Αρχική Κοινωνία Ελλάδα Κατάργηση από τον επόμενο μήνα του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Κατάργηση από τον επόμενο μήνα του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

0
Κατάργηση από τον επόμενο μήνα του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Για ενδεχόμενο αναστολής του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, από τον επόμενο μήνα, έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν θα παραταθούν τα πρόστιμα και πιθανότατα από τον επόμενο μήνα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ. 

   Για την αναστολή χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανέφερε ότι “για την ώρα δεν νομίζω ότι θέλουμε να καταργηθεί”, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πρόβλεψη προς το καλοκαίρι. Εξήγησε ότι η ζωή θα συνεχιστεί “αλλά με κοινή λογική και με αίσθημα προστασίας για εμάς και για τους άλλους”.

   Για την τέταρτη δόση εμβολίου η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

 

Επιβεβαίωση από τον Υπουργό Υγείας

Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας από το Περιστύλιο της Βουλής θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου.

Την άρση του συγκεκριμένου μέτρου είχε γνωστοποιήσει το πρωί της Τετάρτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Το μέτρο θα τελεί σε αναστολή μέχρι τον Σεπτέμβρη όπου και θα επενεξεταστεί.