Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας συμμετέχει στην Απεργία της 15/10

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας συμμετέχει στην Απεργία της 15/10

by ikariaki.gr
19 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Άγιος Κήρυκος, 12/10/2020

Ανακοίνωση

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

 

απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

 

Από την άρση της καραντίνας βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε την ¨νέα κανονικότητα¨, όπως την περιέγραψε η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού στα διαγγέλματα εκείνων των ημερών. Με ανατροπές στην εργασία και την ασφάλιση, με νέα μέτρα περιορισμού ατομικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, χωρίς τις αναγκαίες και προσλήψεις σε υγεία και εκπαίδευση, χωρίς καμία ουσιαστική προστασία του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας.

Έτσι καθημερινά βλέπουμε με συνέπεια να υλοποιείται αυτό που έλεγε και ο κος Μητσοτάκης την ημέρα λήξης της καραντίνας: δηλαδή, πως όπως αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί (δηλαδή κράτος και πολίτες) την πανδημία, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση..

banner

Με άλλα λόγια, το δόγμα του όλοι μαζί τα φάγαμε τροποποιείται για τη περίσταση σε όλοι μαζί τα αντιμετωπίσαμε ούτως ώστε να καταλήξουμε στο γνωστό πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε. Όπου εμείς, τα γνωστά υποζύγια φυσικά, που χρόνια τώρα έχουμε πληρώσει μέσω των κάθε λογής προγραμμάτων και μνημονίων στους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους υποτακτικούς τους δισεκατομμύρια από τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020,

αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο για την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, με αιτήματα:

1.   Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2.   Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3.   Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4.   Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5.   Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6.   Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7.   Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8.   Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9.   Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10.               Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue