Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου : Για το αποτέλεσμα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου : Για το αποτέλεσμα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

by ikariaki.gr
9 views

tsjj8ta5di6a9ma3x7ik

pame-ekpaideytikwn-samou

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – 2016

Πριν από 43 χρόνια, φοιτητές, εργάτες και μαθητές, μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες της αμερικανοκίνητης χούντας, μέσα στο κλίμα τρόμου που δημιουργούσαν οι χουντικοί βασανιστές του λαού, στάθηκαν όρθιοι και έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Ήταν το αποκορύφωμα ενός αγώνα που δινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των 7 χρόνων μετά το πραξικόπημα του ’67.

Τα μηνύματά τους, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης της λευτεριάς και των δικαιωμάτων μας είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Ο αγώνας αυτός και οι ίδιες διεκδικήσεις είναι επίκαιρα και αναγκαία και στις μέρες μας. Βλέπουμε και ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λ.π. για τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, χωρίς να νοιάζονται για τους θανάτους, τις καταστροφές και τα εκατομμύρια πρόσφυγες που δημιουργούν.

Η επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας αποτελεί τεράστια πρόκληση, ειδικά στην Ελλάδα των χιλιάδων προσφύγων που και ο ίδιος, ως στυγνός σφαγέας των λαών στέλνει στην εξαθλίωση και στο θάνατο. Είναι ανεπιθύμητος και πρέπει να το φωνάξουμε: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα αποτελεί μία νέα μέθοδο, για να περάσει το κεφάλαιο τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που καταστρέφουν την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μια συγκυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερή» καλύπτει άριστα τις τις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομήχανων, των τραπεζιτών κ.τ.λ. κι όλα αυτά στην πλάτη του φτωχού λαού. Όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως ακριβώς κάνουν και τώρα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό σύστημα.

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις τόσο στην εκπαίδευση όσο και στο σύνολο των εργαζομένων, με ακόμα μικρότερους μισθούς, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.λ.π., αλλά και η ίδια η συνδικαλιστική δράση, την οποία θέλουν να περιορίσουν γιατί γνωρίζουν ότι αποτελεί το μοναδικό όπλο μας απέναντί τους!

banner

 

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ήταν ταξικά και αντιιμπεριαλιστικά και μας οδηγούν και σήμερα!

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

 

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, τα σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή τους.

 

 

Όλοι στη Συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου

Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ.

 

 

 

 

agonistiki_syspeirosi_ekpaideytikon

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στα

Υπηρεσιακά Συμβούλια

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Σάμου, καθώς και τους χιλιάδες συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα.

Η ΑΣΕ διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό σε ΚΥΣΠΕ 13,79% και ΚΥΣΔΕ 15,21%. Στο ΚΥΣΔΕ αναδείχτηκε σε 3η δύναμη. Στο ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου, η ΑΣΕ αναδείχθηκε 1η δύναμη με ποσοστό 32,19%, επανεκλέγοντας αιρετό, ενώ στο ΑΠΥΣΔΕ αναδείχθηκε 3η δύναμη με ποσοστό 18,58%. Στα τοπικά συμβούλια, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Σάμου, η ΑΣΕ αναδείχθηκε 3η δύναμη, συγκεντρώνοντας ποσοστά 18,79% και 19,1% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ΚΥΣΠΕ, στο νομό Σάμου, η Αγωνιστική Συσπείρωση αναδείχθηκε 1η δύναμη, με ποσοστό 22,73%. Πανελλαδικά, εκλέγονται αιρετοί με τη ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ σε: ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου, ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς, ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου, ΠΥΣΔΕ Β΄ Δωδεκανήσου, ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, ΠΥΣΠΕ Χίου, ΠΥΣΠΕ Λέσβου, ΠΥΣΠΕ Άρτας.

Οι συνάδελφοι που εμπιστεύτηκαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, οι εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλα τα σωματεία, σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν μια ισχυρή δύναμη μέσα στον κλάδο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος, την αλλαγή των συσχετισμών, τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα μπορέσει με αποφασιστικότητα και αντοχή να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, να απαιτήσει την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ και ΕΡΑ) καταγράφουν σημαντική πτώση (-5,43% στη Δευτεροβάθμια και -2,90% στην Πρωτοβάθμια). Αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια και η καταδίκη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής των περικοπών και την υποβάθμισης του μορφωτικού περιεχομένου στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι Παρεμβάσεις έχουν αντίστοιχα μεγάλη πτώση (- 2,35% στη Δευτεροβάθμια και -3,25% στην Πρωτοβάθμια). Χρεώνονται ως ένα βαθμό την, για πολλά χρόνια, κοινή διαδρομή τους με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δεκάδες σωματεία καθώς και τη στάση τους, τις αυταπάτες που καλλιέργησαν για την κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά», τον τυχοδιωκτισμό τους στο κίνημα. Τα ψηφοδέλτια με πυρήνα τις δυνάμεις της ΛΑΕ κατέγραψαν ποσοστό γύρω στο 4%. Οι δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ/ΠΕΚ) διατηρούν σοβαρά ερείσματα στο κλάδο και ενισχύονται. Η ΠΑΣΚ διατηρεί τα ποσοστά της με μια μικρή πτώση. Η ΔΑΚΕ ενισχύεται σημαντικά (+5,9% στη Δευτεροβάθμια και +3,52% στην Πρωτοβάθμια). Καρπώνεται σε μεγάλο βαθμό την δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική. Αξιοποίησε ένα στενά αντικυβερνητικό λόγο, στη γραμμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της Ν.Δ. Οι δυνάμεις παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού διατηρούν ισχυρά στηρίγματα μέσα στο μηχανισμό της κρατικής διοίκησης (αιρετοί, διευθυντές εκπαίδευσης κ.τ.λ.) και τα αξιοποίησαν για να παρέμβουν στις εκλογές.

Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε νέες αυταπάτες και νέα αδιέξοδα,  στη δικαίωση του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ/ΠΕΚ και της γραμμής που οδηγεί στην υποταγή των εργαζομένων στην πολιτική της Ε.Ε., της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην υπεράσπιση του σχολειού της αγοράς.

Είναι κρίσιμό ζήτημα το επόμενο διάστημα να δυναμώσει, με όρους κινήματος και οργανωμένης συμμετοχής, η αναμέτρηση με την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Η απεργία της 24ης Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Είναι ανάγκη τώρα οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της απεργίας στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη.

Είναι κρίσιμο ζήτημα το κίνημα να απεμπλακεί από τα δίχτυα της κυβερνητικής εναλλαγής, από αυταπάτες και αναζήτηση ατομικών λύσεων. Τέτοιες δεν υπάρχουν.

Προϋπόθεση είναι να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, το κεφάλαιο και η εξουσία του και όχι απλά ο κάθε φορά διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο χέρι των εργαζομένων είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Καμιά απογοήτευση και καμία αναμονή. Δεν θα σταματήσουν να δεν τους σταματήσουμε με τον αγώνα και τη συμμετοχή μας.

Να εμποδίσουμε τον βάρβαρο αντιλαϊκό χειμώνα που έρχεται.

Έχουμε τη πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι ο αρνητικός συσχετισμός που βαραίνει τον κλάδο δεν είναι ακλόνητος ούτε πανίσχυρος. Έχουμε τη θέληση και τη δυνατότητα να τον ανατρέψουμε. Σ΄ αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που βλέπει και νιώθει ότι δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων τους, να συμβάλλει, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις του αγώνα και της προοπτικής, με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σάμος, 11-11-2016

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue