Home Ο Σεφ της Ικαριακής Ψαρόσουπα…η ανεπανάληπτη, με ψάρια από τα νερά της Ικαρίας!

Ψαρόσουπα…η ανεπανάληπτη, με ψάρια από τα νερά της Ικαρίας!

by ikariaki.gr
261 views

ψαρόσουπα 02Σήμερα Κυριακή δεν θα σας άφηνα έτσι φίλοι μου….σας μαγείρεψα πεντανόστιμη και θρεπτική ψαρόσουπα….όλο γεύση και αρώματα!!Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ψάρια (Κέφαλους, Μουγκρί)

3-4 πατάτες μέτριες
5 μέτρια κρεμμύδια
5 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι (αν θέλετε προσθέτετε παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα σας)
λάδι
2 αυγά
3 λεμόνια
1 λίτρο νερό

1 κρεμμύδι πικέ (Κρεμμύδι στο οποίο καρφώνουμε πάνω γαρίφαλο)
αλάτι, πιπέρι, κύμινο

λίγο ρίγανη

 

ψαρόσουπα 03ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι

2. Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί το ψάρι, το οποίο έχουμε τυλίξει σε τούλι. (Αυτό βοηθάει να μη μείνουν λέπια και κόκκαλα στη σούπα μας και μας γλιτώνει από τη διαδικασία του σουρώματος της σούπας μετά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το ψάρι σε ένα τρυπητό ανοξείδωτο που να χωράει στην κατσαρόλα σας, να βράσει και να σουρώσετε το ζωμό πριν ρίξετε μέσα το ρύζι.

banner

3. Βράζουμε 15 – 20 λεπτά το ψάρι (βγάζουμε τους κέφαλους και αφήνουμε ακόμα 5 – 10 λεπτά το μουγκρί) σε σιγανή φωτιά. Δε χρειάζεται παραπάνω γίνεται πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε.

 

4 .Χτυπάμε σ’ ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί , προσθέτουμε λίγη από τη σούπα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ψαρόσουπα 01ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Η σούπα μας μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψουμε. Το ψάρι με τα λαχανικά μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιατέλα και να το ανακατέψουμε με τη σούπα μας ή εναλλακτικά να το σερβίρουμε με λαδολέμονο.

2. Προαιρετικά λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά μας και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αυτό βοηθάει να χυλώσει η σούπα μας. (Επίσης είναι μία καλή λύση να φάνε τα παιδιά τα λαχανικά και το ψάρι μια και ενσωματώνονται στο ζωμό)
Ο φίλος μου ο κηπουρός λέει να βάλουμε φρέσκο μαϊντανό από το μποστανάκι μας για έξτρα άρωμα!!

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue