Home ΑθλητισμόςΠανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2026 – Σχολικές Αθλητικές Δράσεις στο Γυμνάσιο με ΛΤ Ραχών

Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2026 – Σχολικές Αθλητικές Δράσεις στο Γυμνάσιο με ΛΤ Ραχών

by ikariaki.gr
195 views

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου (1η Φεβρουαρίου), το Γυμνάσιο με ΛΤ Ραχών διοργάνωσε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 μια σειρά από αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως επιτραπέζια παιχνίδια (σκάκι) και αθλητικές δράσεις (αγώνες βόλεϊ, ping pong). Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο και συνεργατικό κλίμα δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να ενισχύσουν το πνεύμα της ομάδας.

Παράλληλα, σε κάθε τάξη προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τις αξίες του αθλητισμού και του φιλάθλου πνεύματος. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν σημαντικές έννοιες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και ο υγιής ανταγωνισμός.

Τη διοργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Βιολέτα Βούρου (ΠΕ11), σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι/-ες συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

Η ημέρα αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα θετική εμπειρία για όλους, καθώς συνδύασε την άθληση, το παιχνίδι και την παιδαγωγική αξία του αθλητισμού, ενισχύοντας το πνεύμα του σεβασμού, της συνεργασίας και της φίλαθλης συμπεριφοράς μέσα στη σχολική κοινότητα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου με ΛΤ Ραχών

 

Διαβάστε ακόμα