Home Εκπαίδευση ΣΕΠΕ Ικαρίας & Φούρνων: Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία 21 του Μάη

ΣΕΠΕ Ικαρίας & Φούρνων: Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία 21 του Μάη

by ikariaki.gr
47 views

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 28 Φεβρουαρίου, στις 17 Απριλίου και την Πρωτομαγιά, που «στρίμωξαν» την κυβέρνηση και ακύρωσαν στην πράξη τον απεργοσπαστικό και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες, ως συγκοινωνούντα δοχεία και με καταμερισμένους ρόλους, θέλησαν να δώσουν «φιλί ζωής» στην κυβέρνηση, κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα.

Προσπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκαναν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και πολλοί ΣΥΛΛΟΓΟΙ και ΕΛΜΕ, στις 17 Απριλίου, όταν οι δυνάμεις που την αποτελούν καταψήφισαν την πρόταση να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση μαζί με τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα που ήδη είχαν προκηρύξει απεργία. Αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι είναι τα καλύτερα «δεκανίκια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και σήμερα που δεν κάνουν τίποτα για την οργάνωση και την προετοιμασία της απεργίας στις 21 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς μας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο κατά 40% συγκριτικά με το 2009 μισθό μας, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν «σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα» εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με δήθεν μέτρα κατά της ακρίβειας, με πάσης φύσεως pass, με υποδείξεις για την πλοήγηση μας μέσω της πλατφόρμας e–καταναλωτής από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να φτιάξουμε το φτηνότερο καλάθι, μάταια προσπαθεί να ξεγελάσει την οργή μας. Αρνείται κάθε πρόταση για μείωση – κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με μόνιμη επωδό τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, την ώρα που οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εδώ και πάνω από 10 χρόνια και οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά!

Απεργούμε ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων». Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν «παραγράφουμε» τον 13ο και 14ο μισθό, τις μειώσεις στους μισθούς μας, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας έχουν αφαιρέσει, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις που μας βαραίνουν
Δεν δεχόμαστε να «ψαλιδίζουμε» τις διεκδικήσεις μας στα ασφυκτικά όρια των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Δεν δεχόμαστε ένα σχολείο όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο οι λίγοι! Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία μας, τα ετοιμόρροπα κτίρια και την συνεχή επίρριψη των ευθυνών για την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές!

Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που ροκανίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα δικαιώματά μας σε καύσιμη ύλη για τα κέρδη των λίγων.
Ο ηρωικός, ανυποχώρητος αγώνας των εργατών στη ΛΑΡΚΟ και σε μια σειρά άλλους κλάδους δείχνει τον δρόμο. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, η κατασυκοφάντηση των αγώνων, εμάς των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών από τους υπουργούς της Κυβέρνησης και τα «παπαγαλάκια» τους στα ΜΜΕ είναι η απόδειξη ότι μας φοβούνται.

banner

Απαιτούμε- διεκδικούμε :
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».
• Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
• Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.
• Να θεσμοθετηθεί τώρα η 9μηνη άδεια ανατροφής και για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να δίνονται άμεσα άδειες με πλήρη δικαιώματα στις αναπληρώτριες με επαπειλούμενη κύηση. Να δοθεί το επίδομα μητρότητας και στις αναπληρώτριες για όσο διάστημα δεν εργάζονται. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων.
• Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.
• Μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη.
• Λήψη μέτρων για τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές.
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ!

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue