Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Ώρα θανάτου 00:00 Καληνύχτα δημοκρατία…

Ώρα θανάτου 00:00 Καληνύχτα δημοκρατία…

by ikariaki press
25 views

Κι έτσι στα καλά καθούμενα ένα καλοκαιρινό απομεσήμερο μαθαίνουμε ότι κλείνει η ΕΡΤ.

διακοπή

Στην Ελληνική δικτατορία του 2013 το αποφασίζομεν και διατάζομε μεταφράζεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία οι κυβερνώντες γερμανοτσολιάδες αποφασίζουν να στερήσουν από τους Έλληνες όλου του κόσμου το δικαίωμα στην ποιοτική ενημέρωση.

 

            Καλώς ή κακώς ο έλληνας έχει με την ΕΡΤ μια σχέση μίσους πάθους. Την κατακρίνουμε για διάφορους λογούς κατά καιρούς. Την έχουμε όμως στο μυαλό μας σαν μια αξία σταθερή ένα μέσο που γαλούχησε τρεις γενιές ελλήνων. Προσέφερε και προσφέρει πολιτισμό. Όταν τα ιδιωτικά κανάλια ως ύβριν μετέδιδαν τούρκικες σειρές ανήμερα της εθνικής μας επετείου μαζί με την καθημερινή τους προπαγάνδα η ΕΡΤ έκανε για 30 ημέρες συνεχόμενες αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση. Παράλληλα με τη θεματολογία των εκπομπών της είναι το μόνο κανάλι που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι ζούμε σε μια χώρα με ιστορία χιλιάδων χρόνων με  και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό

 

            Δεν θέλουν όμως τον έλληνα υπερήφανο, τον θέλουν πρόβατο με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα δικά τους σχέδια. Η ΕΡΤ προσφέρει παιδεία και η παιδεία μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, για το σημερινό καθεστώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Γι' αυτό και στις μέρες μας ο πατριώτης έγινε εθνικιστής, ο δημοκράτης λαϊκιστής και το υψηλό εθνικό φρόνημα, ακροδεξιά ιδεολογία. Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι πως τα έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό μεσώ της προπαγάνδας των εμπορικών ΜΜΕ. Η δημόσια τηλεόραση τους χαλάει τα σχέδια και πρέπει να φιμωθεί.

 

            Για πάρτι μίλησε ο Σ. Κεδικογλου και δεν έχει απόλυτο άδικο. Παρακολουθήσαμε όλοι οργισμένοι το σκάνδαλο με το μεγάλο φαγοπότι της ΕΡΤ μισθοί αστρονομικοί και αδικαιολόγητοι, διορισμοί απ' το παράθυρο των ψηφοφόρων-πελατών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Διερωτώμαι…αυτό συνέβη μόνο στην ΕΡΤ; σε καμμια άλλη δημόσια υπηρεσία; δε νομίζω… Άσε που στο πάρτι μάλλον ξέχασαν να καλέσουν τους απλούς υπαλλήλους, ανώνυμους δημοσιογράφους τεχνικούς, εικονολήπτες και λοιπούς βοηθούς των 600 και 700 ευρώ. Μάλλον ήταν prive το πάρτι, για τους υψηλοαργομισθους “ειδικούς” συμβούλους και τα μεγαλοστελεχη που εγκατέλειψαν το κτήριο της Μεσογείων  πριν μπει το λουκέτο, σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται.

 

banner

            Κλείστε λοιπόν την ΕΡΤ! κι ας βολευτούμε στον μικρόκοσμο της καθημερινής μας ρουτίνας. Θα βάλουμε τα μεγάλα κανάλια στα μαύρα 1,2,3 του τηλεκοντρόλ μας και θ' αφήσουμε τα πιτσιρίκια να βλέπουν ξεβράκωτες κουτσομπόλες αντί για Ουράνιο Τόξο το μεσημέρι. Και προς Θεού, μη χάσουμε τη συνέχεια των αγαπημένων μας τούρκικων σήριαλ, ας ξεχάσουμε την ιστορία μας. Εξάλλου στη Σμύρνη το '22 έγινε άπλα συνωστισμός έτσι δεν είναι; και οι Τούρκοι το 1821 μας βαρέθηκαν και έφυγαν από μόνοι τους. Ποιος νοιάζεται; έχουν περάσει και τόσα χρόνια. Κι όταν με το καλό έρθουν οι εκλογές, όλο και κάτι θα μας τάξουν.

Πάμε πάλι να τους ξαναψηφίσουμε!

 

            Ξεβολέψου έλληνα!

            Η Νεοελληνική κατάντια δεν αρμόζει στους απογόνους του λαού που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία πριν 2000 χρόνια και σήμερα επιτρέπουμε στους ανθέλληνες συμφεροντολόγος να την καταστρατηγούν κατά το δοκούν με σκοπό να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας στους ξένους καταπατητές που θέλουν να βάλουν χέρι στο ομορφότερο οικόπεδο του κόσμου.

 

            Η ΕΡΤ είναι θεσμός για τη χώρα μας και πρέπει να προστατευθεί. Αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει να προσφέρει ένα θησαυρό παιδείας και πολιτισμού. Πρέπει να προστατευθεί γιατί είναι ο ηλεκτρονικός κρίκος που ενώνει τους Έλληνες ανά την υφήλιο με την πατρίδα και την ιστορία τους.

            Πάνω απ' όλα όμως έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2013 μια κυβέρνηση που εξελέγη από το λαό να επιβάλλει δικτατορικά την οποιαδήποτε απόφασή της, παρακάμπτοντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το σύνταγμα.

            Αν το δεχτούμε κι αυτό αδιαμαρτύρητα τι έπεται;

 

            Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, είναι στο χέρι μας κι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τις αξίες μας για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας κυρίως όμως γιατί είμαστε υπόλογοι στις γενιές που έρχονται. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι είναι υπάλληλοι του ελληνικού λαού κι όχι ελέω τρόικας μονάρχες. Η ΕΡΤ είναι η αφορμή, μπορεί να γίνει το πολυτεχνείο της γενιάς του μνημονίου.

 

 

Αναστασία Αθηνά Lanning

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm – ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue