Home Εκπαίδευση Ψήφισμα-απάντηση στο ΠΑΜΕ για τις εκλογές της ΕΛΜΕ

Ψήφισμα-απάντηση στο ΠΑΜΕ για τις εκλογές της ΕΛΜΕ

by ikariaki.gr
14 views

ελμεΗ Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων η οποία συγκλήθηκε στις 18/2/2013, όσο αφορά στα ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με τις προγραμματισμένες για τις 27/2 εκλογές του σωματείου μας, αποφασίζει και καταθέτει τα εξής προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

  1. Η απόφαση για να προχωρήσει σε εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο το σωματείο μας, ανήκει στη Γενική Συνέλευση (23 /1) και σε ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ. Προέκυψε με δεδομένη την άρνηση (στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του ΔΣ μας) του πρωτοδικείου Σάμου να παράσχει δικαστικό αντιπρόσωπο από τα μέσα Νοέμβρη και μετά και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να υποτιμάει και να υπονομεύει τη συνέλευση μας, αποδίδοντας στις αποφάσεις μας, δόλο, η μεθοδεύσεις για διώξεις που κάποιοι έβγαλαν από το μυαλό τους.

Με δεδομένη την πρόθεση των συναδέλφων του ΠΑΜΕ να δουν αυτή την απόφαση ως κομμάτι ενός σχεδίου που έχει στόχο τον αποκλεισμό συναδέλφου από το ψηφοδέλτιο τους και παρά την κατηγορηματική αντίθεση μας με τις πρακτικές τους, αποφασίζουμε την εκ νέου παράταση της θητείας του ΔΣ. Διαβλέποντας από τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν, τη πρόθεση τους να υπονομεύσουν το σωματείο και θέλοντας να το περιφρουρήσουμε από κάθε τέτοια επιβουλή, εξουσιοδοτούμε το ΔΣ να οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ (ξεχωριστές από αυτές για την ομοσπονδία), όποτε εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

 

  1. Όσο αφορά το θέμα που προέκυψε με τη κατάθεση των ψηφοδελτίων επισημαίνουμε, ιδιαίτερα σε όσους καλοθελητές επιχειρούν για μια ακόμη φορά να παρέμβουν στα εσωτερικά του σωματείου μας, ότι κανείς δεν απέκλεισε κανέναν. Όπως κάθε χρόνο το ΔΣ παρέλαβε τα ψηφοδέλτια και ενέκρινε τις υποψηφιότητες με βάση το καταστατικό του σωματείου. Ακόμη και με βάση τις διατάξεις του 1264/82 που το ΠΑΜΕ επικαλείται στη καταγγελία του, γίνεται σαφές ότι κάθε τέτοιο ζήτημα ρυθμίζεται από το καταστατικό της εκάστοτε συνδικαλιστικής ένωσης. Το καταστατικό της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων αποκλείει κάθε τέτοια περίπτωση και δεν κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό ως «φίμωση». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι προβλέπουν τα καταστατικά άλλων ενώσεων, όπως επίσης δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράβλεψη τους, στη βάση ανίερων συμμαχιών ή απλά ως αποτέλεσμα επιπολαιότητας. Προσπερνώντας την πολιτική ουσία (δεν άπτεται του παρόντος) του ζητήματος των αποσπάσεων σε κομματικά γραφεία, με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι, ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγχέονται με τις αποσπάσεις στην δική μας ομοσπονδία και υπενθυμίζουμε, ότι ούτε καν τα μέλη της ΟΛΜΕ δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας στην ΕΛΜΕ τους.

 

  1. Γνωρίζοντας ότι το θέμα έχει τεθεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ καλούμε τα μέλη του, με τη στάση τους να συμβάλλουν στη δημοκρατική λειτουργία των τοπικών ενώσεων και να απορρίψουν κάθε πρόταση που θα καλεί τις ΕΛΜΕ να καταπατούν τις διατάξεις των καταστατικών λειτουργίας τους, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περιπέτειες το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ


Διαβάστε σχετικά

Ικαρία: Τον αποκλεισμό εκπαιδευτικού από το ψηφοδέλτιο του, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ


ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

banner

Ως Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, θεωρούμε απαράδεκτη τη μεθόδευση που γίνεται για μια ακόμη φορά από το Ε.Κ.Σ. και το ν.τ. ΑΔΔΕΔΥ Σάμου, την 20/2/13 ημέρα γενικής απεργίας, να πραγματοποιήσουν και στα δυο κέντρα του νησιού (Εύδηλος – Άγιος Κήρυκος) τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις, ενώ έχουμε κατ’ επανάληψιν διατυπώσει τις ενστάσεις μας για τον τρόπο που αυτές διοργανώνονται και για το παραταξιακό τους χαρακτήρα. Προφανώς τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αποζητούν και δεν ενισχύουν τη μαζική συμμετοχή, αλλά για μια ακόμα φορά στοχεύουν στη φίμωση κάθε άλλης φωνής .

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιλέγουμε την αντιπαράθεση στις πλατείες γιατί κάτι τέτοιο κρίνουμε πως είναι επιζήμιο και απογοητεύει τον κόσμο στέλνοντας τον σπίτι του, καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά και αποφασίζουμε τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης – συζήτησης με τη συμμετοχή του συλλόγου εργαζομένων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Αγ. Κήρυκος Ικαρίας 18/2/13

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue