Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ο Τ.Κουίκ για την συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας με της Σάμου

Ο Τ.Κουίκ για την συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας με της Σάμου

by ikariaki.gr
70 views

Κουίκ«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι (28/09/2012) το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Εκεί είχε πολύωρη σύσκεψη με την Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αγγελική Βασιλάκη, το Προεδρείο των εργαζομένων και αντιπροσωπεία ιατρών, οι οποίοι εξέθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο νοσοκομείο, δυναμικότητας 40 κλινών και κυρίως τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση του Π.Γ.Ν. Ικαρίας με το Π.Γ.Ν. Σάμου, αλλά και το θέμα του οργανογράμματος που στην ουσία στοχεύει να το υποβιβάσει στα επίπεδα Κέντρου Υγείας.

Ο Τέρενς Κουίκ, τον οποίο συνόδευε η Πολιτευτής Ικαρίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λαμπρινή Βατούγιου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στο νησί, υποσχέθηκε στο στελεχιακό δυναμικό του νοσοκομείου ότι όλα τα ζητήματα θα τα προωθήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και με τη μορφή Επίκαιρης Ερώτησης αλλά και με προσωπική παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτοί που μας κυβερνούν είναι επικίνδυνοι σε όλα τα επίπεδα. Δεν εξαιρείται ούτε ο χώρος της Υγείας. Ειδικότερα, με το νοσοκομείο Ικαρίας που επισκέφθηκα σήμερα, θέλουν άγριο κράξιμο.

Μιλάμε για ένα νοσοκομείο, από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, που λειτουργούν με υποδειγματικό και νοικοκυρεμένο τρόπο χάρη και στις ικανότητες αλλά και στη φιλοτιμία όλων. Από τη Διοίκηση μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο όλων των ειδικοτήτων.

Είναι προφανές ότι με τη συγχώνευση με το Νοσοκομείο της Σάμου και με την αλλαγή του οργανογράμματος, οι υπάλληλοι της Τρόικας στο Υπουργείο Υγείας, πολιτικά πρόσωπα και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, επιχειρούν στην ουσία αυτό το οποίο, χωρίς να μασάει τα λόγια του, είπε στις Προγραμματικές Δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: Να το προσφέρουν στους ιδιώτες επιχειρηματίες για λειτουργία και εκμετάλλευση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Απεναντίας θα παλέψουμε για να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα φέρω στη Βουλή με Επίκαιρες Ερωτήσεις, με Ερωτήσεις αλλά και με προσωπικές μου συναντήσεις που θα ζητήσω να έχω τόσο με τον Υπουργό Υγείας όσο και με εκείνους τους καθηγητάδες που σχεδιάζουν ένα νέο μνημονιακό Σύστημα Υγείας, χωρίς καν να έχουν επισκεφθεί τα νοσοκομεία που εντάσσουν στο δικό τους Καλλικράτη και  υπογράφοντας τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και βεβαίως καταδικάζοντας τον Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον μίας ακριτικής περιοχής, μίας άγονης γραμμής, του να μην έχει τη δωρεάν Δημόσια Υγεία που δικαιούται».

banner

Αργά το απόγευμα ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε για Θύμενα και Φούρνους, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες των νησιών, φορείς και κατοίκους.

Αύριο θα επισκεφθεί τη Σάμο.

 

Δ.Τύπου 29/9/2012

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue