Home ΚοινωνίαΕλλάδα «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι»!!!!!!

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι»!!!!!!

by ikariaki.gr
27 views

bomba-dehΛοιπόν  αγαπητοί μου,  δεν ξέρω  πώς είσαστε  εσείς,  αλλά εγώ  για  μια ακόμη  φορά, ειλικρινά είμαι σχεδόν εκτός ορίων,  με  τη «παράσταση του Καραγκόζ –μπερντέ» που κυβερνά αυτόν τον τόπο.  Αυτοί οι … « κύριοι και κυρίες »  κυβερνούν  ή κυβερνούνται  και οι ίδιοι;  Ας έχουν ρε αδελφέ το θάρρος να βγούν δημόσια και να το πούν!!!  Τι φοβούνται μη τους πούν  ανίκανους, αφού καθημερινά μας το αποδεικνύουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο;  Μην τους πουν οσφυοκάμπτες, αφού με  το .. « πρώτο βιολί»  και σε ζωντανή σύνδεση,  μας έδωσε το καλύτερο παράδειγμα, στρώνοντας κόκκινα χαλιά σε ποιάν;;  Σ’ αυτήν που ακούει Ελλάδα και βγάζει ….ιλαρά;  Άσχετα αν λόγω επερχόμενης εκλογικής χρονιάς στην χώρα της, άλλα λέει.  Και ο .. «φίλος»  μας απ’ την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που το μόνο που τον νοιάζει για την χώρα μας είναι μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα του, να μην βγεί η Ελλάδα απ’ την Ευροζώνη, μετα…βλέπουμε!!!   Αυτοί είναι οι … «φίλοι μας», Ευρωπαίοι και μη, ας μην κοροϊδευόμαστε !!! Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.
Εγώ λοιπόν θα αναφερθώ σε περιστατικά που συμβαίνουν στην Ελληνική πραγματικότητα, ένα από τα οποία συνέβη και σε μένα.
Τη Δ.Ε.Η. φαντάζομαι τη ξέρετε όλοι σας, αυτό το «ευαγές ίδρυμα» του δημοσίου. Τι κάνει λοιπόν ένας νομοταγής πολίτης τόσα χρόνια σ’ αυτή τη χώρα;  Πληρώνει το ρεύμα που κατανάλωσε και όπως μας λέει και μας το γράφει η  ΔΕΗ στους  λογαριασμούς της:
«Η ΔΕΗ βάσει των Νόμων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93 και 2644/98 είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ ΔΗΜΩΝ – ΕΡΤ και να διακόπτει τη παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη….» Ως εδώ καλά, αν και τώρα τελευταία δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνουμε ΕΡΤ, αφού …μπήκε στη ζωή μας η Digea  ας τα παίρνει αυτή βρέ αδελφέ!!  Έλα όμως που το παραπάνω κείμενο έχει και συνέχεια… « καθώς και για το ΕΕΤΗΔΕ, ύστερα από εντολή του Υπ. Οικονομικών (Ν. 4021/11, 4047/12)». Εδώ λοιπόν είναι ο τσαμπουκάς του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών, να εισπράτει το λεγόμενο χαράτσι από τον κοσμάκη, για να καλύψει τις ανάγκες η χώρα. Θα μου πείτε καλά και που το σκέφτηκαν;  Εδώ γελάνε!!!! Αυτοί να σκεφτούν!!! Που χρόνος!!! Εδώ έχουμε άλλους να σκέφτονται για εμάς ( ναι – ναι τα τροϊκανά παιδιά), εμείς θα βάζουμε σκοτούρες στο κεφάλι μας;  Αυτοί θα ψάξουν, θα υπολογίσουν κι εμείς όλο δόξα και τιμή θα το εφαρμόσουμε!! Σίγουρα πράγματα!!!  Αλλά κάποιος πρέπει να είπε στα τροϊκανά παιδιά, την Ελληνική ιστορία, γιατί αυτά, από τη φάτσα τους δεν τους «κόβω και για ξεφτέρια»!! Αλλά δεν τους είπε το τέλος της ιστορίας και αυτοί αφού δεν την ξέρουν δεν το κατάλαβαν.  Ναι  λοιπόν  και επι αρχαίας Ελλάδας, και επι Βυζαντινού κράτους και των μετέπειτα κατακτητών μέχρι και την τουρκοκρατία υπήρχαν οι τακτικοί και οι έκτακτοι φόροι που αποφάσιζαν οι ηγεμόνες. Μόνο που στο τέλος όλα αυτά τα μέτρα μαζί με τους εμπνευστές τους εξαφανίζοταν με όχι και τόσο όμορφο τρόπο.   Αυτό κάνει και η πολιτεία σήμερα που δεν έχει από πού να καλύψει τα οικονομικά κενά που η ίδια δημιούργησε, εφαρμόζοντας ένα «παράνομο μέτρο» και βλέποντας την αντίδραση του κόσμου εφάρμοσε κι άλλη «νόμιμη παρανομία».

Ο κόσμος στην πλειοψηφία του, μαζί κι εγώ, αντέδρασε στην πληρωμή του χαρατσιού, πληρώνοντας την κανονική κατανάλωση ρεύματος μαζί με τους φόρους (δήμους – ΕΡΤ + ΦΠΑ), αλλά μια και στη ΔΕΗ δεν δέχονταν να πληρωθούν μόνο αυτό το ποσό, και  απαιτούσαν να πληρωθεί όλο το ποσό (+ΕΕΤΗΔΕ), αναγκάστηκαν να το πληρώνουν στα μηχανήματα των τραπεζών.  Εδώ λοιπόν έρχεται η «σοφή ηγεσία» της Οικονομίας μας και λέει ….έτσι κάνετε, τώρα θα δείτε τι θα σας κάνω. Βάπτισε λοιπόν το ποσό κατανάλωσης ρεύματος που πληρώθηκε στις τράπεζες ως μέρος του έκτακτου φόρου (ΕΕΤΗΔΕ) για να έχει νομικό έρεισμα να κόψει κάποια στιγμή το ρεύμα στους «απείθαρχους». Και δεν το είπε σε κανένα, γιατί να το πεί άλλωστε, ποιός να της κάνει έλεγχο;  Βγήκαν βέβαια πολλοί  «όψιμοι επαναστάτες»,  που προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει, «έφτιαχναν» στους Δήμους επιτροπές με δικηγόρους και τεχνικούς για να επανασυνδέουν το ρεύμα, αν τολμούσε η κακιά ΔΕΗ να το κόψει.  Στο μετερίζι βγήκαν (μη χάσουν κι αυτές) οι διάφορες ενώσεις καταναλωτών και συμπλήρωναν  κι αυτές στο ίδιο μοτίβο!!

Στο προσκήνιο βέβαια και ο «εκκεντρικός συνδικαλιστής» πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που πρόσφατα κατέλαβε και το κτίριο που βγάζει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και βέβαια μόλις συνελήφθη, με τηλεοπτική κάλυψη (;), άρχισε η έφοδος των «ράμπο» της ΔΕΗ και όπου υπήρχαν, για τους παραπάνω λόγους ανεξόφλητοι λογαριασμοί, που ναι μεν είχαν πληρωθεί στην ώρα τους, αλλά η επιχείρηση εισέπραξε αυτό που ήθελε εκείνη και όχι αυτό που πλήρωσε, με τον τρόπο του, ο καταναλωτής.  Το αποτέλεσμα …..απόντες όλοι!!! Πουθενά κανείς να αναλάβει την ευθύνη αυτών που έλεγε. Ακάλυπτος λοιπόν ο «επαναστάτης καταναλωτής», πήγαινε αυτές τις μέρες με τις ώρες να περιμένει (έφθασε και 4 ώρες αναμονή), για να πληρώσει ή να ρυθμίσει σε δόσεις την οφειλή του, ακούγοντας και το ειρωνικό σχόλιο κάποιων υπαλλήλων της επιχείρησης … « όχι που νόμιζες ότι θα γλύτωνες το χαράτσι, πλήρωσε το και μη μιλάς αν θες να έχεις ρεύμα»!!!
Λοιπόν είσαστε – είμαστε όλοι ….κότες!!!!  Ναι το γνωρίζω ότι είμαι πολύ αιχμηρός και συγγνώμη αν κάποιοι παρεξηγηθούν, αλλά επιτέλους ξυπνήστε!!!!  Σηκωθείτε από τους καναπέδες,  που σας «ευνούχισε» αυτή ή η προηγούμενη ή η όποια εξουσία και χωρίς κομματικές τραγιάσκες, βγείτε επιτέλους στη γειτονιά σας,  μιλήστε με τον διπλανό σας!!! Πού ξέρετε μπορεί κι αυτός να έχει το ίδιο πρόβλημα με εσάς ή λιγότερο ή περισσότερο οξύτερο πρόβλημα από το δικό σας. Ενώστε τις δυνάμεις σας, χωρίς, και επιμένω, καμμιά κομματική  κηδεμονία, και με όποιο τρόπο κάνετε δυναμικά γνωστό στους κυβερνώντες το θέμα σας!!!    Αυτό φοβούνται αυτοί και οι .. «προϊστάμενοι» τους !!!  Βέβαια για τις αυτοκτονίες όλων αυτών των συνανθρώπων μας,  οι ελεεινοί λένε ότι στα νέα μέτρα υπάρχουν και οι … «παράπλευρες  απώλειες».   Και κάθε φορά θα εφαρμόζουν μέτρα τόσο δίκαια…που θα πάθω «αλλεργία» απ’ αυτή την… ισονομία και ισοπολιτεία που εφαρμόζουν. Μήπως ρώτησαν ένα νέο παιδί του σήμερα, για να τους δώσει με την απάντηση του, μια ισχυρή γροθιά στο στομάχι λέγοντας: « Χαίρομαι που γεννήθηκα Έλληνας/δα, θέλω να πεθάνω σαν Έλληνας/δα,  αλλά δεν θέλω τώρα να ζώ σαν Έλληνας/δα, ντρέπομαι»!!! Που να αισθανθούν τα παχύδερμα!!!
Αναφέρθηκα σήμερα σ’ ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εσάς. Άλλοι όπως κι εγώ το έζησαν. Είμαι πάρα πολύ οργισμένος, τι να κάνω αυτή τη στιγμή άλλωστε. Όχι δεν τα είπα για να «ξεθυμάνω» όπως μπορεί κάποιοι να νομίσουν, αλλά αισθάνομαι  τον εαυτό μου σαν ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί.  Όχι δεν προτρέπω κανένα σε διακοπή της «κοινωνικής συννοχής», όπως κάποιοι θα το ήθελαν για να έχουν άλλοθι, αλλά επιτέλους σπάστε τον «φαρισαϊσμό» απ’ όπου κι αν προέρχεται. Βλέπετε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη που δοκιμάζεται, ο κόσμος αντιδρά μαζικά, αλλά είναι όλοι ΜΑΖΙ. Δείτε την Ισπανία, την Πορτογαλία και αλλού. Εμείς εδώ, οι μεν συγκεντωνόμαστε στην Ομόνοια οι άλλοι σε μια άλλη πλατεία και φροντίζουμε να μην «ανακατευτεί» η μια με την άλλη πορεία, που ξέρεις μπορεί και να…. «κολλήσουμε ψύλους και κοριούς». Άλλωστε εμείς θα πάρουμε το γνήσιο και αυθεντικό «αγωνιστικό μας διαβατήριο»!!!  Σαν δεν ντρεπόμαστε!!! Αυτό τρέμουν και οι Ευρωπαίοι και αυτό συντηρούν με κάθε τρόπο, χρόνια τώρα, την διχόνοια του κόσμου. Γιατί αν ο Έλληνας «ομμονοήσει», τότε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί μπορεί κάλλιστα με τις ιδέες του, την ιστορία του και τον πολιτισμό του, να ξεπεράσει τον δικό μας Ευρωπαϊκό αρχοντοχωριατισμό!!

 
Γι αυτό καταλήγω «ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι» ή όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης : « Άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

 

Σωτήρης Πολίτης

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8fm – ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue