Home ΚοινωνίαΥγεία Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας για τις Συνδικαλιστικές διώξεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας για τις Συνδικαλιστικές διώξεις

by ikariaki.gr
2 views

Νοσοκομείο-ΙκαρίαςΣ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ

ΙΚΑΡΙΑ 12/10/2015

Αρ.πρωτ: 227

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ο Συλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, καταδικάζει την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, οι οποίοι σέρνονται σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα.

Η ρατσιστική αυτή πράξη της Χ.Α. βρήκε απέναντί της δεκάδες συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος της Σάμου, αλλά και σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια η αιμοδοσία να γίνει χωρίς όρους και το αίμα να είναι στην διάθεση όποιου το έχει ανάγκη.

Η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις. Οι υμνητές της άριας φυλής θέλησαν να την «χτυπήσουν» ώστε να μπολιάσουν με την δηλητηριασμένη σκέψη τους και τον ρατσισμό την πράξη αυτή.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 15 Οκτώβρη του 2015 στη Σάμο δικάζονται, η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Σάμου Νίκος Μπαρμπατζάς

banner

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση αυτού του αγώνα. Η δίκη αυτή έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά και φυλετικά κριτήρια. Παίρνει καθαρή θέση υπέρ της ναζιστικής και δολοφονικής οργάνωσης της Χ.Α. και υπέρ των πολιτικών-ιδεολογικών της πεποιθήσεων (παρ’ ότι για το σύνολο των ηγετικών της στελεχών εκκρεμούν δίκες που φτάνουν μέχρι την σύσταση δολοφονικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες ο αρχηγός της ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν δύο χρόνια). Και μάλιστα σε ένα χώρο, όπως ο χώρος της Υγείας, που έχει δεκάδες προβλήματα, ενώ φορείς και σωματεία δίνουν αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών για δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και περίθαλψη για όλο το λαό.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που με τον τρόπο τους «χαϊδεύουν» την Χ.Α. και θρέφουν το «αυγό του φιδιού».

Η ποινικοποίηση αυτού του αγώνα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα να απομονώσουν την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Να αθωωθούν.

Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη

και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ο αντιπρόεδρος              Η γραμματέας

Σωτήρης Λέγγας                  Ελισσάβετ Βλάχου


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ

ΙΚΑΡΙΑ 12/10/2015

Αρ.πρωτ: 228

Ο Σύλλογός μας καταγγέλει την καταδίκη των 4 καθηγητών της ΕΛΜΕ Σάμου (των 3 μελών του τότε Δ.Σ. Τάκη Διαμαντίδη, Νίκου Παπαβασιλείου, Μαρίας Ξύδη και του αιρετού Γιάννη Τζημπούκα) στις 02/10/2015 και μάλιστα σε μη εφέσιμη (!) ποινή.

Οι 4 συμμετείχαν σε συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβρη του 2013 κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης για να μην σταλούν οι λίστες με τις οποίες δηλώνονταν ως υπεράριθμοι 68 εκπαιδευτικοί του νομού. Ήταν η περίοδος των απεργιών ενάντια στην επίθεση στο χώρο της παιδείας απ’ την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις διαθεσιμότητες / απολύσεις εκπαιδευτικών, τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Όλα αυτά όταν και ο νομός μας -τότε και σήμερα- στενάζει απ’ τις ελλείψεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να υπολειτουργούν ή να μένουν κλειστά για μήνες.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση μπορεί να προσωποποιείται και να φορτώνεται στους 4 συνδικαλιστές αλλά στοχεύει όλους μας. Στο πρόσωπο των 4 καταδικάζονται η εναντίωση στα σχέδια διάλυσης της ζωής μας και η αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές. Γιατί μπορεί η Δικαιοσύνη να είναι θεότυφλη και θεόκουφη όταν χτυπιούνται τα δικαιώματα και οι ζωές μας, ακόμα και με εγκληματικό τρόπο (βλέπε ΕΚΑΒ), αλλά μπορεί να μισανοίγει το μάτι και το αυτί της στα κελεύσματα της εξουσίας και των τοπικών παρατρεχάμενων της.

Τέτοιες αποφάσεις είναι απαραίτητο εργαλείο υποταγής για την εφαρμογή των παλιών και των νέων μνημονίων. Γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μια καταιγίδα διώξεων και καταδικών ενάντια σε αγωνιστές και σωματεία τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Κι ας καμώνεται η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι “δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα” κι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Δείχνουν τι είναι αυτό που πραγματικά φοβάται το σύστημα και το “υπηρετικό” προσωπικό του : την οργανωμένη αντίσταση λαού κι εργαζομένων, την συμμετοχή στα σωματεία και τις κινητοποιήσεις. Απ’ την άλλη δείχνουν ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι η υπόθεση κάποιων βολεμένων απολογητών των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό: είναι η οργανωμένη έκφραση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, δηλαδή κάτι τελείως απαραίτητο για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε.

Έχουμε υποχρέωση όλοι, εργαζόμενοι και κάτοικοι, να σταθούμε στο πλάι κάθε συναδέλφου και ανθρώπου που αγωνίζεται και διώκεται γι’ αυτό. Αν μη τι άλλο όλοι κερδίσαμε και κερδίζουμε από τέτοιους αγώνες και τέτοιες προσπάθειες. Π.χ. αν δεν είχε ορθώσει ένα φραγμό αυτή η κινητοποίηση ας αναλογιστεί κανείς πού θα βρισκόταν τώρα αρκετοί απ’ τους εκπαιδευτικούς που είναι εδώ αλλά και σε τι χειρότερη κατάσταση θα είχαν βρεθεί τα σχολεία μας. Η δουλειά και η μόρφωση πολλών στηρίχτηκε στις πλάτες που φορτώνονται αυτή την καταδίκη.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ     Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν    Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ    Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ

ΙΚΑΡΙΑ, 12-10-2015
Αρ. πρωτ: 229

προς: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Θέμα: Προκήρυξη στάσης εργασίας

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15/10/2015 και ώρες 07πμ-10πμ σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Σάμου που διώκονται για την αιμοδοσία μίσους της Χρυσής Αυγής.
Επίσης ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην στάση εργασίας (10πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας) που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το ίδιο θέμα.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΓΓΑΣ           ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΛΑΧΟΥ


ΑΔΕΔΥ_5ωρη σταση εργασιας για Ν.Σαμου 15-10-15

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue