Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ. Α – Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγηση στον Ε.Α.Σ.

ΣΥ.ΡΙΖ. Α – Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγηση στον Ε.Α.Σ.

by ikariaki.gr
3 views

κατάλογος 30

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης προσωπικού στον Όμιλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ)

 

————————————–

 

Με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Όμιλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, ο Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιώργος Βαρεμένος και τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής και Βουλευτές Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου και Σάμου Αγνή Καλογερή έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση :

 

banner

Στις 10 Ιουλίου 2014 συζητήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το άρθρο 46 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις», που αφορούσε στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ομίλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά για φωτογραφικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με αδιαφανή κριτήρια και μη παραγωγικό προσανατολισμό, αλλά και νέες προσλήψεις που γίνονται την ώρα που η Κυβέρνηση υπερασπίζεται σθεναρά την «εθελούσια αποχώρηση» του 1/3 του υπάρχοντος προσωπικού και μάλιστα κατά προτίμηση διοικητικού προσωπικού.

 

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις (3) μήνες και οι εργαζόμενοι επανήλθαν με νέες καταγγελίες για 6 νέες προσλήψεις όχι σε παραγωγικές θέσεις, αλλά σε θέση διευθυντικών στελεχών, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκαν διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης και πρόσληψης. Οι ανησυχίες των εργαζομένων για αδιαφάνεια στην διαχείριση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το κόστος του οποίου προϋπολογίζεται σε 6.5 εκατ. ΕΥΡΩ, ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι πλέον φέρονται να επανέρχονται στην εταιρεία μέσω του συστήματος δανεισμού εργαζομένων στελέχη τα οποία πρόσφατα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, αν και το άρθρο 1 παρ. 6 της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. Φ.800/10/Σ.2226/135619 «Ρύθμιση Θεμάτων Προγράμματος Εθελουσίας Εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ» (ΦΕΚ Β 2708/10-10-2014) ορίζει ότι για την αξιολόγηση αιτήσεων ένταξης σε αυτό λαμβάνονται υπόψιν οι λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας. Παραμένει αναπάντητο πως είναι δυνατόν εργαζόμενοι που «εξέρχονται εθελουσίως» από τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ επειδή θεωρείται ότι δεν εξυπηρετούν «λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες» στην συνέχεια να επιστρέφουν προφανώς ως απαραίτητοι !

 

Στις 24/7/2014 συζητήθηκε ενώπιον του Β’ Τμήματος Διακοπής Εργασιών της Βουλής η υπ΄αριθμ. 1609/27/22.7.2014 τροπολογία των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά σχετικά με τη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να επιχορηγήσει την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Η κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενη στους απλήρωτους εργαζόμενους της συγκεκριμένης εταιρείας, δήλωνε με σιγουριά ότι «Βρέθηκε η λύση». 3 μήνες μετά την λύση, την οποία υποτίθεται ότι βρήκε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά μεγαλώνουν καθημερινά.

 

Η αδιαφανής ένταξη εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης αφήνουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με τις υπόλοιπες δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους το success story της Κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ζητά άμεσες εξηγήσεις και απαντήσεις.

 

Το Γραφείο Τύπου

5/11/2014

ellinika-amyntika-systimata

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue