Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής – Απάντηση στην ΑΣΠΙ

Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής – Απάντηση στην ΑΣΠΙ

by ikariaki.gr
23 views

Στέκεται αμήχανη η Δημοτική αρχή όσον αφορά δράσεις και πρωτοβουλίες της έκτακτης κατάστασης που ζούμε;  ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ, γιατί μέχρι στιγμής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τις δράσεις μας στο τέλος του συγκεκριμένου δελτίου.

Αναλώνεται αυτή και τα στελέχη της σε ¨ανούσιες τηλεοπτικές δηλώσεις αυτοπροβολής και λεονταρισμούς του τύπου <<περί νομικών ευθυνών>>;”   Αν σας βολεύει να χρησιμοποιείτε “τα φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής και τους μηχανισμούς προώθησης της κυβερνητικής προπαγάνδας”, σαν επιχείρημα κατά της Δημοτικής Αρχής, με μια απλή ερώτηση θα μπορούσατε να λύσετε την απορία σας. Έτσι ακριβώς ήταν η συνέντευξη Δήμαρχε;

Είναι ιδεολόγημα η ατομική ευθύνη;  Εάν είναι , μπορείτε με προσωπική σας ευθύνη όλοι να το ανατρέψετε. Ξεκινήστε με μεγάλες δημόσιες αγκαλιές.

Ας σοβαρευτούμε τώρα.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας  επέλεξε την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου ενώ είχε την δυνατότητα να συνυπογράψει το κείμενο των Δημάρχων προκειμένου να μπουν σε καραντίνα τα νησιά. Το έκανε για να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις και γι΄ αυτό  το θέμα αλλά και για το διεκδικητικό πλαίσιο που θα κινηθεί ο Δήμος μας.

Η ΑΣΠΙ επέλεξε να τοποθετηθεί για τον κορωνοϊό 15 μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στο νησί μας και 3 ημέρες αφού πήρε στα χέρια της την εισήγηση του Δημάρχου για ανακουφιστικά μέτρα στον τόπο και διεκδικητικό πλαίσιο. Αν και απαξιωτικός ο λόγος της εμείς την καλωσορίζουμε.

Όμως εξακολουθούμε να δηλώνουμε αμήχανοι απέναντι στις δηλώσεις της ΑΣΠΙ.

ΓΙΑΤΙ

Αντιπαρερχόμενοι  την πολιτικοοικονομική και φιλοσοφική της ανάλυση για τον κορωνοϊό και την κρίση του -σε μερικά συμφωνούμε μαζί της, άλλωστε εμείς μπορούμε να συμφωνούμε – αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει ο Δήμος να στοχοποιείται σαν μέρος της τριλογίας του κακού.

Παιδιά ψάξτε αντίπαλο αλλού.

banner

Τα πυροτεχνήματα τα ρίχνουν την Ανάσταση και όχι των Βαΐων.

 

Δράσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής

 • Από τις 15 Μαρτίου τροποποίησε την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου για να προφυλάξει το σύνολο του προσωπικού και εξασφάλισε ατομικά μέσα προστασίας σε όλους τους χώρους του Δήμου.
 • Από την ίδια ημερομηνία έχει ανασταλεί η αυτοπρόσωπη παρουσία δημοτών στις υπηρεσίες και οι δημότες εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά ενώ τα επείγοντα αιτήματα κατόπιν ραντεβού.
 • Με απόφαση Δημάρχου συγκροτήθηκε Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ικαρίας  (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) το οποίο έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές. Μία πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος στην Ικαρία και μία μετά.
 • Ενημερώνουμε την ΑΣΠΙ (αν και το γνωρίζει) ότι πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο με την Αριθμ. Πρωτ. : 1157/16-3-2020 πρόσκληση του Προέδρου του ΔΣ.
 • Ενημερώσαμε όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα όλους όσους ταξίδεψαν με το πλοίο της Παρασκευής 20 Μαρτίου, προκειμένου να λάβουν μέτρα προστασίας.
 • Τυπώσαμε και διανέμουμε σε κάθε επισκέπτη του νησιού, στα σημεία εισόδου, έντυπο με οδηγίες.
 • Έχουν πραγματοποιηθεί δύο κύκλοι απολυμάνσεων σε όλα τα δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις του Δήμου και έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες , πεζοδρόμια, δρόμους) και στις τρεις δημοτικές ενότητες.
 • Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει εισηγηθεί στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή ώστε να προωθηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση μια σειρά οικονομικών μέτρων όλων των πληττόμενων ομάδων του πληθυσμού (δημοτικά τέλη, απαλλαγή τροφείων κτλ)
 • Επίσης η Δημοτική Αρχή έχει εισηγηθεί στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή την τετράμηνη παράταση στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην υπηρεσία της καθαριότητας η οποία ενισχύθηκε και με τις σχολικές καθαρίστριες για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 • Δόθηκαν όλες οι άδειες ειδικού σκοπού και ειδική μέριμνα στους εργαζόμενους με προβλήματα υγείας. Σε όσες υπηρεσίες είναι εφικτό έχουμε καθιερώσει την εκ περιτροπής απασχόληση των εργαζομένων
 • Από 20/3/20 ενισχύθηκε το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο σπίτι” από το προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη σε δημότες που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες. Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου αλλά και του διαδικτυακού τόπου που δημιουργήθηκε εξυπηρετούνται ήδη οι ευπαθείς ομάδες δημοτών με παροχή τροφίμων και φαρμάκων κατ΄οίκον και μέσω άλλων υπηρεσιών (συνταγογράφηση, ψυχολογική υποστήριξη).
 • Με κατεπείγουσα επιστολή Δημάρχου ζητήθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια Κοινοτήτων να γίνει ενημέρωση και καταγραφή των δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε κανένας δημότης να μην μείνει αβοήθητος.
 • Η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ συνδρομή σε υλικά προστασίας.
 • Έχουμε ζητήσει και αναμένουμε από την ΚΕΔΕ να μας παραχωρήσει νέο όχημα για χρήση του Βοήθεια στο σπίτι.
 • Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότασή της για επιπλέον οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των κτηνοτρόφων και γεωργών του Δήμου μας που έχουν πληγεί.
 • Ως Παράταξη (Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής) του Δημοτικού Συμβουλίου συγκεντρώσαμε χρήματα και διαθέσαμε στο Νοσοκομείο Ικαρίας υλικά προστασίας αξίας 3.200 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue