Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Συλλαλητήριο 11.6.15 στην Ικαρία (Εύδηλος, 8μ.μ)- Ανακοινώσεις Ε.Κ.Σ. & κλαδικών σωματείων

Συλλαλητήριο 11.6.15 στην Ικαρία (Εύδηλος, 8μ.μ)- Ανακοινώσεις Ε.Κ.Σ. & κλαδικών σωματείων

by ikariaki.gr
3 views

11268339_10206589233830881_892817207_o

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: [email protected]

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ  11 ΙΟΥΝΗ 2015

ΣΑΜΟΣ : ΩΡΑ 7.30΄ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

IΚΑΡΙΑ : ΩΡΑ 8:00΄ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ

 

banner

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που καταληστεύει το εισόδημα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Κανένας νόμος και απόφαση δεν έχει καταργηθεί, κανένας «έντιμος συμβιβασμός» κυβέρνησης και θεσμών δεν πρόκειται να επαναφέρει τα δικαιώματά μας.

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης διατηρεί το σημερινό αντιλαϊκό οπλοστάσιο. Φέρνει νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Είναι προπομπός νέου πολυετούς αντιλαϊκού προγράμματος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο όπως και αν το ονομάσουν.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που καταδυναστεύει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας,  καμιά ανοχή και συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει στην ανεργία και στους νέους φόρους. Οι ανάγκες μας και οι «ανάγκες» που μας επιβάλλει η κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ανοχή.

Κανένας συμβιβασμός και καμία ανοχή στην φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια, την απληρωσιά για μας, για να εξασφαλιστούν τα προνόμια των δανειστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

 • Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
 • Κάλυψη όλων των απωλειών για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
 • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
 • Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
 • Κατάργηση όλων των χαρατσιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΗ

Η Διοίκηση

 

 

 

 

Π.Α.Μ.Ε .         Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.           Ο.Γ.Ε.          Π.Α.Σ.Υ.

Τοπικές Γραμματείες  Ικαρίας – Φούρνων

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ

ΣΤΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ της  ΠΕΜΠΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΗ 2015

ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΠΟΛΗ  της  ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία! 

 

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο “μνημόνιο”!

 

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

 

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο. Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

 • Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν!                        Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

 

 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις & επιδόματα.
 • Κάλυψη όλων των απωλειών.
 • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
 • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

 

 • Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Oι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες.

 

 • Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Ενιαία οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας.

Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

 

 • Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!

Να προετοιμαστούμε για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού !

Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση οι γραμματείες ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ- ΟΓΕ καλούν όλους τους κατοίκους της Ικαρίας  που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα

 

Στο απογευματινό συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ

στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ στις 8μ.μ

Τ.Γ  ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ- ΟΓΕ   Ικαρίας – Φούρνων

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

 

             Όλοι στο συλλαλητήριο στον Εύδηλο την Πέμπτη στις 11  Ιούνη στις 8μμ

 

 

Συνάδελφοι /σσες

 

Η «δημιουργική ασάφεια» της αρχικής συμφωνίας που γίνεται σαφέστατη  με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, του «έντιμου συμβιβασμού» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – ΕΕ – ΔΝΤ δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες και αυταπάτες.

Είναι αποφασισμένοι να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια και κατάργηση των λιγοστών δικαιωμάτων μας, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές και ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς και για αυτό δεν οφείλουμε να πληρώσουμε ούτε μια δεκάρα του.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Στα βασικά συστατικά της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας περιλαμβάνονται αλλαγές σε έμμεση  και άμεση φορολόγηση, ασφαλιστικό, εφάπαξ, μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας κλπ.

 

         Οι ζωές μας δεν σηκώνουν πια άλλα μέτρα.  Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.  Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

 

 • Κάλυψη όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα
 • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
 • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

 

Κοιτώντας μπροστά, στο μέλλον των παιδιών μας, να μην ανεχτούμε άλλο να χαρίζουμε τον κόπο μας! Να βάλουμε φρένο στην ανέχεια και τη φτώχεια. Να πάρουμε  την κατάσταση στα χέρια μας, χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα έγιναν κέρδη και προνόμια για τους καπιταλιστές.

 

Ξεσηκωμός τώρα ! Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

                                      ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 

Ικαρία  27/5/2015

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)

                            ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

31 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση για το Συλλαλητήριο στις 11 Ιουνίου

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, άνεργοι-άνεργες

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων              καλεί όλους τους συναδέλφους σε Ξενοδοχεία, στα καταστήματα Εστίασης και καφέ,                         να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που γίνεται στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος του ΠΑΜΕ, στον Εύδηλο στις 11 Ιουνίου στις 8:00 το απόγευμα.

    Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική που καταληστεύει το εισόδημα μας, κανένας νόμος δεν έχει καταργηθεί, κανένας έντιμος συμβιβασμός κυβέρνησης και θεσμών δεν πρόκειται να επαναφέρει τα δικαιώματα μας.

Η νέα συμμαχία της κυβέρνησης διατηρεί το ήδη αντιλαϊκό οπλοστάσιο και φέρνει πιο σκληρά μέτρα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο όπως και αν το ονομάσουν. Εκτελούν την γνωστή τακτική         και των προηγούμενων κυβερνήσεων της τρομοκράτησης του λαού για να τον εγκλωβίσουν              και να δείξει ανοχή, κάνοντας τον συνένοχο στην πολιτική αυτή των νέων μέτρων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

 • Μπορείς να δείξεις ανοχή σε αυτή την πολιτική που δυναστεύει τη ζωή την δική σου και των παιδιών σου;
 • Μπορείς να δείξεις ανοχή στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στους νέους φόρους για να εξασφαλιστούν τα προνόμια των δανειστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών;

Οι ανάγκες μας είναι άλλες από τις «ανάγκες» που μας επιβάλλει η κυβέρνηση του «λιτού βίου». Γύρνα την πλάτη στους «έντιμους – ανέντιμους»  συμβιβασμούς. Δεν πάει άλλο!!!

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δικιά μας είναι η δύναμη και μπορούμε μόνο με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε την κατάσταση  και να ματαιώσουμε την νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν μπορεί να μας στήνουν στον τοίχο κι εμείς να κλείνουμε τα αυτιά μας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεσηκωθούμε. Η αναποτελεσματικότητα των αγώνων που προβάλλουν ορισμένοι θα ανατραπεί με τη δική μας συμμετοχή στη συλλογική δράση, με τη δική μας ανυποχώρητη στάση, με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα.

Αγωνιζόμαστε Διεκδικούμε:

 • Λύσεις στα οξυμέναπροβλήματά μας. 
 • Να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
 • Να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. 

 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό – Επισιτισμό                (ανεξάρτητα αν εργάζονται αυτή την στιγμή) για συμμετοχή στο  συλλαλητήριο.                        Η  συγκέντρωση  θα γίνει στην πλατεία του Ευδήλου στις 11 Ιούνη στις 8:00 μμ.

Να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

 

Η Διοίκηση

 

 

 

 

 

 Σύλλογος  “Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας ” μέλος της Ο.Γ.Ε 

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ,

στις  8.00μμ, στον  ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα.

Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν!

Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα γιατί:

 • Δεν αποδεχόμαστε τον «έντιμο συμβιβασμό» της συγκυβέρνησης που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.
 • Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού και συνεχίζουμε να ματώνουμε για να πληρώνεται κάθε δόση στους δανειστές
 • Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις, το επίδομα μητρότητας και τοκετού, να «χρυσοπληρώνουμε» για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην παιδεία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Και την ίδια στιγμή κυβέρνηση, Διοικήσεις ΟΑΕΔ, ασφαλιστικών οργανισμών, Δήμων κα να δεσμεύουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, της Τοπικής Διοίκησης.
 • Είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που βάζει «θηλιά» στις ζωές μας και προετοιμάζονται για «νέα συμφωνία»- μνημόνιο.
 • Η αναμονή δίνει «αέρα στα πανιά» συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για να συνεχίζουν το «πνίξιμο» των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη φοροαφαίμαξη κα.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών που την απαρτίζουν, έχουν περάσει νόμους και μέτρα εναντίον των γυναικών. Απαξιώνουν από τη μια τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, ενώ από την άλλη φουσκώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο όνομα της «ισότητας» των γυναικών:

 • Κατάργησαν την 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών και σήμερα όχι μόνο δε συζητάνε να την επαναφέρουν, αλλά αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και για τις μάνες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά.

Η «θετική» διάκριση της 5ετούς διαφοράς δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε «μ πρόωρη. Οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας επιβάλουν την 5ετή διαφορά, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο σήμερα που η ανισοτιμία έχει ενταθεί, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή εμπορευματοποιηθεί και οι γυναίκες έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους την φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων κλπ.

 • Αυξάνουν τον αριθμό των ενσήμων, όταν οι γυναίκες είναι πρώτες στις ελαστικές μορφές απασχόλησης – μερική απασχόληση – εκ περιτροπής εργασία- πρώτες στις απολύσεις και στην ανεργία, ανασφάλιστες, όπως στα 5μηνα προγράμματα ή ακόμα προσφέροντας και «εθελοντική» εργασία για μια θέση στον ήλιο κάποια στιγμή.

Αλήθεια πόσα χρόνια θα πρέπει να εργαστούν για να φτάσουν έστω και στον ελάχιστο αριθμό ενσήμων;

 • Κατάργησαν το επίδομα τοκετού και δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι. Πολλές γυναίκες αποκλείονται από το επίδομα που δίνουν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ την περίοδο της άδειας μητρότητας, γιατί δεν έχουν συμπληρώσει 200 μέρες ασφάλισης τα 2 τελευταία χρόνια.

Τιμωρούνται με πέναλτι 6% όσες συνταξιοδοτήθηκαν με 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί στα 50 χρόνια τους, ακόμα και αν είχαν 30 χρόνια δουλειάς.

 • Ακόμα πιο δραματική κατάσταση βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενες αφού δεν έχουν ούτε στοιχειώδεις παροχές προστασίας της μητρότητας, παίρνουν μικρότερες συντάξεις, αν και εφόσον είχαν ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
 • Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που παραμένουν στη θέση τους πλήττουν παράλληλα την υγεία, την περίθαλψη, τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ, την προστασία από εργατικό ατύχημα, άλλες κοινωνικές παροχές από τα ταμεία, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Η ΟΓΕ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ü Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, της υγείας των γυναικών στους χώρους δουλειάς.

ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ü Αποκατάσταση επιδομάτων (τοκετού, μητρότητας κλπ)

ü Απαγόρευση των απολύσεων εγκύων και άδειες μητρότητας ανάλογες με τις ανάγκες μητέρας και παιδιού.

ü Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τη λαϊκή οικογένεια.

Δίνουμε αγωνιστικό παρών μέσα από τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη

 

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες παίρνουμε όλοι μέρος στο

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 8:00 στον ΕΥΔΗΛΟ

 

Για να βροντοφωνάξουμε: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντα των αφεντικών»

Μετά από 4 μήνες η νέα συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» απέδειξε και στον πιο δύσπιστο ότι και αυτοί κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τους προηγούμενους. Στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των τραπεζιτών κλπ. Όχι μόνο δεν κατάργησαν κανέναν από τους αντιλαϊκούς – αντιμνημονιακούς νόμους, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους, αλλά τα συμφέροντα των «αφεντικών».

Για τους εργαζόμενους ετοιμάζουν νέα μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από τη φοροεπιδρομή, νέα αύξηση στα όρια ηλικίας με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλπ.

Και αυτοί, όπως οι προηγούμενοι, νοιάζονται για το πώς θα εξυπηρετήσουν τα κοράκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ γι΄ αυτό στραγγίζουν τα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ αντί να δώσουν έκτακτο βοήθημα στους οικοδόμους ή να αυξήσουν το επίδομα ανεργίας, Γι΄αυτό έσπρωξαν τα λεφτά του ΙΚΑ σε αυτούς αντί να διανείμουν τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να βγουν στη σύνταξη.

Στο ίδιο αντιλαϊκό “βαρέλι” έδωσε τα λεφτά και η Περιφέρεια αντί να τα αξιοποιήσει για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η Αττική.

Από την άλλη τα μονοπώλια του κλάδου παρά την τεράστια αύξηση στην κερδοφορία που είχαν και μέσα στην κρίση (24% η ΕΛΑΚΤΩΡ.26% η J & P ΑΒΑΞ, 53% η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, μόνο για το 2014) είναι αδίστακτοι και επιδιώκουν να εκβιάσουν από τη μια τους εργαζόμενους για να μην έχουν καμία απαίτηση και από την άλλη τους χρησιμοποιούν για να υπογράψουν ακόμα πιο κερδοφόρα συμβόλαια.

Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν λύσεις που θα έρθουν είτε από πάνω, είτε από τον καναπέ του σπιτιού μας, κανείς δε σώθηκε σκύβοντας το κεφάλι. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε όταν πιστέψαμε στις δικές μας δυνάμεις. Όταν σηκώσαμε το κεφάλι και μπήκαμε μπροστά στη μάχη.

 

Παλεύουμε για:

 •  Μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους.
 •  Επίδομα ανεργίας  για όλο το διάστημα  της ανεργίας.
 • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
 • Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
 • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς,νοσοκομεία)
 • Υπογραφή ΣΣΕ με βάση συζήτησης τη σύμβαση του 2009.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 χρόνια.

Προετοιμαζόμαστε να δώσουμε άμεση απάντηση σε περίπτωση που φέρουν νέο μνημόνιο.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργία στο τέλος του Ιούνη

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 8:00 μ.μ., στον Εύδηλο

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ιούνης 2015

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue