Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Πορεία Ειρήνης στην Ικαρία

Πορεία Ειρήνης στην Ικαρία

by ikariaki.gr
63 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ στην ΙΚΑΡΙΑ

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, ζήτω η φιλία των λαών», «Έκαναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών»

Με αυτά τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  την Κυριακή 12 Μάη η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης, από το Γιαλισκάρι μέχρι τον Εύδηλο. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, μωρομάνες με παιδιά στο καρότσι κ.α, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων και φορέων της Ικαρίας: Οικοδόμοι, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Εργαζόμενοι Δήμων Ικαρίας-Φούρνων, Δημοκρατικές Γυναίκες & Εργατικό Κέντρο Σάμου.

70 χρόνια μετά την ίδρυση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 20 χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., οι ειρηνοδρόμοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των σφαγέων των λαών.

Στην ομιλία της στην πλατεία Ευδήλου η Κατερίνα Χατζηαργυρίου, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας και εκ μέρους των διοργανωτών, είπε μεταξύ άλλων:

«…Είναι πρόκληση για το λαό η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων και αυτό το έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τη διαρκή υποδαύλιση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, την αλλαγή συνόρων, τη συγκρότηση κρατών – προτεκτοράτων, τη δημιουργία βάσεων πολεμικής εφόρμησης στην περιοχή, όπως στο Κοσσυφοπέδιο. Τη “σταθερότητα” του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει ο ελληνικός λαός, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην πορεία του Κυπριακού κι αλλού…»

banner

«…Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2018 δίνει το 2,2% του ΑΕΠ της, δηλαδή 4.1 δισ. ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες, έχοντας επίσης σημαντική συνεισφορά σε προσωπικό και μέσα για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, συμμετέχοντας σε 13 από αυτές…»

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια. Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Στην πορεία ειρήνης συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο Στέλιος Σταμούλος, δήμαρχος Ικαρίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Β.Αιγαίο και ο Νίκος Λαρδάς, αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.

Ικαρία 13.5.19


 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue