Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Ομογένεια Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής : Μήνυμα του Προέδρου Γιώργου Παράλαιμου

Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής : Μήνυμα του Προέδρου Γιώργου Παράλαιμου

by ikariaki.gr
8 views

Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής
Η μακροβιότερη Ελληνική οργάνωση στο Δυτικό Ημισφαίριο
Ιδρύθηκε το 1903 στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια

Το Μήνυμα του Προέδρου

Γιώργου Παράλαιμου

Ιανουάριος 2017

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές,
Καλή Χρονιά! Ελπίζω εσείς και οι οικογένειές σας να απολαύσατε μια γιορτινή και ευχάριστη περίοδο διακοπών. Ξεκινώντας το νέο έτος με ανυπομονησία, συνεχίζουμε τη σκληρή μας δουλειά, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της Αδελφότητας και όσων έχουν ανάγκη. Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω για τις τελευταίες ενημερώσεις/υπενθυμίσεις…

Φθινοπωρινή Συνέλευση Διοικητικού Συμβουλίου
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο Γιώργο Μοράτη, τη Δήμητρα Τσαντέ, και ολόκληρο το Τμήμα “Λεύκα” για τη φιλοξενία της φθινοπωρινής συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο, 19 Νοέμβρη στην Ουάσινγκτον. Το Τμήμα “Λεύκα” οργάνωσε μια υπέροχη μέρα για τα φιλοξενούμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε λεπτό προς λεπτό στο επόμενο τεύχος του Ikaria Magazine. Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, το Τμήμα μας φιλοξένησε στον ετήσιο χορό τους. Ο χορός είχε μεγάλη απήχηση, με πολύ γλέντι και καλή παρέα. Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε το Τμήμα “Λεύκα” για τη φιλοξενία τους.
Ενώ βρισκόμαστε στην Ουάσινγκτον, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Washington, όπου θα γίνει το Συνέδριό μας το 2018. Το ξενοδοχείο Grand Hyatt προσφέρει την ευκολία και άνεση που αναζητά η Αδελφότητα. Αποτελείται από μοντέρνα δωμάτια, σύγχρονους συνεδριακούς χώρους και αίθουσες εκδηλώσεων, και βρίσκεται στο κέντρο της Ουάσινγκτον. Το ξενοδοχείο αυτό είναι ο ιδανικός χώρος για τις ανάγκες μας, και μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα της Αμερικής.

Αθλητικός Όμιλος Μεσσαριάς
Όπως γνωρίζετε ήδη μερικοί, η Πανικαριακή Αδελφότητα έλαβε πρόσφατα αίτημα από τον Αθλητικό Όμιλο της Μεσσαριάς (ΑΟΜ) για οικονομική βοήθεια. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Όμιλος παρέχει τις απαραίτητες αθλητικές ευκαιρίες στη νεολαία της Βόρειας Ικαρίας. Οι προπονητές είναι όλοι εθελοντές, αλλά το κόστος του εξοπλισμού, των στολών και της συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις φτάνει περίπου στα 20.000 ευρώ ετησίως. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Δήμος Ικαρίας σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τον ΑΟΜ εξαιτίας της τωρινής οικονομικής κρίσης. Πλέον ο ΑΟΜ προσπαθεί να βρει τρόπους να καλύψει τα έξοδά του με χρηματοδοτήσεις από αθλητές, γονείς και φίλους. Παρόλα αυτά, το έργο αυτό αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Η Αδελφότητα πιστεύει πως είναι σημαντικό να συνεχίσει ο ΑΟΜ την αποστολή του να παρέχει αθλητικές ευκαιρίες στη νεολαία της Ικαρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκινά άμεσα έρανο για την οικονομική αρωγή του ΑΟΜ. Παρακαλώ βοηθήστε μας στέλνοντας τις ατομικές δωρεές σας. Παροτρύνουμε επίσης κάθε τοπικό Τμήμα της Αδελφότητας να κάνει μια δωρεά εκ μέρους του Τμήματος και/ή να διοργανώσει ένα έρανο για αυτό τον αξιόλογο σκοπό. Ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξή σας σε αυτό τον αξιόλογο σκοπό! Μπορείτε να κάνετε δωρεές με δυο τρόπους:
Δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας γίνονται μέσω του λογαριασμού μας στο PayPal:
www.pan-icarian.com/shop/
Παρακαλώ αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι για τον ΑΟΜ: Πατήστε στο “+ Comments” και γράψτε “ΑΟΜ”.
Ή
Παρακαλώ στείλτε τις δωρεές σας στο:
Katerina Mavrophilipos, 2 Southerly Ct. Unit 407, Towson, MD 21286
Οι επιταγές πρέπει να έχουν ως παραλήπτη την “Πανικαριακή Αδελφότητα”
Παρακαλώ αναφέρετε τον “ΑΟΜ” ως υπόμνημα.

banner

Συνέδριο Νεολαίας 2017/Επόμενη Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου
Το Συνέδριο της Πανικαριακής Νεολαίας για το 2017 και η επόμενη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στο Clearwater της Φλόριντα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Προέδρου. Το Τμήμα “Ήλιος” είχε την ευγένεια να αναλάβει τις προετοιμασίες, ώστε να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο συνέδριο/συνάντηση. Το Τμήμα διοργανώνει επίσης χορό το ίδιο σαββατοκύριακο.
Το Συνέδριο Νεολαίας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη νεολαία μας, ώστε να έρθουν σε επαφή, να μάθουν περισσότερα για την Αδελφότητα και προετοιμαστούν για μελλοντικές ηγετικές θέσεις. Ελπίζουμε κάθε Τμήμα να στείλει 2 αντιπρόσωπους του για την εκπροσώπηση του Τμήματος στο Συνέδριο. Οι αντιπρόσωποι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 35 χρονών και συνεπή μέλη. Η Αδελφότητα/διοργανώνει  Τμήμα θα πληρώσει για το δωμάτιο των αντιπροσώπων και για κάποια άλλα πράγματα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Παρόλα αυτά, ζητούμε από τα Τμήματα να βοηθήσουν τους αντιπρόσωπους με τα έξοδά τους στο ταξίδι από/προς τη Φλόριντα εάν γίνεται, ώστε να εξασφαλίσουν την υγιή συμμετοχή τους. Εάν θα βρίσκεστε στην περιοχή, ελπίζουμε να σας δούμε εκεί! Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε μειλ στην Έρρικα Αϊβαλιώτη στο [email protected].

Μέλη
Καιρός να πληρώσετε τη συνδρομή σας για το 2017! Παρακαλώ να υποβάλετε τις οφειλές σας στο τοπικό Τμήμα. Δεν μπορώ να τονίσω περισσότερο το πόσο σημαντικές είναι οι οφειλές σας στη συνεχή επιτυχία της Αδελφότητας μας. Η συνεισφορά σας βοηθά το Τμήμα σας να καλύψει τις διοικητικές του δαπάνες και το κρατά δυνατό και ευδόκιμο. Όντας μέλη αποτελείτε κομμάτι μιας πλούσιας και ιστορικής οικογένειας που νοιάζεται για την κοινότητα, την παιδεία και τον Ελληνισμό.
Η ταμίας μας, Κατερίνα Μαυροφίλιππου, έχει ήδη επικοινωνήσει με κάθε Τμήμα ξεχωριστά, ώστε να βοηθήσει στην επαλήθευση και ενημέρωση των πληροφοριών όλων των μελών στη βάση δεδομένων. Αυτό θα μας εξασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες μας για τα μέλη είναι επίκαιρες. Ζητούμε από κάθε Τμήμα να συνεργαστεί και να μας παρέχει την πιο πρόσφατη λίστα με τα μειλ τους το συντομότερο δυνατόν. Επικοινωνώντας μέσω μειλ και επεκτείνοντας τα εργαλεία μας στην κοινωνική δικτύωση ελπίζουμε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και την προσέλευση μελών.

Website
Το Συμβούλιο, μαζί με τον Αδελφό Dean Τριπόδη, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ενημέρωσης του website μας, Pan-Icarian.com. Μια από τις πολλές σημαντικές ενημερώσεις του website ήταν η εισαγωγή μιας νέας σελίδας-καταστήματος, όπου τα μέλη μας μπορούν πλέον εύκολα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να κάνουν τις δωρεές τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ελπίζουμε να απολαύσετε τη νέα εμφάνιση του website, και θέλουμε να σιγουρευτείτε ότι μας έχετε κάνει “Like” στο Facebook στο www.facebook.com/PanIcarian, και μας ακολουθείτε στο Twitter στο twitter.com/PanIcarian ή στο Instagram στο instagram.com/panicarian.

Αρχείο
Το Συμβούλιο και το Ίδρυμα, με πρωτοβουλία της Ιωάννας Μελαχροινού, ξεκίνησε τη χρονοβόρα, αλλά ζωτικής σημασίας διαδικασία ψηφιοποίησης του πλούσιου αρχειακού μας υλικού. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το πρότζεκτ, το αποθηκευμένο υλικό θα είναι διαθέσιμο για προβολή σε όλα τα μέλη μας και τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο. Η ψηφιοποίηση των αρχείων θα βοηθήσει επίσης στην ασφαλή φύλαξη κειμένων και φωτογραφιών για τις επόμενες γενιές.

Ikaria Magazine
Παρακαλώ σχεδιάστε την υποβολή πραγμάτων για το επόμενο τεύχος του Ikaria Magazine μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Συμπεριλάβετε τα ονόματα των ανθρώπων και/ή τις εκδηλώσεις/συμβάντα μαζί με τις φωτογραφίες. Πήγατε πρόσφατα στο νησί; Αν ναι, σκεφτείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια φωτογραφία από το ταξίδι σας. Ενθαρρύνουμε εσάς ή κάποιον που ξέρετε να συμμετέχει στο άρθρο Icarian Spotlight. Θα μπορούσε να είναι για κάποιο χόμπι σας, κάποια περιπέτεια, επίτευγμα ή ότι άλλο σας ενδιαφέρει. Παρακαλώ στείλτε επισυναπτώμενες φωτογραφίες και περιορίστε τες σε 6 ανά φορά. Μπορείτε να στείλετε πολλαπλά μηνύματα με περισσότερες φωτογραφίες. Αν λάβετε μήνυμα που να λέει “το γραμματοκιβώτιο είναι πλήρες”, παρακαλώ περιμένετε μια μέρα προτού προσπαθήσετε ξανά.
Τέλος, το Ikaria Magazine πλέον προσφέρει ευκαιρίες διαφημιστικής χορηγίας. Μια διαφημιστική χορηγία βοηθά ένα άτομο ή οργανισμό να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και προβολή στην Ελληνική Κοινότητα, στο σπίτι και στο εξωτερικό. Περισσότερα από 1.600 αντίτυπα ταχυδρομούνται σε νοικοκυριά, και πολλοί άλλοι διαβάζουν την online έκδοση. Η χορηγία σας είναι εκπίπτουσα φορολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ στείλτε μειλ στο [email protected].
Κλείνοντας, σας γνωστοποιούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να μάθει για τις ιδέες και σκέψεις σας. Θέλουμε να σας ακούμε, άσχετα με το πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι ανησυχίες, ερωτήσεις ή προτάσεις σας. Στείλτε μου μειλ όποτε θέλετε στο [email protected].
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εύχομαι σε όλους καλό χειμώνα!

Αδελφικά δικός σας,
Γιώργος Παράλαιμος
Ανώτατος Πρόεδρος
Πανικαριακής Αδελφότητας

Το αυθεντικό κείμενο:

Dear Brothers and Sisters,
Happy New Year! I hope you and your family enjoyed a festive and joyful holiday season. As we look forward to the new year, we will continue to work hard to serve the needs of our Brotherhood and those in need. Please see below for recent updates/reminders…
Fall Supreme Lodge Meeting
A big thank you to President George Moratis, Demetra Tsantes and the entire Lefkas chapter for hosting the fall Supreme Lodge meeting on Saturday, November 19th in Washington, D.C. The chapter arranged a great day for the visiting Supreme Lodge members. We had a productive meeting. The minutes can be found in the next issue of Ikaria Magazine. Following the Supreme Lodge meeting, the chapter hosted us at their annual dinner dance. The dance was nicely attended, full of glendi and great parea. Once again, thank you Lefkas chapter for your hospitality.
While in Washington, D.C. we had a chance to tour the Grand Hyatt Washington, which will be the Convention hotel in 2018. The Grand Hyatt Washington offers the convenience and comfort the Brotherhood seeks. The hotel offers modern guestrooms, state of the art meeting spaces and ballrooms and is located in the heart of downtown D.C. This hotel is a perfect space for our needs and grants us a perfect opportunity to explore America’s capital city.
Athletic Group of Mesaria
As some of you might already know, the Pan-Icarian Brotherhood recently received a request from the Athletic Group of Mesaria (AOM) seeking financial assistance. For many years, AOM has provided much needed athletic opportunities to the youth in Northern Ikaria. Team coaches are all volunteers, but the cost of equipment, uniforms and participating in athletic events is approximately 20,000 euros annually. The Greek government and the municipality of Ikaria have stopped funding AOM due to the current economic crisis. AOM is now struggling to find ways to cover expenses through funding from athletes, parents and friends. However, this has proven to be a difficult task due to the economic situation in Greece.
The Brotherhood believes that it is important that AOM be able to continue its mission of providing athletic opportunities for youth living in Ikaria. The Supreme Lodge is beginning a fundraising drive, beginning immediately, to help raise money for AOM. Please help by sending in an individual donation. We also urge each local chapter of the Brotherhood to make a chapter donation and/or host a fundraiser for this worthy cause. We hope you can lend your support for this worthy cause! Two methods of donations are accepted:
Credit card donations can be made through our PayPal account:
www.pan-icarian.com/shop/

Please say your donation is for AOM: Click on the “+ Comments” and then write AOM.
OR
Please send your donations to:
Katerina Mavrophilipos, 2 Southerly Ct. Unit 407, Towson, MD 21286
Checks should be made out to “Pan-Icarian Brotherhood”
Please reference “AOM” on the memo line.
2017 Youth Conference/ Next Supreme Lodge Meeting
The 2017 Pan-Icarian Youth Conference and next Supreme Lodge meeting will be taking place in Clearwater, Florida during Presidents Day Weekend. Chapter Helios was gracious enough to get all the preparations in place to ensure a successful conference/meeting. The chapter will also be hosting a dinner-dance that weekend.
The Youth Conference is a great opportunity for our youth to connect, learn more about the Brotherhood and prepare for future leadership positions. We hope that each chapter sends 2 delegates to the conference to represent their chapter. Delegates must be between 18-35 years old and members in good standing. The Brotherhood/host chapter will pay for the delegate’s hotel room along with some other items over the weekend. However, we ask that chapters help their delegates with their travel expenses to/from Florida if possible to ensure a healthy attendance. If you are in the area, we hope to see you there! For more information, please email Erica Aivaliotis at [email protected].
Membership
It’s time to pay your 2017 membership dues! Please submit your dues to your local chapter. I cannot emphasize enough how important your dues are to the continued success of our Brotherhood. Your contribution will help your chapter cover its administrative costs and help keep it strong and prosperous. By being a member, you are part of a rich and historic family that cares for its community, education, and Hellenism
Our Treasurer, Katerina Mavrophilipos, has already contacted each chapter to assist in verifying and updating all the membership info on the database. This will ensure that all our member information is current. We kindly ask that each chapter cooperate and provide their latest email lists to us as soon as possible. By utilizing email and expanding our social media tools we are hoping to increase interest and membership.
Website
The Lodge, along with Brother Dean Tripodes, has concluded the process of updating our website – Pan-Icarian.com . One of many important updates to the website was the introduction of a new shop page where our members at large can easily pay their dues or donate to our many philanthropic causes. We hope you enjoy the new look and want to make sure you Like Us on Facebook at www.facebook.com/PanIcarian and Follow Us on Twitter at twitter.com/PanIcarian or instagram.com/panicarian.
Archives
The Lodge and Foundation, with the leadership of Joanne Melacrinos, has started the lengthy but vital process of digitizing all our rich archive material. Once this project is completed the stored material will be available for viewing by all our members and friends around the world. The digitizing of the archives will also help safekeep or texts and photos for generations to come.
Ikaria Magazine
Please plan to submit items for the next issue of Ikaria Magazine by February 19. Whenever possible, please include the names of people and/or events along with photos. Did you go to the island recently? If so, consider sharing photos from your trip. We encourage you or someone you know to contribute to the Icarian Spotlight feature. It could be about a hobby, an adventure, an achievement or other item of interest. Please send photos as attachments and limit to 6 at a time. You can send multiple messages with additional photos. If you receive a “mailbox is full” message please allow a day before trying again.
Lastly, Ikaria Magazine now offers sponsorship ad opportunities. A sponsorship ad will help an individual or organization gain brand recognition and visibility within the Greek Community at home and abroad. More than 1,600 copies are mailed to households and many others read the online edition. Your sponsorship is tax deductible. For more information please contact [email protected].
In closing, please note that the Supreme Lodge would like to know what ideas or issues you have. We want to hear from you regardless of how large or small your concerns, questions or suggestions may be. Please email me anytime at [email protected].
Thank you for your time. I wish everyone a wonderful Winter season!
Fraternally yours,
George Paralemos
Supreme President
Pan Icarian Brotherhood

Pan-Icarian Brotherhood

Μετάφραση : Μαρία Σ. Πολίτη

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue