Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Ομογένεια Συγκίνηση για τον θάνατο του Ευάγγελου Βλάχου από την Ικαρία

Συγκίνηση για τον θάνατο του Ευάγγελου Βλάχου από την Ικαρία

by ikariaki.gr
18 views

evangelos-vlahos-4511Ο αείμνηστος Ευάγγελος Βλάχος σε παλαιότερη φωτογραφία στην παραλιακή οδό του Πάρκου της Αστόριας

Από Του Δημήτρη Τσάκα

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στους Ικαριώτες της Νέας Υόρκης ο θάνατος του ευπατρίδη και εξαίρετου οικογενειάρχη Ευάγγελου Βλάχου.

Οι συγγενείς και οι φίλοι σήμερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος» στο Ντίτμαρς προσκύνησαν την σορό του και εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Κούλα, στα παιδιά, στα εγγόνια, στα αδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς.

Αύριο, Τετάρτη το πρωί, αναμένεται να συγκεντρωθούν στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο εκλιπών απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 84 ετών βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του Κούλα, τα παιδιά του Γεώργιο και Μαγδαληνή Βλάχου, Νικόλαο και Γεωργία Βλάχου, τα εγγόνια Ευάγγελο, Κυριακή και Κωνσταντίνα Βλάχου, τα αδέλφια Μαρία Βλάχου, Ανδρέα και Γεωργία Βλάχου, Βασίλη Βλάχο, Σοφία και Γιώργο Παππή, τους κουνιάδους Μαρίκα και Θεμιστοκλή Πορτέλο, Σταματούλα και Παναγιώτη Ευθυμιόπουλο, Ελένη Βλάχου, τα ανίψια, τα εξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην γενέτειρα.

evangelos-vlachos

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο χωριό Αγιος Πολύκαρπος που υπάγεται στην κοινότητα «Ράχες» της Ικαρίας και ήταν το τρίτο από τα επτά τέκνα των αειμνήστων Γεωργίου και Δέσποινας Βλάχου.

Ο πατέρας τους ήταν φημισμένος καπετάνιος της Ικαρίας και είχε υπηρετήσει στο πλοίο «Αβέρωφ» την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής και είχε μεγαλώσει τα παιδιά του με την αγάπη για την Ικαρία, καθώς επίσης και για την Σμύρνη και την Μικρά Ασία.

banner

Σε ηλικία 14 ετών ασχολήθηκε με τα καμίνια παραγωγής ξυλοκάρβουνου και τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε. Το 1969 ήρθε στην Αμερική μετά από πρόσκληση του αδελφού του Ανδρέα και εργάστηκε στις οικοδομές.

Ο εκλιπών παντρεύτηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του Κούλα το γένος Βλάχου με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο αγόρια, τον Γιώργο και τον Νικόλαο. Οταν ήρθε η ώρα για να σπουδάσουν τα παιδιά του ο εκλιπών αποφάσισε να προσκαλέσει την σύζυγο και τα παιδιά του και το 1982 ήρθαν στη Νέα Υόρκη και αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

Οπως η πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών επένδυσε στην παιδεία των παιδιών τους και ο Γιώργος έγινε αρχιτέκτονας και ο Νικόλαος διαιτολόγος. Ο Θεός τον αξίωσε να δει τα παιδιά του να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας για τον Χορό του Ησαϊα και να απολαύσει την χαρά τριών εγγονιών, του Ευαγγέλου, της Κυριακής και της Κωνσταντίνας.
Ο εκλιπών αγαπούσε την Ικαρία και μετά τη συνταξιοδότησή του περνούσε το καλοκαίρι στο σπίτι που έχτισε με τον γιο του και έρχονταν εδώ μόνο την περίοδο του χειμώνα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αλλιώτικο από όλα τα άλλα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και στις 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για περαιτέρω θεραπεία, αλλά η μοίρα το ήθελε να ήταν και το τελευταίο ταξίδι της ζωής του.

Οι συγγενείς και οι φίλοι που συμμετείχαν στο προσκύνημα εξήραν το σπάνιο του χαρακτήρα, τη γενναιοδωρία, την ευσπλαχνία και την αγάπη του για την Ομογένεια και την Ελλάδα.

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ekirikas.com

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue