Σήμερα Κυριακή δεν θα σας άφηνα έτσι φίλοι μου….σας μαγείρεψα πεντανόστιμη και θρεπτική ψαρόσουπα….όλο γεύση και αρώματα!!Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψάρια (Κέφαλους, Μουγκρί)
3-4 πατάτες μέτριες
5 μέτρια κρεμμύδια
5 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι (αν θέλετε προσθέτετε παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα σας)
λάδι
2 αυγά
3 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι πικέ (Κρεμμύδι στο οποίο καρφώνουμε πάνω γαρίφαλο)
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
λίγο ρίγανη
1. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι
2. Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί το ψάρι, το οποίο έχουμε τυλίξει σε τούλι. (Αυτό βοηθάει να μη μείνουν λέπια και κόκκαλα στη σούπα μας και μας γλιτώνει από τη διαδικασία του σουρώματος της σούπας μετά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το ψάρι σε ένα τρυπητό ανοξείδωτο που να χωράει στην κατσαρόλα σας, να βράσει και να σουρώσετε το ζωμό πριν ρίξετε μέσα το ρύζι.
3. Βράζουμε 15 – 20 λεπτά το ψάρι (βγάζουμε τους κέφαλους και αφήνουμε ακόμα 5 – 10 λεπτά το μουγκρί) σε σιγανή φωτιά. Δε χρειάζεται παραπάνω γίνεται πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε.
4 .Χτυπάμε σ’ ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί , προσθέτουμε λίγη από τη σούπα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
1. Η σούπα μας μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψουμε. Το ψάρι με τα λαχανικά μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιατέλα και να το ανακατέψουμε με τη σούπα μας ή εναλλακτικά να το σερβίρουμε με λαδολέμονο.