Home Εκπαίδευση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων: ΟΧΙ στο Νέο Μνημόνιο

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων: ΟΧΙ στο Νέο Μνημόνιο

by ikariaki.gr
10 views

νεο μνημόνιοΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Μετά από έξι μήνες «σκληρών διαπραγματεύσεων», η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» που θα σταματούσε τα μνημόνια χωρίς να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!!!), υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα επικαλείται και τη «λαϊκή ετυμηγορία», αφού πρώτα κάλεσε τον λαό να συμμετέχει σε ένα δημοψήφισμα ναρκοθετημένο, στο οποίο δεν υπήρχε ένα ουσιαστικό ερώτημα που θα έδειχνε μία άλλη κατεύθυνση, όπως ναι ή όχι στην Ε.Ε ή έστω στα μνημόνια γενικά. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το μετέτρεψε σε ναι και σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα, ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων – εφοπλιστών – μεγαλοεργοδοσίας, συνεχίζοντας ό,τι είχε ξεκινήσει η προηγούμενη: πρόσληψη μάνατζερ για αξιολόγηση στο δημόσιο, σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας, αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων στο συνταξιοδοτικό, μειώσεις μισθών (μέσω αύξησης εισφορών), κατασχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση Φ.Π.Α, αυξήσεις φόρων και κατάργηση απαλλαγών που είχαν οι αγρότες, είναι μερικά μόνο από αυτά. Η κυβέρνηση έδειξε πολύ γρήγορα πως συντάσσεται με το πολιτικό κατεστημένο που υπήρχε μέχρι σήμερα, αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι τώρα συνεργάζονται με τον πρωθυπουργό και του δίνουν συγχαρητήρια για την «γενναία απόφασή του».

Οι προεκλογικές και άλλες προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού ξεγέλασαν πολύ κόσμο, που πίστεψε πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, και που όταν οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες, δέχτηκε ένα δυνατό χαστούκι. Ας μην παγώνουμε με τις εξελίξεις. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση αυτή, που δυστυχώς αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερή» και έτσι έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου, να περάσει αυτά τα μέτρα, που θα δυσκολευόταν να περάσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση εξαιτίας των αντιδράσεων. Να κινητοποιηθούμε όλοι άμεσα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Οι μάσκες έπεσαν, οι όποιες αυταπάτες διαλύθηκαν.

Είναι προφανές πως με το νέο μνημόνιο δεν «»θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία», ότι τα μέτρα δεν θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι πως με τα νέα αυτά μέτρα δημιοουργούνται ακόμα περισσότεροι μισοάνεργοι-μισοεργαζόμενοι, που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Αυτά τα μέτρα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδέχεται η κυβέρνηση, η οποία βλέπει σαν μονόδρομο την παραμονή μας στην «Ευρώπη των λαών» και δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό ρόλο της Ε.Ε, ο οποίος είναι η αύξηση της δύναμης των ισχυρών κρατών της ένωσης εις βάρος των μικρότερων

 

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

banner

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue