Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων : Η ζωντανή εκπαίδευση ξεσηκώνεται

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων : Η ζωντανή εκπαίδευση ξεσηκώνεται

by ikariaki.gr
12 views

daskala1_23

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

Επικοινωνία: Φώτης Μαντζώρος 6977395607

Ικαρία, 20/4/2016

Α.Π.: 

ΠΡΟΣ:                                          Μέλη Συλλόγου

                                                            ΔΟΕ

banner

                                                             ΔΙΠΕ

                                                            ΜΜΕ

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

Πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, συμμετείχαν στη συγκέντρωση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ στο υπουργείο παιδείας την Παρασκευή 15 Απρίλη, διεκδικώντας:

  • μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
  • να μην προχωρήσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για το σχολείο με στόχο τη συρρίκνωση μορφωτικών δικαιωμάτων και εργασιακών κατακτήσεων στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών
  • να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση τροπολογίας που πετά χιλιάδες αναπληρωτές έξω από την εκπαίδευση
  • να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην τροπολογία για τα νηπιαγωγεία

 

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ο υπουργός παιδείας επέμεινε ότι δεν θα αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία, ότι θα καταθέσει τη διάταξη για τις προσλήψεις για ψήφιση, γιατί τον δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ ενώ δεν έδωσε αριθμό μόνιμων διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά ούτε αναπληρωτών, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις για μηδενικούς διορισμούς και δραστικές περικοπές προσλήψεων αναπληρωτών με αποτέλεσμα χιλιάδες αναπληρωτές να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, που μπήκαν στη διαδικασία του «διαλόγου», στη λογική των προτάσεων και των νομικών γνωματεύσεων. Καλλιέργησαν στάση αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα. Συμμετέχουν εδώ και μήνες στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Οι τελευταίες κινήσεις του υπουργείου παιδείας για τη λειτουργία του σχολείου, τους διορισμούς, τον τρόπο πρόσληψης, την οργανικότητα των νηπιαγωγείων, τα τμήματα ένταξης, δεν είναι παρά τροχιοδεικτικές βολές μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει. Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, μετατρέπεται για μια ακόμα φορά τα τελευταία 6 χρόνια σε πεδίο βολής από το μνημονιακό καθεστώς. Κοινός παρανομαστής των τελευταίων μέτρων αλλά και όσων θα ακολουθήσουν είναι η ριζική περικοπή προσωπικού, η ελαχιστοποίηση του κόστους και η παραπέρα αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Εδώ θυσιάζονται παιδαγωγικές αρχές, μορφωτικές ανάγκες, στοιχειώδεις και αυτονόητες αρχές λειτουργίας, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Εδώ τσαλαπατιούνται οι ζωές και το εργασιακό παρόν και μέλλον των νέων συναδέλφων μας αναπληρωτών που τελούν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, περιπλάνησης και ανασφάλειας και αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Με την ίδια ευκολία που οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δημιουργούσαν πολλούς τύπους σχολείων με μοναδικό στόχο την αξιοποίηση κονδυλίων και την προώθηση του φθηνού ευέλικτου σχολείου της αγοράς, η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να «προσαρμόσει» και πάλι ωράριο, ωρολόγιο πρόγραμμα, διδακτικές αρχές και στόχους, στις απαιτήσεις των «θεσμών»! Και αυτή η ατιμωτική και αντιεκπαιδευτική προκρούστεια «προσαρμογή», προωθείται και πάλι, στο όνομα δήθεν της δημόσιας εκπαίδευσης και των σύγχρονων αναγκών της!

Στο δημόσιο σχολείο δεν υπάρχουν αναλώσιμες παιδαγωγικές αρχές ούτε αναλώσιμοι εκπαιδευτικοί! Κανένας και καμία συνάδελφος δεν περισσεύει! Παλεύουμε για το ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασπάσει τον κλάδο μας βάζοντας τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, να αναζητά την προσωπική του ευημερία και να απέχει ή να επαναπαύεται από διεκδικήσεις όταν οι νέες διατάξεις δεν τον επηρεάζουν. Έτσι όμως χάνεται εντέχνως ο κύριος στόχος – πάγιο αίτημά μας:

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην παιδεία και την κοινωνία.

  • Να ανακληθούν άμεσα οι τροπολογίες, οι διατάξεις και οι προτάσεις για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, για τα νηπιαγωγεία και για τα τμήματα ένταξης.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή – πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές

 

Για να πάρει απεργιακό χαρακτήρα η κινητοποίηση της 21ης Απριλίου κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Απριλίου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) που έχει ήδη κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

 

 

Φώτης Μαντζώρος                                        Μαρίνα Ζαχαροπούλου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue