Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Πάνος Καμμένος: Να μη κλείσει το Γηροκομείο Ικαρίας

Πάνος Καμμένος: Να μη κλείσει το Γηροκομείο Ικαρίας

by ikariaki.gr
8 views

καμμενος-κομμα1«Είναι απαράδεκτο και εκ των ουκ άνευ, να κλείνει μια προνοιακή δομή στην Ικαρία, που εξυπηρετεί 11 ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, κι εμείς να παραμένουμε απαθείς…» επισήμανε ο πρόεδρος του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου (“Ράδιο Σάμος 102 fm”)

Πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ικαρία σήμερα (Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη) συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του κινήματος Χρήστο Ζώη και τον βουλευτή Τέρενς Κουίκ.

«Το Γηροκομείο της Ικαρίας ανήκει στους Ικαριώτες που το έχτισαν με τα χέρια τους και το στήριξαν οι απόδημοι Ικαριώτες!» επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη δωρεά Σουρουμάνη, εις βάρος της κοινωνικής διάστασης του θέματος.

«Θα ζητήσω από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο αλλά και τον δήμαρχο Ικαρίας Χριστόδουλο Σταυρινάδη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν να κλείσει με κανένα τρόπο το γηροκομείο…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμένος.

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μίλησε επίσης αιχμηρά για το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξανανοίξει στη Σάμο το Κέντρο Υποδοχής, καθώς θα δημιουργήσει για μια ακόμη φορά, συνθήκες ασφυκτικής διαβίωσης για τους Σαμίους.

«Μόνο η επαναπροώθηση στις χώρες από τις οποίες έρχονται, μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Καμμένος, «με παράλληλη ενίσχυση των περιπολιών…»

Μιλώντας για το «φαινόμενο» της Χρυσής Αυγής, είπε, πως αυτό ενθαρρύνεται και πριμοδοτείται από κάποιους, τους οποίους εξυπηρετεί η εμφάνισή της και η ενίσχυσή της, ώστε να αποτελούν άλλοθι για ολοένα μεγαλύτερες συμπιέσεις των Ελλήνων. Για τα θέματα διαπλοκής, ο κ. Καμένος σημείωσε πως οφείλει ο πολιτικός κόσμος της Χώρας να άρει την βουλευτική ασυλία και να ακυρώσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς αυτά ευθύνονται για μη απόδοση ευθυνών σε εκείνους που τους αναλογούν.

 

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ…

Υπό το καθεστώς του φόβου ζουν οι γέροντες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Ικαρίας. “Είναι ανάστατοι και αγωνιιούν σχετικά με την εξέλιξη της παραμονής τους στην Ικαρία και ζητούν διαβεβαιώσεις από τους εθελοντικά εργαζομένους εκεί, ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους μεταφέρει στο Γηροκομείο Καρλοβάσου” σημείωσε η κα Μαρία Μπινίκου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης του Γηροκομείου Ικαρίας.

banner

“Στη δίνη των εξελίξεων βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο αυτοί οι υπερήλικες, που νιώθουν σα “δέματα” προς μεταφοράν” σημείωσε αιχμηρά η κα Μπινίκου, τονίζοντας πως πρόθεση της τοπικής κοινωνίας είναι να αποτρέψει, με κάθε τρόπο, την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Μαργαρίτα Ικαρίου(δημοσιογράφος)

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue