Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Π.Α.ΜΕ: Ανακοίνωση για το προσφυγικό

Π.Α.ΜΕ: Ανακοίνωση για το προσφυγικό

by ikariaki.gr
4 views

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες και μετανάστες εργάτες, τα παιδιά και οι οικογένειες των ξεριζωμένων προσφύγων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων, και το μοίρασμα των αγορών.

Να σφυρηλατήσουν την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη και την ενότητα της εργατικής τάξης ανεξάρτητα από φυλή – χρώμα – θρησκεία απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους που σπέρνουν τον πόλεμο,τον θάνατο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση .

Να απομονώσουν τους δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή που ρίχνουν το ρατσιστικό δηλητήριο στους εργαζόμενους και το λαό επιδιώκοντας να τους στρέψουν ενάντια στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που κατάφεραν να σωθούν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι αδίστακτοι, τσιράκια των αφεντικών επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν από τις κοινές αιτίες των προβλημάτων και τον κοινό αντίπαλο Ελλήνων και ξένων εργατών, να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Επίσης για τη συμφωνία τους, την υπογραφή και εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα,.

Η κυβέρνηση έγκαιρα και με ευθύνη του κράτους όφειλε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση, καθώς και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αντί γι’ αυτό τους παρέδωσε στις ΜΚΟ, κάνοντας μπίζνες και παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια στις πλάτες αυτών των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, αφού και οι ίδιες είναι προϊόν αυτού του σάπιου και βάρβαρου συστήματος.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της ρίχνει νερό στο μύλο του ναζισμού – ρατσισμού της Χρυσής Αυγής και άλλων αντιδραστικών – φασιστοειδών, αφήνει περιθώριο και ανέχεται τη δράσης τους που δηλητηριάζουν και αποπροσανατολίζουν εργατικές λαϊκές συνειδήσεις.

Δεν είναι οι κατατρεγμένοι και τσακισμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Η παιδεία και η υγεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών διαλύεται από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που περικόπτει δικαιώματα και παροχές , για να εξοικονομεί και να προσφέρει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

banner

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΑΜΕ:

  • Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
  • Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές ανθρώπινης, αξιοπρεπούς και ασφαλούς προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες σε οικίσκους, με άμεση προτεραιότητα σε εγκύους, οικογένειες με παιδιά και Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.
  • Ειδικά τώρα μέσα στο χειμώνα να εξασφαλιστεί η θέρμανση για όλους, ειδικά κλινοσκεπάσματα και ρουχισμός που να προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την κακοκαιρία.
  • Nα εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων, όλων των ηλικιών και ανεξάρτητα από τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται (καταυλισμοί ή ξενοδοχεία/διαμερίσματα) στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση, με ευθύνη του κράτους. Να παρθούν γι΄ αυτό το σκοπό όλα τα απαραίτητα μέτρα (εμβολιασμοί, μεταφορά, προσλήψεις εκπαιδευτικών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού κλπ).
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους.

 

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ: Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue