Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Οι καιροί μας κρίνουν! – Χωρίς όρια οι ελπίδες μας αλλά και η θέλησή μας!

Οι καιροί μας κρίνουν! – Χωρίς όρια οι ελπίδες μας αλλά και η θέλησή μας!

by ikariaki.gr
13 views

Νόμιμος δρόμος:ένας μονάχα μπορεί να μας οδηγήσει στο παραπέρα, είναι ο δρόμος της απόφασης, που πηγάζει από την πραγματικότητα και εκβάλλει στο πεδίο της «ολυμπιακής» παλαίστρας για την πραγμάτωση των ονείρων μας!

Ο λαός επέλεξε και εξέλεξε, αποφάσισε, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε όλους εκείνους που ορίζουν την μοίρα του, που κανονίζουν την ζωή του!  Χωρίς περιστροφές ακόμα και με την παραδοχή των αντιπάλων μας, βγήκαμε όρθιοι και περήφανοι και από αυτήν την μάχη μέσα από καπνούς, φοβέρες, άναρθρες κραυγές και οιμωγές αθλίων, το σπουδαιότερο δεν ήταν αυτό, μα ότι δεν κιοτέψαμε μπροστά στους λύκους που πεινασμένοι και διψασμένοι για εξουσία ορμούσαν με λύσσα τόσα χρόνια από παντού και καταπάνω μας! και δεν κιοτέψαμε γιατί εμείς (πλην ίσως εξαιρέσεων…), δεν είχαμε και τίποτα να κερδίσουμε στην προσωπική μας ζωή από θέσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί εμείς έτσι μάθαμε να πορευόμαστε, γι’ αυτό και ξεχωρίζουμε και θα συνεχίσουμε να ξεχωρίζουμε από δαύτους, γιατί εμείς παλέψαμε και παλεύουμε για την «ομορφιά» του κόσμου! γιατί αυτή την ΑΡΙΣΤΕΡΑ οικοδομούμε σε συνεχή Ενεστώτα και αυτή την ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλουμε, την ζωντανή να δρά, να αντιδρά και να κυβερνά, να λύνει προβλήματα και να εμπνέει, να κοιτάει πάνω και πέρα απ’ τον παρόντα χρόνο αλλά και μπροστά της κι όπου σκοντάφτει να μπορεί να σηκώνει το κεφάλι και όχι τα χέρια ψηλά…

Δεν μας τρομάζουν οι απώλειες λόγω των αναπόφευκτων τακτικών ελιγμών, ετούτες σε συνθήκες σύγκρουσης και αιτιολογούνται και ερμηνεύονται, ωστόσο η στρατηγική παραμένει σαφής, καθαρή και αταλάντευτη: Για ποιούς, με ποιούς και πώς!

Το αποτέλεσμα του 31,5% προδιαγράφει τον ορίζοντα της δημιουργικής βούλησης, στην αναμέτρηση για τον μετασχηματισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας που θέλει να ξεφύγει αλλά παγιδεύεται, που επιθυμεί να πετάξει αλλά προσαρμόζεται, που αποπειράται να μετουσιωθεί αλλά βολεύεται στα άκοπα και εύκολα του βίου, κι εκεί που είναι έτοιμη με το αρματωμένο ιστιοφόρο να ριχτεί όχι στο πέλαγος αλλά στον πολυκύμαντο ωκεανό την τελευταία στιγμή δειλιάζει και οπισθοχωρεί… Εκεί ακριβώς είμαστε εμείς κι από εδώ αρχίζουμε την νεοχάρακτη πορεία μας. Ο Ηγέτης έδειξε τον δρόμο, η περιγραφή αναφέρεται στην αρχιτεκτονική του οικοδομήματος.Από σήμερα κιόλας χτίζουμε πέτρα την πέτρα τη νέα προοδευτική – Αριστερή παράταξη, με εξωστρέφεια, με ειλικρίνεια, με εντιμότητα… ο λαός μας έδωσε αυτή την εντολή! Δεν έχουμε δικαίωμα να τον αγνοήσουμε αλλά ούτε και απλά να τον παρηγορήσουμε. Αυτή είναι για μας η λυτρωτική παράσταση του ανθρώπου εκείνου που καθρεφτίζει την επιβίωσή του μέσα από την δική μας δράση και πρωτοβουλία.

Η δυσχέρεια αυτής της ποιητικής πολιτικής πράξης βρίσκεται στην δική μας αυτοκριτική στάση και διάθεση. Να ξεπεράσουμε το όριο της οργανωμένης Αριστεράς για να συναντηθούμε με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο χωρίς φόβο. Ιδού το στοίχημα των ημερών μας! Αυτό όποτε έγινε άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στο διάβα της ιστορίας, να θυμηθούμε την γενιά της Αντίστασης με το ΕΑΜ, να στοχαστούμε την γέννηση της ΕΔΑ, να σκεφτούμε τους ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ… έχουμε τους θησαυρούς της μνήμης και την πολύτιμη εμπειρία της πράξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά βρίσκεται σε θέση «ηγεμονική» στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι η στιγμή αυτή που αφήνουμε παλαιοκομματικές αντιλήψεις και εγωπαθείς συμπεριφορές, προχωρώντας με σημείο αναφοράς τις συλλογικές κοινωνικές αξίες και όχι μόνο τα δικά μας κεκτημένα ή τα φοβερά εκείνα «αλάθητα» που αποδείχθηκαν βαθιά «λαθεμένα»!γιατί η Αριστερά δεν είναι τρένο, να ανεβαίνουμε στις ευθείες και να κατεβαίνουμε στις ανηφοριές μα ούτε και να μαζεύουμε τον κάθε πονηρό «λαθρεπιβάτη» που είναι έτοιμος να αρπάξει και να αρπαχτεί τυχοδιωχτικά απ’ τον συρμό, (αυτό το έχουμε πληρώσει ακριβά, φτάνει πια)!

Η Αριστερά πάντοτε καταδικασμένη(!)  να είναι σφιχταγκαλιασμένη με την αξιοπρέπεια, την ευθύνη, την αυτοκριτική, την Ανθρωπιά, την ελπίδα…  έτσι αναγνωρίζεται εύκολα και διακρίνεται από χιλιάδες λεύγες μακριά!

Να μην ξεχνάμε ακόμα πως η ιστορία έχει και δύο κακές συνήθειες, η μία είναι ότι δεν βιάζεται ενώ ταυτόχρονα δεν περιμένει κανέναν και η άλλη: να είναι αυτή που είναι και ποτέ αυτή που θα θέλαμε να είναι! Όποιος επιθυμεί να αποδείξει την αλήθεια του δεν έχει παρά να τα πηγαίνει καλά μαζί της!

Κρατώ τα αποτελέσματα της Ικαριάς ως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών μας!!!

Χαρούλα Κ.Κοτσάνη

banner

Ιούλιος 2019 λίγο μετά τις εθνικές εκλογές

Υ.Γ.  7/06/’19 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΙΚΑΡΙΑ: ΣΥΡΙΖΑ 35,11%, ΚΚΕ 30%. ΝΔ 19%. ΚΙΝΑΛ 3,8%,…

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue