Home Εκπαίδευση Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 13 Μάη 2016

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 13 Μάη 2016

by ikariaki.gr
10 views

saw

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

Επικοινωνία: Φώτης Μαντζώρος 6977395607

                                                    ΠΡΟΣ:           Μέλη Συλλόγου

                                                            ΔΟΕ

                                                             ΔΙΠΕ

                                                            ΜΜΕ

banner

 

Θέμα: «Σχετικά με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου – 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση»

 

Η πρόσφατη απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τη δημιουργία «ενιαίου τύπου Ολοήμερου» Δημοτικού Σχολείου αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του περιβόητου «νέου σχολείου» της αγοράς και των χορηγών που εισηγήθηκε και εφάρμοσε η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και με επιμέλεια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.  Με την απόφαση της αυτή και  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει το λιθαράκι της στην συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια πολιτική αποδιάρθρωσης και διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου.

Κάτω από τη βαριά σκιά των μνημονίων που υπέγραψε (μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) και εφαρμόζει η κυβέρνηση, αποδεχόμενη πλήρως τις βάναυσες αντιλαϊκές πολιτικές της Ε. Ε. και του Δ. Ν. Τ., προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν διογκούμενα διαρκώς.

Με ορίζοντα τις δημοσιονομικές περικοπές επιχειρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φαλκιδευτεί το δικαίωμα χιλιάδων παιδιών και  οικογενειών να φοιτήσουνστα ολοήμερα σχολεία, αφού τίθεται ως προϋπόθεση να είναι και οι δυο γονείς εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο της ίδιας λογικής ουσιαστικά απολύονται  (αφού δεν πρόκειται ούτε να δουλέψουν ως αναπληρωτές ούτε να διοριστούν μόνιμα με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων) χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που θα μπορούσαν με έναν άλλο παιδαγωγικό τρόπο να αξιοποιηθούν για την ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών. Είναι μεγάλο ψέμα η διακήρυξη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ότι δημιουργεί δήθεν «ενιαίο τύπο Ολοήμερου» Δημοτικού Σχολείου. Το Δημοτικό Σχολείο που δημιουργείται είναι μια παραφθορά του Δημοτικού Σχολείου ΕΑΕΠ όπου τα μαθήματα καθορίζονται από όποιες ώρες περισσεύουν, ενώ αποκλείει από τη φοίτηση στα ολοήμερα τα παιδιά ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων πολιτών.

Φυσικά για τη μαχόμενη εκπαίδευση το Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση το ιδανικό σχολείο που είχαν ανάγκη οι μαθητές και μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες τουςκαι είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει και θέσει επανειλημμένα τα δεκάδες παιδαγωγικού χαρακτήρα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η εφαρμογή του.

Το ενιαίου τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι το σχολείο αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν στο σχολείο όλα τα παιδιά που επιθυμούν και έχουν ανάγκη το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κλπ. με παροχήδωρεάν σίτισης για όλα τα παιδιά), χωρίς αποκλεισμούς από τη φοίτηση στα ολοήμερα τμήματα του σχολείου, χωρίς να πληρώνουνοιγονείς για εξωσχολικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό χρειάζονται χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων – σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του Δημοτικού Σχολείου– κανέναςεκπαιδευτικός δεν περισσεύει από τα σχολεία.

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων του ΥΠΠΕΘ

για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία!

 

Διεκδικούμε:

  • άμεσα μαζικούς μόνιμους διορισμούς δασκάλων – νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, καθώς και σύσταση οργανικών θέσεων για όσους εκπαιδευτικούς έχουν μεταταχθεί από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα της Π. Ε.)σε ενιαίο τύπο ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου,
  • την άμεση στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων ώστε να ικανοποιηθούν από το Σεπτέμβρη όλα τα αιτήματα των μαθητών ανέργων και μη οικογενειών για φοίτηση στα ολοήμερα σχολεία.

 

ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.Π.ΕΘ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 13:00
Για να πάρει απεργιακό χαρακτήρα η κινητοποίηση της 13ηςΜαΐουκαι να είναι εφικτή η μετάβαση συναδέλφων στην Αθήνα κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή13Μαΐου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) που έχει ήδη κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (βλ. και τη συνημμένη σχετική απόφαση)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

 

 

 

 

Φώτης Μαντζώρος                                            Μαρίνα Ζαχαροπούλου

 

 

 

 

 

 

δοε

Αρ.Πρωτ. 612 Αθήνα 9/5/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/5/2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΩΡΑ 13.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την, με κάθε μέσο, εξοικονόμηση κονδυλίων. Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη. Ούτε καν οι υπεσχημένες οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έχουν, μέχρι σήμερα, δοθεί. Η επόμενη μαύρη σελίδα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των προσλήψεων ακόμη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και καταδίκη σε ανεργία ακόμη περισσότερων εκπαιδευτικών είναι η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαντά στην επίθεση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με αγώνα. Αγώνα, που όπως απέδειξε η αναγκαστική μεταστροφή του Υπουργείου στο θέμα του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών, έπειτα από τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις, είναι ο μόνος δρόμος που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα για να νικήσει.

Αποφασίζουμε

την πραγματοποίηση κινητοποίησης – συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 13/5 και ώρα 13.00 μ.μ. (σε περιφέρειες και/ή διευθύνσεις για την υπόλοιπη Ελλάδα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και 3 του απογευματινού, 11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη). Καλούμε ιδιαίτερα, τους συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. που βρίσκονται πιο κοντά στο λεκανοπέδιο να φροντίσουν για την οργανωμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας.

Απαιτούμε

  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως “Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου”.
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • Την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος απαντούν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

Για το Δ.Σ. της   Δ.Ο.Ε.

Ο   Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός  Γραμματέας

Κικινής Θανάσης                                                                                 Φασφαλής Νίκος

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue