Home Περίθαλψη Ψηφίσματα Σ.Ε.Ν.Ικαρίας για Νοσοκομείο Κέρκυρας & Ψυχιατρεία

Ψηφίσματα Σ.Ε.Ν.Ικαρίας για Νοσοκομείο Κέρκυρας & Ψυχιατρεία

by ikariaki.gr
8 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

3 Δεκεμβρίου 2013

 

 

Καταδικάζουμε κάθε μορφή δίωξης εις βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας που κι αυτοί, όπως οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας σε όλη την υπόλοιπη χώρα, αγωνίζονται για να κρατήσουν το νοσοκομείο τους ανοιχτό και σε θέση να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.

Η επιλεκτική στοχοποίηση μάλιστα εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη που θέλει να στείλει το μήνυμα της σιωπής και της υποταγής στα εγκληματικά σχέδια τους. Είναι τουλάχιστον υποκριτική και προσχηματική η στάση του Σώματος Επιθεωρητών που «διυλίζουν τον κώνωπα» αλλά κλείνουν τα μάτια στις τεράστιες ελλείψεις. Είναι γνωστός ο ρόλος τους άλλωστε ως δημιουργών δήθεν στοιχείων πάνω στα οποία στήνονται οι επικοινωνιακές και όχι μόνο επιδρομές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και ως «κυνηγών κεφαλών» ενάντια σε «ενοχλητικούς» κι «ανεπιθύμητους» εργαζόμενους. Ο Σύλλογος μας γνωρίζει πολύ καλά τέτοιες πλευρές της δράσης τους και μάλιστα από πρώτο χέρι.

Είναι φανερό ότι για να μπορέσουν να περάσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους χρειάζεται να «πίπτει ράβδος» ενάντια σε όσους τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους. Άρα πρέπει να περιμένουμε ότι τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και για αυτό είναι υπόθεση όλων μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους στην Κέρκυρα αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.

banner

Η στοχοποίηση και οι διώξεις που στήνονται εις βάρος αυτών που κρατάνε με αυτοθυσία ανοιχτό το νοσοκομείο αποτελούν πρόκληση, από τη στιγμή που οι ανάλγητες και καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τα κλειστά νοσοκομεία και τις τραγικές ελλείψεις, για τους εκατομμύρια ανασφάλιστους, για τους αρρώστους χωρίς φάρμακα και γιατρούς, για την υγειονομική ερήμωση ολόκληρων περιοχών, για την αύξηση της θνησιμότητας και την εκτίναξη των αυτοκτονιών, για τους θανάτους όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι ή να προσεγγίσουν ένα νοσοκομείο.

 

Δεν γίνεται ο θύτης να παριστάνει το θύμα!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!


3 Δεκεμβρίου 2013

 

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας στα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Είναι εξοργιστικό να βαπτίζονται ως «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» οι διαθεσιμότητες εργαζομένων, τα λουκέτα στα ψυχιατρεία και η εγκληματική εγκατάλειψη των ψυχιατρικών ασθενών. Την ώρα μάλιστα που οι ψυχικοί πάσχοντες και η χρήση ψυχοφαρμάκων αυξάνουν, που οι αυτοκτονίες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και που οι δομές ψυχικής υγείας είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ, η κυβέρνηση συνεχίζει στην αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας νοσοκομεία.Η διάλυση και η υποβάθμιση σχεδόν μέχρι ανυπαρξίας των δημόσιων ψυχικών δομών στο νομό μας είναι η ζωντανή απόδειξη για την κατάσταση που δημιουργεί η «μεταρρύθμισή» τους!

Στο όνομα των δήθεν πρωτογενών πλεονασμάτων δημιουργούνται ανθρώπινα ελλείμματα, με ανθρώπινες ψυχές πεταγμένες κυριολεκτικά στο δρόμο ή στοιβαγμένες στην καλύτερη περίπτωση στα ψυχιατρεία-κρατητήρια των κάθε λογής ΜΚΟ, για όποιον φυσικά θα διαθέτει την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από αυτόν του παρατεταμένου και συνεχούς αγώνα απέναντι στις ολέθριες αυτές πολιτικές. Απέναντι στους τροϊκανούς εγκληματίες και τους ντόπιους υποτελείς τους που κυνικά απαιτούν να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική μέσα από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή από τη σάρκα και το αίμα των διπλανών μας. Να τους εμποδίσουμε!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue