Home Εκπαίδευση Ψηφίσματα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων

Ψηφίσματα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων

by ikariaki.gr
5 views

Ικαρία, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΑΕΙ

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας που για 13η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενάντια στις απολύσεις και διαθεσιμότητες και στη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει.

 Οι 278 εργαζόμενοι στην πραγματικότητα τίθενται σε αργία γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα. Η απεργία των δώδεκα εβδομάδων  γίνεται εμπόδιο στα σχέδιά  τους για πλήρη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Η αυτοδίκαιη αργία  των 278 απεργών διοικητικών  σηματοδοτεί την όξυνση  της επίθεσης της κυβέρνησης  απέναντι στους μαχητικούς αποφασιστικούς αγώνες των εργαζομένων  που συγκρούονται με το σύνολο της πολιτικής της . H κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους να σφίξουν μόνοι τους τη θηλιά που τους έχει περάσει στο λαιμό. Χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα για να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.

Να μην υποκύψει κανένας εργαζόμενος στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει ολόψυχα την συμπαράσταση και τη αλληλεγγύη του στους απεργούς εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

banner

ΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Στις 5 Δεκέμβρη δικάζονται στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης 10 συμπολίτες μας, που συμμετείχαν στην παρέλαση του Λαού, την 28η Οκτωβρίου 2011. Κατηγορούνται για παράνομη βία από κοινού και για παρεμπόδιση διεξαγωγής της παρέλασης.

Δυο χρόνια μετά, ξαναγράφουν την ιστορία όπως τους συμφέρει. Παρουσιάζουν ως δράση λίγων ανθρώπων τις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού στις παρελάσεις. Θέλουν να σβηστεί απ’ την αγωνιστική μνήμη του λαού ότι το ΟΧΙ χιλιάδων πολιτών σε δεκάδες πόλεις της χώρας οδήγησε στην πλήρη απαξίωση και την πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους σηκώνουν κεφάλι στις πολιτικές τους, θέλουν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να αντιστέκεται.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν στην επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ, το πραγματικό της νόημα, βροντοφωνάζοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στην καθημερινή εξόντωση.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, χιλιάδες συμπολίτες μας εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρετούν πιστά την τρόικα, λέγοντας σε όλα ΝΑΙ. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε μια από τις ελάχιστες ελληνικές πόλεις που η παρέλαση πραγματοποιήθηκε: παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός, αποκαθιστώντας το πραγματικό της νόημα. Δυο χρόνια μετά το κράτος ζητά “εκδίκηση” εντάσσοντας την Παρέλαση του Λαού, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, μαζί με όλες τις μεγάλες στιγμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στη «θεωρία των άκρων», σε μια προσπάθεια αποτροπής κάθε αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν! Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα ή τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια ΝΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας.

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος των 10 κατηγορούμενων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» Παπαδοπούλου Ελισάβετ. Η συνάδελφος εγκαλείται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι να κατηγορηθεί!

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση και στο πρόσωπό της να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και να επιβάλει την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκάλυψεις τέτοιων αυθαιρεσιών.

Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του σχολείου προς μετατροπή του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού.

Η δίωξή της είναι πρωτοφανής και αποτελεί ποιοτικό βήμα το γεγονός πως ποινικοποιείται η τοποθέτηση της αιρετού και προέδρου του συλλόγου επειδή είναι αντίθετη από τη θέση της διοίκησης. Είναι εκφοβιστική ενέργεια που δηλώνει πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν, στο εξής, να τοποθετούνται μόνο εάν η γνώμη τους συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!

Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή-στρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Μετά το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις για πράξεις αγώνα εκτός υπηρεσίας, η δίωξη της συναδέλφου Παπαδοπούλου αλλά και η απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση και ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Είναι άμεση ανάγκη για σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου, καθώς η έστω και τυπική συνέχισή της θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.

Καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο και ομοσπονδία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε άμεσες αποφάσεις στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο και συγκρότησης μετώπου αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στη φάμπρικα διώξεων των αγωνιστών.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΡΑ- ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue