Home ΚοινωνίαΕλλάδα Σ.Ε.Ν.Ι. – Για την δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Σ.Ε.Ν.Ι. – Για την δήθεν αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

by ikariaki.gr
4 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

 

         Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος 4250/2014 σε σχέση με την υποτιθέμενη αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι ίδιου τύπου «αξιολόγηση»

  • σαν αυτήν που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια οι μισθοί, οι συντάξεις, η ασφάλιση, η περίθαλψη και γενικότερα τα διακαιώματα του λαού και των εργαζομένων
  • σαν αυτήν που έχουν περάσει ήδη η εφορία, το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο, η Επαγγελματική Σχολή στον Εύδηλο και άλλα σχολεία κι απ’ την οποία σχεδιάζεται να περάσουν και άλλες υπηρεσίες στο νησί μας.

Πίσω απ’ τον μανδύα της λέξης «αξιολόγηση» κρύβουν τις πραγματικές τους επιδιώξεις. Διότι η συνεχής «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων (και υπηρεσιών) αποτελεί όχημα των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για να προωθηθούν όλες αυτές οι βάρβαρες ανατροπές που προβλέπονται στις σελίδες των παλιών και καινούργιων μνημονίων τους. Οι ίδιοι άλλωστε περιγράφουν με σαφήνεια τους στόχους τους για ένα κράτος «μικρότερο» (που αφήνει δηλαδή χώρο για «δουλειές» σε μεγάλα ντόπια και κυρίως ξένα οικονομικά συμφέροντα και περικόπτει δικαιώματα, παροχές και τις λεγόμενες κοινωνικές υπηρεσίες), πιο «σύγχρονο» (δηλαδή εναρμονισμένο με τους όρους κοινωνικής βαρβαρότητας που έχουν επιβάλλει) και πιο «αποτελεσματικό» (δηλαδή πιο σκληρό και εχθρικό απέναντι στο λαό της χώρας).

          Για να λειτουργήσει όμως το «νέο κράτος» χρειάζονται υπάλληλοι φτηνοί, ανασφαλείς, φοβισμένοι κι υποταγμένοι. Γι’ αυτό η υποτιθέμενη αξιολόγηση είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τους. Διότι μ’ αυτήν την κάλπικη διαδικασία (και ειδικά το μέτρο των αναγκαστικών ποσοστώσεων, που τουλάχιστον το 15 % των υπαλλήλων θα χαρακτηρίζεται κακοί) θα δημιουργούν κάθε χρόνο δεξαμενή διαθεσιμοτήτων/απολύσεων. Θα βρίσκουν τον τρόπο να κλείνουν τμήματα, κλινικές και υπηρεσίες ολόκληρες. Θα το χρησιμοποιήσουν για να εφαρμόσουν τον λεγόμενο «ατομικό» μισθό και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μια απ’ τις βασικότερες πηγές εσόδων για την οικονομία των νησιών μας). Θα το αξιοποιήσουν για να επιβάλλουν πλήρη συμμόρφωση των υπαλλήλων με τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές (πού να τολμήσει πχ ένας γιατρός να εξετάσει ασθενή που δεν θα’χει πληρώσει το 5ευρο;) και απόλυτη σιωπή, χτυπώντας τις συλλογικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες (ήδη στο νησί μας έχει κληθεί σε απολογία η συναδέλφισσα νηπιαγωγός Στέλλα Σωτηριάδου επειδή παραιτήθηκε από διευθύντρια για να μην εφαρμόσει την «αξιολόγηση»).

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

          Να μην πέσουμε στην παγίδα να τρωγόμαστε μεταξύ μας,κάτι που πολύ έντεχνα ετοιμάζουν με την βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ και τον πόλεμο «λάσπης». Όχι γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά διότι η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι μια παλιά, δοκιμασμένη μέθοδος της εξουσίας για να ελέγχει τους «από κάτω» και να εφαρμόζει πιο εύκολα τα σχέδιά της. Άλλωστε ανέκαθεν οι πιο προβληματικές και προκλητικές περιπτώσεις αφορούσαν υπαλλήλους που βρισκόταν στις αυλές της εξουσίας και τους χρησιμοποιούσαν για να στρέφουν τον κόσμο γενικά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς αυτοί να έχουν συνέπειες.

banner

Ήδη κάτω απ’ το βάρος των μαζικών και γενικευμένων αντιδράσεων (και λόγω και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων) η Κυβέρνηση έχει δώσει 2 παρατάσεις στην εφαρμογή των μέτρων. Σήμερα 14 Μάη 2014 οι εργαζόμενοι σε Υγεία και Πρόνοια έχουμε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ. Με βάση αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων θα υπάρξουν κινητοποιήσεις για το ζήτημα όλο το επόμενο διάστημα. Σας καλούμε να είστε δίπλα μας γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία (και τοπικά) αυτά δεν είναι στενά εργασιακά ζητήματα, αλλά έχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου.

 

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4250/2014 ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ / ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΤ.ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue