Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συγκέντρωση διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΙΚΑ

by ikariaki.gr
1 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ) ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ 83300 # Tηλ 22750 22443 # Fax 22993# email:sometif@gmail.com  Ικαρία , 10 Δεκέμβρη 2013       

     Αριθμός Πρωτοκόλλου:31                                     

                                                                    

  Για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες.                            

       Δημοσιεύθηκε πρόσφατα  ότι σταματά κάθε οικονομική συναλλαγή και για τα δυο παραρτήματα του ΙΚΑ στην Ικαρία, στην ουσία δηλαδή αναστέλλεται η λειτουργία τους. Στη θέση των παραρτημάτων ιδρύονται 2 Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης με πολύ λιγότερες αρμοδιότητες και είναι προφανές ότι οι ασφαλιζόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σάμο, όσο αυτό θα λειτουργεί….

     Το σωματείο μας και άλλα συνδικάτα από τον Σεπτέμβριο του 2010, επισημαίναμε προς την  Διοίκηση του ΙΚΑ:  « Ότι  οι ανάγκες που οδήγησαν στην ίδρυση αυτών των δυο παραρτημάτων δεν εξαλειφθήκαν, όπως οι μακρινές αποστάσεις, το κακό  οδικό δίκτυο, ο εύκολος αποκλεισμός των νησιών των Φούρνων, από τις καιρικές συνθήκες, η έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης, κλπ. Επιπλέον ο μεγαλύτερος αριθμός του ενεργού πληθυσμού της επαρχίας  μας είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και οι συνταξιούχοι συνάδελφοι αποτελούν  μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα. Το ενδεχόμενο λοιπόν σύμπτυξης των υπηρεσιών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων και παράλληλα θα επιδεινώσει το είδη ισχνό εισόδημα τους αφού θα επιβαρυνθούν με ένα αρκετά σοβαρό κόστος μεταφοράς  προς και από την έδρα του μοναδικού υποκαταστήματος του νομού ».

        Η επίκληση του ασφαλιστικού μεγέθους των νησιών Ικαρίας και Φούρνων, είναι άστοχη αφού είναι γνωστό ότι στο ΙΚΑ εντάσσονται άμεσα και άλλα ταμεία, (όπως  το ΝΑΤ) που θα αυξήσει κατά πολύ, αν όχι διπλασιάσει το «ασφαλιστικό έργο», όπως αποκαλείται πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.  Στο ΝΑΤ είναι γνωστό ότι είναι ασφαλισμένοι η είναι συνταξιούχοι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Επαρχίας μας.  Ειδικά στα νησιά των Φούρνων είναι η συντριπτική πλειονότητα.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες.                            

banner
  • Για μια ακόμα φορά  κάνουμε γνωστή την  κατηγορηματική μας αντίθεση στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των  υφιστάμενων παραρτημάτων γιατί  θα υπάρξει σοβαρή κοινωνική αναστάτωση.
  •  Για μια ακόμα φορά τονίζουμε  πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο όχι μόνο  να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση ως έχει, αλλά να καλυφθούν και τα νησιά των Φούρνων.
  • Για μια ακόμα φορά υπενθυμίζουμε ότι μας ανησυχεί η τύχη των εργαζομένων των παρατημάτων καθώς είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας, αναγκαστικής μετακίνησης, κλπ. 

 

Για όλα αυτά:

  • Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο ΙΚΑ Ευδήλου στις 11πμ.
  • Διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας και των δυο  παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία, έτσι ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων στην Ικαρία και στους Φουρνους.
  • Καταγγέλλουμε  την κυβέρνηση για το ανελέητο χτύπημα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Παράλληλα ζητάμε την πλήρη στελέχωση των παραρτημάτων της Ικαρίας για  την συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία, έτσι ώστε να  μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι διευρυνόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ
  • Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 13 του Δεκέμβρη στο ΙΚΑ Ευδήλου και στο ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου στις 11πμ.

 

                                                      Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

         

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue