Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Παρέμβαση Α.Σκάρου για τον Δήμο Ικαρίας στο Σ.Α.Σ.5/2/2014

Παρέμβαση Α.Σκάρου για τον Δήμο Ικαρίας στο Σ.Α.Σ.5/2/2014

by ikariaki.gr
1 views

πλοία ακτοπλοικόΣχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Ικαρίας-Φούρνων –Σάμου προς & από τον Πειραιά και σε συνέχεια των τελευταίων συναντήσεων του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιου, της βουλευτού Σάμου κ. Καλογερή, του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Γιακαλή, του Αντ/ρχη κ. Παπαθεοφάνους , των Δημάρχων Σάμου κ. Θάνου, Ικαρίας κ. Σταυρινάδη, Αντ/ρχων και Επιτροπών Πολιτών Ικαρίας & Σάμου, με την Ηγεσία του Υουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου , ερχόμενοι στο σημερινό Σ.Α.Σ., θεωρούμε ότι και μόνο από την ανάγνωση των θεμάτων του Πινακίου για τροποποίηση! δρομολογίων της ΝΕΛ (EUR.X/PRESS- & έκτακτη!! Προσέγγιση!! του ΘΕΟΦΙΛΟΣ)- γίνεται σαφές ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός & η αδιαφορία Πλοιοκτητών και Υ.Ν.& Α. για τους πολίτες των ακριτικών μας νησιών.

Περιμέναμε αλλά δεν είδαμε ακόμα, την απάντηση των υπευθύνων και ιδιαίτερα του ΥΝΑ στην επιστολή ‘’καταγγελία’’ προς τον κ. Πρωθυπουργό κ.α. της ΝΕΛ για δήθεν άρνηση έγκρισης από το Υ.Ν.Α. των ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΩΝ !! Δρομολογίων των 2 πλοίων που προαναφέραμε.

Αναρωτιούνται οι πολίτες των νησιών μας , πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απαίτηση , τέτοιο θράσος θα έλεγα, από την ΝΕΛ, όταν είναι γνωστή σε όλους η αφάνταστη και απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι Ικαρίας-Φούρνων & Σάμου από την ασυνέπεια και τα συνεχή προβλήματα αυτών των 2 πλοίων της, με τις πολύ συχνές αλλαγές των δρομολογίων, τις πολύωρες καθυστερήσεις, απαγορεύσεις απόπλου –όπως έγινε πρόσφατα- από την Ε.Ε.Π. για ελλείψεις, τις αυθαίρετες ακυρώσεις δρομολογίων, τα παζάρια/διαπραγματεύσεις για αυθαίρετη απόφαση αναστολής δρομολογίων μέσα στις γιορτές,(επιστολές αντιπεριφερειάρχη και προέδρου καθηγητών Πανεπιστημίου Σάμου)κλπ, κλπ.

Όπως θα σας είναι γνωστό, τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν μόνο 5 από τα 14 δρομολόγια που ήταν υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει η ΝΕΛ προς Ικαρία κι’ αυτά με πολύωρη και εξαντλητική για τους ταξιδιώτες διάρκεια 15 έως και 17 ωρών.

Γενικά τα ταξίδια μας προς και από Πειραιά έχουν γίνει για εμάς ‘’ΜΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ’’.

Συζητιέται λοιπόν σήμερα το αίτημα για έγκριση των Συνδυαστικών δρομολογίων της ΝΕΛ, με αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της προς τους νησιώτες Ικαρίας Φούρνων και Σάμου, λες και δεν μας έχει δημιουργήσει προβλήματα , λες και όλα πάνε καλά.

Όταν στο ΣΑΣ της 15 Οκτωβρίου 2013 αναφέρθηκα στα προβλήματα , έχοντας τότε και το πρόσφατο γεγονός του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γινόταν στην Ικαρία και αναβλήθηκε λόγω έλλειψης καυσίμων και ακύρωσης απόπλου του EUR. X/PRESS από Χίο ή Μυτιλήνη , αντιμετώπισα τον χλευασμό του εκπροσώπου της ΝΕΛ. Τότε και μετά την διαμαρτυρία μου για συμπαιγνία των – ελεγχόμενων από την Τράπεζα Πειραιώς = εταιρειών ΝΕΛ & HELLENIC SEAWAYS με την απόσυρση του αιτήματος της H.S. για παράλληλη με την ΝΕΛ εκτέλεση χειμερινών δρομολογίων του ’’ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ’’, έλαβα την διαβεβαίωση του Υπουργείου σας, ότι θα είχαμε συνεχή δρομολόγια από την ΝΕΛ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2014.

Ζητήσαμε τότε και μετέπειτα στις συναντήσεις μας με το Υ.Ν.Α., στις συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες των νησιωτών μας και ζητάμε και τώρα από το Υπουργείο.

  1. Τον Σχεδιασμό και Προγραμματισμό εκτέλεσης των δρομολογίων με αξιοπιστία και ασφάλεια, με αξιόπλοα πλοία που δικαιούνται να έχουν οι φορολογούμενοι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας.

Είχαμε ζητήσει και είχε τονισθεί από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, να μας δοθεί μέσα στον περασμένο Νοέμβριο, ο Προγραμματισμός του Υπουργείου των δρομολογίων για όλο το έτος 2014, με τις ημέρες και ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ενημερώνουμε τους κατοίκους και όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά μας, ιδιαίτερα δε για την Ικαρία,για ενημέρωση των λουόμενων στις Ιαματικές Πηγές που αποτελούν την πλέον σημαντική πηγή εισοδήματος για ότι έχει απομείνει από την δοκιμαζόμενη οικονομική ζωή στο νησί.

Αντί αυτών συζητιούνται και πάλι εμβαλωματικές και πρόχειρες λύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα.

banner
  1. Ζητάμε από το Υπουργείο να εντάξει στη γραμμή Πειραιά Ικαρία Φούρνοι Σάμο, μια αξιόπιστη εταιρεία που θα της χορηγήσει την οφειλόμενη επιδότηση και όχι να μετακυλύετε το κόστος στις πλάτες των επιβατών , αυτοκινήτων, φορτηγών και εμπορευμάτων.

  2. Τέλος ζητάμε το αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, σε όλα τα λιμάνια με τουλάχιστον 3 δρομολόγια τον χειμώνα, με σύγχρονα , γρήγορα και κυρίως αξιόπλοα πλοία , που θα εμπεδώσουν το αίσθημα της ασφάλειας των ταξιδιωτών νησιωτών, που όλοι γνωρίζετε ότι στην ίδια διαδρομή είχαμε θρηνήσει την απώλεια 81 συμπατριωτών μας.

 

Καταθέτω 2 έγγραφα του Δήμου Ικαρίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

ΣΑΣ 5 ΦΕΒ'14 ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ 4ΦΕΒ'14 ΠΡΟΣ ΥΝΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue