Home Εκπαίδευση Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Κινητοποίηση 15/4/2016 για νηπιαγωγεία

Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Κινητοποίηση 15/4/2016 για νηπιαγωγεία

by ikariaki.gr
11 views

afisakiypourgeio15042016-p1

δοε

Αρ. Πρωτ. 581 Αθήνα 12/4/2016

 

Προς

1.  Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Νίκο Φίλη

2. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Παρασκευή 15/4/2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

 

 

Κατατέθηκε τη Δευτέρα 11/4/2016 για να αποσυρθεί και να κατατεθεί και πάλι την Τρίτη 12/4, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.  «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 35, «Ρύθμιση θεμάτων  σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αλλάζει η οργανικότητα των νηπιαγωγείων και διπλασιάζεται  αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου.  Συγκεκριμένα:

banner

«  1.  α) Η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985  (Α΄167), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ.18 του άρθρου 45 του ν.4264/2014 (Α΄118), αντικαθίσταται ως εξής:

       «5. Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθεσία ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από: α) δέκα τέσσερα (14) νήπια και β) πέντε (5) νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων. Την ευθύνη για την τήρηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχει ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί σε κάθε νηπιαγωγό…».

Οι «θεσμοί» (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.) θα είναι, σίγουρα, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, καθώς το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται, με κυνισμό, στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, ότι η ρύθμιση  «συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών».

     Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, με δεδομένη την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, είναι να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις Νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα

Ιδιαίτερα για την επαρχία  αλλά και για τις περιοχές  όπου, εξ αιτίας των άθλιων κτιρίων  στα οποία στεγάζονται τα νηπιαγωγεία, λειτουργούν τμήματα με μικρό αριθμό νηπίων, το κύμα των συγχωνεύσεων/καταργήσεων  προβλέπεται μεγάλο. Αυτό θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των νηπίων και θα οδηγήσει και στην απίστευτη ταλαιπωρία τους με μετακινήσεις ώστε να φτάσουν στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο το τι πραγματικά εννοούσε ο Υπουργός Παιδείας όταν μιλούσε για δίχρονη προσχολική αγωγή και είναι προφανές ότι από τη στιγμή που βάλλεται το νηπιαγωγείο   κατ’ αυτόν το βάναυσο τρόπο ανοίγει ο δρόμος και ανάλογες ρυθμίσεις και στην υπόλοιπη εκπαίδευση. Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν.

    Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση.
  • Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αναλογία 1 προς 15.
  • Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο σχολείο.
  • Ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής .
  • Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων.
  • Άμεσος μόνιμος μαζικός  διορισμός των απαιτούμενων Νηπιαγωγών (σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης κι όχι τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης).

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο.

 Για το Δ. Σ. της  Δ.Ο.Ε.

                        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

                   Κικινής Θανάσης                                                                              Φασφαλής  Νίκος

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

Επικοινωνία: Φώτης Μαντζώρος 6977395607

                                                                     ΠΡΟΣ:Μέλη Συλλόγου

                                                                     ΔΟΕ

                                                                                                                                                                ΔΙΠΕ Σάμου

                                                                                                                                                                ΜΜΕ

 

 

Θέμα: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία – έκτρωμα για τον τρόπο πρόσληψης των συναδέλφων μας αναπληρωτών».

Απαντάμε άμεσα, μαζικά, δυναμικά στην πρόκληση του Υπουργείου να αγνοήσει τα πάγια αιτήματα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, κατάργηση του Ν. 3848/10 και σύστημα προσλήψεων με βάση την προϋπηρεσία και την παλαιότητα του πτυχίου και να προτείνει ένα «προσωρινό σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών» στη βάση του 3848/10 που, μεταξύ άλλων: υποβαθμίζει μέχρι εξαφάνισης την προϋπηρεσία, βάζει οροφή στη μοριοδότησή της και καταργεί την επιπλέον μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων.

 

Την Παρασκευή 15 Απριλίου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:30 το πρωί με αιτήματα:

 

-Να αποσυρθεί η πρόταση –έκτρωμα

– Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση

– Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα

– Κατάργηση του Ν.3848/10

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίαςτην Παρασκευή 15Απριλίου(8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) που έχει ήδη κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε να υπάρχει συνολικά 24ωρη απεργιακή κάλυψη για όλους τους συναδέλφους.

 

Επίσης, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:15-16:15) για τα ολοήμερα τμήματα τηνΠέμπτη 14Απριλίου2016, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των συναδέλφων με το πλοίο για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

 

 

Φώτης Μαντζώρος                                                         Μαρίνα Ζαχαροπούλου

 

 

 

 

δοε

Αρ.Πρωτ.566 Αθήνα 11/4/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Παρασκευή 15/4/2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

 

Την Παρασκευή 8/4/2016 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών…

Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

–  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση

–  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

– Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ. με αιτήματα:

– Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση

– Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα

– Κατάργηση του Ν.3848/10

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο.

 Για το Δ. Σ. της  Δ.Ο.Ε.

                        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

                   Κικινής Θανάσης                                                                              Φασφαλής  Νίκος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue