Home Εκπαίδευση Σύλλογος Α’Βάθμιων Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων: Κάλεσμα σε έκτακτη συνέλευση

Σύλλογος Α’Βάθμιων Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων: Κάλεσμα σε έκτακτη συνέλευση

by ikariaki.gr
1 views

μην ασχολείσαι

H Έκτακτη Επείγουσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο  Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου στις 18:30.
Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνημμένη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έχει καλεστεί Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων για τις 12 Σεπτεμβρίου, μετά τα αιτήματα πάνω από 30 Συλλόγων (και του δικού μας) για Ολομέλεια Προέδρων. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να συμμετέχουμε στη Γ.Σ. για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την αγωνιστική συμπόρευση με τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και άλλων κλάδων και για να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στην Ολομέλεια των Προέδρων με τις θέσεις του.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.
Συνημμένα:     1. Το αρχικό κάλεσμα σε Γ.Σ. και το αίτημα για Ολομέλεια Προέδρων
                        2. Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
 
                        3. Έκκληση του Συλλόγου Π.Ε. «Σωκράτης» για οικονομική βοήθεια σε συνάδελφο
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

Θέμα : Κάλεσμα σε Έκτακτη Επείγουσα Γενική Συνέλευση και

Πρόταση για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων

με θέμα «Πρόγραμμα δράσης του κλάδου»

Καλή και αγωνιστική χρονιά , Συνάδελφε!

Δεν πρόκειται μόνο για ευχή, αλλά για απαίτηση των καιρών και των περιστάσεων από εμάς τους δασκάλους. Αν θέλουμε να λεγόμαστε και να είμαστε δάσκαλοι, έχουμε υποχρέωση να αντιπαλέψουμε και να αντισταθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις αυτή την κατάσταση. Αυτό αποτελεί το καλύτερο από τα μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε στους μαθητές και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση, μετά το πολυνομοσχέδιο/νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, μετά το μαύρο στις οθόνες μας και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, προώθησε μέσα στο κατακαλόκαιρο τη διαθεσιμότητα/απόλυση 12500 δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων και 2500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Η καμπάνα ηχεί πλέον εκκωφαντικά στη δευτεροβάθμια και στέλνει πολλαπλά μηνύματα για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκπαίδευσης (τμηματικά ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα). Ενδεικτικά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο υπολογισμός σε ενδεχόμενη λίστα διαθεσιμότητας με βάση μόρια όπου ο ΑΣΕΠ ως τρόπος πρόσληψης βαθμολογείται με 30 και η επετηρίδα με …5, η υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο εργασίας, η εξαγγελία του Αρβανιτόπουλου για επανακαθορισμό της έννοιας της οργανικότητας των εκπαιδευτικών μέσα στο Σεπτέμβριο (Έθνος, Κυριακή 25/8), το κυνήγι κεφαλών των «επίορκων» και «ανάξιων» και φυσικά οι 10000 αναπληρωτές λιγότεροι και οι μηδενικοί διορισμοί. Ταυτόχρονα, προωθείται νομοσχέδιο για το λύκειο που εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς και επομένως απογειώνει την εντατικοποίηση, τον ανταγωνισμό, τη σχολική αποτυχία: τα φροντιστήρια θα βασιλεύουν από την Α΄ Λυκείου και το οικονομικό βάρος των σπουδών θα αποδεικνύεται όλο και πιο δυσβάσταχτο για τη λαϊκή οικογένεια.

Όλα αυτά τα μέτρα, η θυσία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα του χρέους. Όμως, για να πάρουμε μια ιδέα για την έκταση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, το επίπεδο του χρέους ξεπερνάει πλέον τα 321 δις ευρώ, ποσοστό σχεδόν 180% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων και ΔΝΤ κυμαινόταν σε επίπεδο περίπου 130%. Αντίστοιχα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν για το Μάη του 2013, 1.381.088 άνεργους ή 27,6% και στους νέους το 64,9% ! Σε αυτή τη συγκυρία που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι αστικές πολιτικές στοχεύουν στην υποτίμηση του εργατικού κόστους και οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι καλούνται να αφυπνιστούν και να οργανώσουν ένα σκληρό πολύχρονο αγώνα διαρκείας με στόχο την αναχαίτιση των αντιλαϊκών/αντιεκπαιδευτικών μέτρων, την ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ-ΕΕ-κυβερνήσεων και ταυτόχρονα την ανατροπή των πολιτικών εκφραστών αυτής της στρατηγικής και το άνοιγμα μιας άλλης διεξόδου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για την ακρίβεια, καλούνται να δώσουν ένα σκληρό, παρατεταμένο αγώνα ζωής και θανάτου για την ίδια τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των παιδιών τους. Σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα υπάρχουν και ιδιαίτερες στιγμές αγωνιστικής έκρηξης και σύγκρουσης. Μια τέτοια στιγμή εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι το φθινόπωρο που έρχεται. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε μια τέτοια εκτίμηση:

  • Η επίθεση στη β/θμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων στη βάση των καθηγητών.

  • Η συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συγκροτεί ένα αντίπαλο πόλο συσπείρωσης γύρω από το ραδιομέγαρο και δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.

  • Η επίθεση στην υγεία, η αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Τα καλέσματα ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου για γενική απεργία διαρκείας.

  • Το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που θα ενταθεί με τα επερχόμενα νέα μέτρα, το νέο ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς σπιτιών κλπ.

  • Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και ΓΣ σε όλους τους κλάδους του δημοσίου για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

 

Επομένως, διαμορφώνονται προϋποθέσεις μιας γενικευμένης αναμέτρησης για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού πανεργατικού μετώπου νίκης και διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.

banner

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ προχωρά σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων στις 9/9. Θυμίζουμε την απόφαση/εισήγηση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργιακό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συνάδελφοι. Τώρα πλέον στο όνομα των μνημονίων διακυβεύεται η μονιμότητα, το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία. Μπροστά μας ανοίγεται μια ευκαιρία. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά ενώ στην ΟΛΜΕ κυοφορείται απεργιακός αγώνας διαρκείας. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλέσει σε κύκλο έκτακτων ΓΣ μέχρι την Τρίτη 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο Σύλλογός μας ενεργοποιεί τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια.

Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη επείγουσα ΓΣ την Παρασκευή 6/9 στις 17:30 στο Δημ. Σχ. Ευδήλου (σε περίπτωση μη απαρτίας επαναληπτική ΓΣ την Τρίτη 10/9).

Θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η βάση των εκπαιδευτικών.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ –

Ικαρία, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue