανοικτοί να αναδημοσιεύουμε  οτιδήποτε έχει να κάνει με τις πολλές και αξιόλογες δραστηριότητες του Ελληνικού Ομογενειακού ανθρώπινου δυναμικού, που ζει και διαπρέπει στην μεγάλη αυτή χώρα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue