Home ΠολιτισμόςΚινηματογράφος Προβολές 7 επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου – Τρίτη 28/6

Προβολές 7 επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου – Τρίτη 28/6

by ikariaki.gr
24 views

Το Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών Αιγαίου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είναι ένας νέος πολιτιστικός φορέας στο Νομό Σάμου με έδρα τον Ευδηλο Ικαρίας.

Στα πλαίσια των δράσεων του και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, διοργανώνει προβολή με 7 επιλεγμένα ντοκιμαντέρ στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου την Τρίτη 28/6 και ώρα 9μμ με ελεύθερη είσοδο.

Οι ταινίες θα προβληθούν με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους ειδικούς για άτομα με προβλήματα ακοής.( SDH )
Κατά την διάρκεια της προβολής το κοινό θα κληθεί να κρίνει και να βαθμολογήσει τις ταινίες. Τα αποτελέσματα θα συνυπολογιστούν για το βραβείο κοινού του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.
Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ :

1. Ο αρχιζυθοποιός
Σκηνοθεσία: Άντι Χαασέ, Χώρα: Φινλανδία
Το THE MASTER BREWER είναι μια μαγική ιστορία επιστροφής για τον Leo Andelin, ο οποίος το 1963 ανέπτυξε το πιο διάσημο έδεσμα της Φινλανδίας – τη μπύρα Lapin Kulta. Ένα αγόρι από οικογένεια εργατικής τάξης στο απομακρυσμένο Τόρνιο, ο Leo μεγαλώνει για να γίνει ένας ταπεινός κύριος της μπύρας, που τρέφει με πάθος το «northern beer flower». Το έργο της ζωής του Leo καταστρέφεται το 2010, όταν η διάσημη ζυθοποιία Tornio κλείνει από τον παγκόσμιο γίγαντα της μπύρας Heineken. Ο ντόπιος παλιννοστούν Kaj Kostiander τρέχει να βοηθήσει το γέρο-Jedi της μπύρας, ο οποίος μεταδίδει τη σοφία του στον νεότερο. Μαζί ξεκινούν μια καμπάνια crowdfunding που σπάει ρεκόρ ενώ αναζητούν την αυθεντική μαγιά της παλιάς μπύρας. Και, σαν ένα πραγματικό παραμύθι, μια χρυσή ανταμοιβή περιμένει τον Leo και τον Kaj στο τέλος. Αισιόδοξο και όμορφο, το THE MASTER BREWER δείχνει πώς οι άνθρωποι που ζουν μακριά από τα κέντρα παγκόσμιας ισχύος μπορούν ακόμα να επιβιώσουν και να ευημερήσουν με ευρηματικότητα, επιμονή και αυθεντικότητα.
Ώρα έναρξης: 21:00 – Διάρκεια: 26′

2. Ντάχλα: σινεμά και λήθη
Σκηνοθεσία: Αρτούρο Nτουένας, Χώρα: Ισπανία
Η ζωή συνεχίζεται στη Ντάχλα, έναν από τους καταυλισμούς προσφύγων Σαχράουι στη νότια Αλγερία, ξεχασμένο εδώ και 45 χρόνια. Η γιορτή ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ, του Fisahara, σπάει τη μονοτονία. Το γεγονός τελειώνει, η ζωή (και η λήθη) συνεχίζεται.
Ώρα έναρξης: 21:27 – Διάρκεια: 15′

3. Εκάι – Ο μικρός μου, μεγάλος σαμουράι
Σκηνοθεσία: Arantza Ibarra Basanez, Χώρα: Ισπανία
Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που απεικονίζει την ιστορία του νεαρού τρανς αγοριού Ekai Lersundi, το οποίο αυτοκτόνησε το 2018 μετά από αγώνα με τη γραφειοκρατία για την χορήγηση ορμονοθεραπείας για τον επαναπροσδιορισμό φύλου.
Ώρα έναρξης: 21:42 – Διάρκεια: 20′

banner

22:02 – Διάλειμμα, Ένα μικρό διάλειμμα

4. Το χαμόγελο της μάσκας
Σκηνοθεσία: Abbas Ghazali, Χώρα: Ιράν
Αυτή η ταινία είναι για μια γυναίκα η οποία είναι δύσκολο να κυκλοφορεί δημόσια. Μετά τον Covid, χρησιμοποιεί μάσκα με φωτογραφία χαμόγελου, αλλά τώρα η μάσκα είναι αυτή που χαμογελάει, όχι εκείνη.
Ώρα έναρξης: 22:10 – Διάρκεια: 10

5. O Βούβαλος του Θεού
Σκηνοθεσία: Μπισνού Καλπίτ, Χώρα: Νεπάλ
Ο Χόμαν Σινγκ Σιβ Μπάκτι ζει από τη γεωργία στους λόφους της περιοχής Σιντχουπάλτσοκ, ανατολικά του Κατμαντού. Αγαπά και λατρεύει το βουβάλι του που του έχει φέρει όλα τα καλά στη ζωή του. Όλα είναι καλά μέχρις ότου καταστροφικές πλημμύρες καταστρέφουν την περιοχή. Το βουβάλι του Χόμαν Σινγκ εξαφανίζεται.
Ώρα έναρξης: 22:20 – Διάρκεια: 15′

6. Στάχτη Ξύλο και Αστερόσκονη
Σκηνοθεσία: Tom Ehrhardt, Χώρα: Γερμανία
Από πού ερχόμαστε; Πού πάμε? Καθώς ξυλουργεί, μελισσοκομεί και κάνει βόλτες με το αστείο αυτοκίνητό του, ο κ. Bulisch απαντά στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής του.
Ώρα έναρξης: 22:35 – Διάρκεια: 20′

7. Βασιλιάς
Σκηνοθεσία: Έμιλυ Ούφκεν, Χώρα: Γερμανία
Σε μια κλινική απεξάρτησης, ένας νεαρός περιγράφει την πορεία του στον εθισμό στους κουλοχέρηδες. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Βασιλιάς” προσφέρει μια οικεία ματιά σε μια ασθένεια που συχνά παραβλέπεται και στις συνέπειές της.
Ώρα έναρξης: 22:55 – Διάρκεια: 5′

23.00 – Συζήτηση,

Λίγα λόγια για Το Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών Αιγαίου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. ( Διακριτικός τίτλος: Κέντρο Τεχνών Αιγαίου )

Δημιουργοί του κέντρου είναι ο Ανδρεανάκης Νίκος και η Αναστασία Πολίτη.

Σκοποί του κέντρου είναι:
Η ενίσχυση και προαγωγή της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ζωής και δημιουργίας, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, μέσα στο ευρύτερο ευρωπαικό, μεσογειακό και διεθνές πλαίσιο.

Η εκπαιδευτική και επιμορφωτική υποστήριξη και ανάδειξη των καλλιτεχνών, των δημιουργών και των φορέων της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής καθώς και η μέσω στοχευμένων δραστηριοτήτων ενδυνάμωση κάθε ενδιαφερομένου στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πεδίο.

Η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στην τέχνη, την επιστήμη και τη φιλοσοφία, καθώς και η σύμπραξή τους.

Η έρευνα, καταγραφή, διατήρηση και προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ενημέρωση, πληροφόρηση, εκπαίδευση, καλλιέργεια, πρόσβαση και εξοικείωση της κοινωνίας των πολιτών με τις τέχνες γενικά, με τον Κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές τέχνες ειδικότερα, ως σύγχρονων δυναμικών εργαλείων στη διαδικασία ανύψωσης και προαγωγής του πνευματικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού-δημιουργικού επιπέδου του πολίτη κάθε ηλικίας, με έμφαση στις ηλικιακές ομάδες των νέων ατόμων και της τρίτης ηλικίας, στις γυναίκες, καθώς και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, (άτομα με αναπηρία κ.α).

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue