Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Πανσαμιακό & Πανικάριο συλλαλητήριο για την Υγεία και την Πρόνοια

Πανσαμιακό & Πανικάριο συλλαλητήριο για την Υγεία και την Πρόνοια

by ikariaki.gr
6 views

νοσοκομείο ικαρίας 2

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και η Ε.Ε. μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση!

 

Με τις σφοδρές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, παράλληλα με την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις όλο και περισσότερο αυξημένες ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Το τελευταίο πακέτο μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση περιέχει μέτρα φωτιά και δίνει το τελικό χτύπημα στη δημόσια Υγεία, την ώρα που ήδη καταρρέει μέσα από την υποχρηματοδότηση και έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή βασικών λειτουργιών και τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και προσωπικό.

Το κλείσιμο 50 Νοσοκομείων παραμένει στόχος και προχωράει, ενώ ταυτόχρονα εγκρίνονται Οργανισμοί Νοσοκομείων με μείωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων.

Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις με προσλήψεις από ΜΚΟ, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων στην Υγεία, γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών, περικόπτονται δραματικά. Προ των πυλών είναι η εφεδρεία, η απόλυση των υγειονομικών και βέβαια πολλών εργαζομένων μέσω της αξιολόγησης.

Τέτοια μέτρα θα παίρνονται όσο η χώρα παραμένει στη λυκοφωλιά της Ε.Ε. που βασική της στρατηγική είναι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Όσο οι επιχειρήσεις στο φάρμακο και στην βιοϊατρική τεχνολογία παραμένουν στην ιδιοκτησία των μονοπωλίων, τόσο θα αφήνονται ασθενείς χωρίς φάρμακα και εξετάσεις με κίνδυνο στη ζωή τους.

banner

Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια γιατί τα έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Θέλει φτηνούς εργαζόμενους για να ενισχύσει την «ανταγωνιστικότητα», για να αυξήσει την κερδοφορία της.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

 • Όχι στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- Πρόνοια με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματική δράση.

 • Να μην συνενωθεί το Νοσοκομείο της Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου γιατί αυτό θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας για τον Ικαριώτικο λαό.

 • Άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ικαρίας και της Σάμου με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το λοιπό νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό (μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Ικαριώτικου και Σαμιώτικου λαού

 • Καμία μονήρης ειδικότητα στις μονάδες Υγείας στο Νομό μας.

 • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τα έκτακτα περιστατικά όπου χρειαστεί στη στεριά και στη θάλασσα.

 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων μας για νυχτερινά, εξαιρέσιμα, υπερωρίες και για εφημερίες των γιατρών. Να διπλασιαστεί το κονδύλι για νυχτερινά και εξαιρέσιμα.

 • Να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και να ανοίξουν άμεσα τα εκατοντάδες κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστά στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

 • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα Νοσοκομεία πλήρως και επαρκώς από τν κρατικό προϋπολογισμό.

 • Να αποπληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η εξέταση και η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασθενείς.

 • Γηροκομεία δημόσια που θα λειτουργούν δωρεάν, και θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.
 • Να καταργηθούν οι πληρωμές και τα χαράτσια στα δημόσια Νοσοκομεία.

 • Να μην μείνει κανένας άνεργος, ανασφάλιστος, ΑΜΕΑ χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα.

 

Καμία μοιρολατρία! Κανένας συμβιβασμός!

Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενάντια στις αντεργατικές ανθυγιεινές πολιτικές.

 

Αγωνιζόμαστε για την υγεία μας!

Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας!

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια

ΣτηνΙΚΑΡΙΑ: την ΤΕΤΑΡΤΗ 21του Νοέμβρη, στις 6:30το απόγευμα, στονΆγιο Κήρυκο.

ΣτηΣΑΜΟ: την ΠΕΜΠΤΗ 22του Νοέμβρη στις

6 το απόγευμα, στοπροαύλιοτου Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue