Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Πόση Ικαρία μπορεί να χωρέσει ένα βαζάκι μαρμελάδας;

Πόση Ικαρία μπορεί να χωρέσει ένα βαζάκι μαρμελάδας;

by ikariaki.gr
29 views

Η σύμπραξη μιας κοσμοπολίτισσας Αθηναίας με τις γυναίκες του Συνεταιρισμού των Ραχών Ικαρίας δημιουργεί γευστικές εκρήξεις

Η Έρση Ηλέκτρα Ξενάκη είναι δίχως άλλο μια κοσμοπολίτισσα και κοσμογυρισμένη Αθηναία που θέλει να «αιχμαλωτίσει» -έστω και για λίγο- την ικαριώτικη καθαρή ψυχή σε αυτά τα μικρά βαζάκια του εκλεπτυσμένου γούστου με τις μαρμελάδες και τα τουρσιά. Η ίδια δεν είναι παραγωγός αλλά έχει τον τρόπο να προσθέτει αξία σε παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής νησιωτικής γης, φτιαγμένα με δοκιμασμένες συνταγές που αντέχουν στο χρόνο και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυθεντικούς και πρωτότυπους συνδυασμούς.
marmelada02nΜε λίγα λόγια, η Έρση Ηλέκτρα Ξενάκη είναι δημιουργός μιας ιδιαίτερης σειράς προϊόντων που έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να καθιερωθούν στις δύσκολες και απαιτητικές αγορές του κόσμου και απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ψαγμένους της γεύσης (www.icariapure.com). Η δουλειά της, πέραν όλων των άλλων παραμέτρων, διαθέτει και μια ισχυρή δόση καινοτομίας. Και αυτό γιατί η ίδια δεν στάθηκε μόνο στη δημιουργία ενός προϊόντος με τη χρήση των απαραίτητων συνοδευτικών «εργαλείων», όπως οι τεχνικές και οι μέθοδοι του branding και του packaging. Αντιθέτως, διαμόρφωσε μια πλατφόρμα ανάδειξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας (με την επιλογή της να συνεργασθεί με τον Συνεταιρισμό Γυναικών στις Ράχες της Ικαρίας) αλλά και σύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής σε ένα ιδιαίτερο νησί του Αιγαίου. marmelada03
Η επιλογή της δημιουργού της Icaria Pure είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας ντουζίνας, τουλάχιστον προς το παρόν, ιδιαίτερων προϊόντων. Η σχετική γκάμα περιλαμβάνει από βότανα και τουρσιά μέχρι μαρμελάδες και chutney. Εχουμε λοιπόν και λέμε: το μέλι ερείκης, ο κυδωνοπελτές με κρασί και τζίντζερ, το άλειμμα κούμαρο με μέλι, η μαρμελάδα τομάτα με πορτοκάλι και τσίλι, η μαρμελάδα βερίκοκο, το chutney σύκου και το chutney γλυκιάς κολοκύθας, η γαλατσίδα τουρσί, το κρίταμο τουρσί, οι βολβοί τουρσί, το μείγμα από άγρια βότανα, το τσάι του βουνού και το φασκόμηλο.

marmelada04

Η δημιουργός της σειράς Icaria Pure γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1974, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, έζησε στη Δρέσδη και τη Βουδαπέστη και πέρασε σχεδόν όλα τα παιδικά της καλοκαίρια σε διακοπές στην Ικαρία, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Η ίδια, μητέρα 3 παιδιών, αυτοχαρακτηρίζεται ως “dedicated foodie”. Επιπλέον, δεν κρύβει την αγάπη της για τα ταξίδια -σε όλο τον κόσμο- και προς το παρόν μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και την Ικαρία.

marmelada05
Ο στόχος της, μέσα από την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων της Icaria Pure, είναι και η εμπέδωση μιας διαφορετικής ματιάς και προσέγγισης ως προς τη διατροφή αλλά και την ίδια τη ζωή μέσα από την ανάδειξη και προβολή του παραδείγματος που συγκροτεί το ίδιο το νησί και οι άνθρωποι του. Μεταξύ αυτών και οι γυναίκες του Συνεταιρισμού – ο αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα 12 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε από το διαδίκτυο.

marmelada06

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue